Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Skrudintų sezamų granola su kokosais ir avietėmis

2018-10-18
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI
500 g nekepintų grikių dribsnių 
100 g kokosų drožlių
150 g (stiklinė) mėgstamų stambiai supjaustytų nekepintų riešutų
4 š. nekepintų sezamo sėklų
6 g. džiovintų aviečių (mano mamos nuopelnas)
10 g sauja skiltelėmis džiovintų svarainių (improvizuokite ir dėkite savo mėgstamiausius vaisius ar uogas)
3 š. netirpinto kokosų aliejaus
3 š. šviesios sezamų pastos Tahini 
7-8 š. agavų sirupo ar kito mėgstamo saldiklio
1/2 a.š. žiupsnelio druskos
1/2 š. burbono vanilės ekstrakto

GAMINIMAS (35 MIN)
Įjunkite kaisti orkaitę iki 180 laipsnių (kaitinimas viršus + apačia (be vėjelio funkcijos)). Dubenyje sumaišykite grikių dribsnius, kokosus, riešutus, sezamus. Prikaistuvyje ištirpinkite kokosų aliejų ir sezamų pastą, dėkite agavų sirupą, druską. Nuėmus nuo kaitros supilkite vanilę ir viską gerai išmaišykite. Supilkite gautą mišinį į dribsnių dubenį ir viską maišykite tol, kol neliks sausų ruožų. Gautą mišinį išpilkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos, tolygiai paskirstykite ir kepkite apie 35 minutes. Viską permaišykite kas 5 minutes, kad tolygiai apskrustų, nuolat stebėkite. Kai granola taps gražios auksinės spalvos, galite traukti iš orkaitės ir su kepimo popieriumi išėmus iš skardos vėsinti ant grotelių (atvėsusi ji bus traški).Atvėsusią granolą sumaišykite su pasirinktais džiovintais vaisiais ar uogomis ir supilkite į sandarų indą (kambario temperatūroje ja galite laikyti iki mėnesio). Granolą valgykite su mėgstamu jogurtu ar pienu.

Recepto autoriushttps://soulfood.lt/