This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorano apžvalga: „Portofino"

2021-11-02
Publish your own article

Vieniems karantinas reiškia dažnesnį maisto gaminimą namuose, tuo tarpu kitiems, įprotį valgyti restoranuose tenka keisti maistu, pristatomu į namus arba paruoštu išsinešimui. Kadangi šiuo metu tai vienintelės galimybės valgyti šviežią, ne namuose gamintą maistą, rinkoje netgi atsirado naujas maisto išvežiotojas, o senbuviai didina apsukas. Meniu.lt taip pat pastebi padidėjusias maisto į namus arba išsinešti paieškas ir, atsižvelgdami į esamą situaciją, sukūrė žemėlapį „Kur pavalgyti karantino metu?“: https://bit.ly/maistas_issinesti

Žinoma, valgymas kavinėje ar restorane yra dalis malonumo, kurį iš mūsų negailestingai atėmė nelemtas virusas. Tačiau nemaža dalis kavinių, reaguodamos į sudėtingą situaciją rinkoje, nedelsdamos prisitaiko prie pokyčių – maisto pristatymą į namus pradėjo siūlyti net tos kavinės, kurios šios paslaugos neteikdavo. O štai namuose tūnantiems klientams išvyka atsiimti maisto gali tapti didžiausia dienos pramoga.

Atsižvelgiant į itin akcentuojamą higienos ir dezinfekcijos svarbą, natūraliai kyla klausimas: ar šiuo metu yra saugu užsisakyti maistą restoranuose? Rasa Liausėdienė, Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė, mame patikino: „Pirkti išsineštinį maistą iš kavinių yra saugu. Tiek karantino metu, tiek įprastu gyvenimo laikotarpiu kavinėse maistas išsinešti yra pateikiamas pirkėjui saugiai supakuotas vienkartiniuose induose“. Taigi, gavau žalią šviesą.

Nieko nelaukdama, atsidarau vis dar dirbančių kavinių žemėlapį, nuspręsta – šiandien išbandysiu „Portofino“ virtuvę. Telefonu užsakiau nemažą kiekį patiekalų: dvi brusketas, keptą anties filė su apelsinų padažu, sibirietiškų barščių, jautienos antrekoto steiką, Cezario salotų, o desertui – panakotą su braškėmis. Užsakymą restoranas paruošė per 40 minučių. Atvykus atsiimti maisto, mane maloniai pasitiko kauke ir pirštinėmis apsiginklavusi darbuotoja. Vaizdas neįprastas, bet pagirtinas  – džiaugiuosi, kad čia laikomasi karantino metu įvestų reikalavimų. Atsiskaitant banko kortele, manęs taip pat paprašė užsimauti vienkartines pirštines – džiaugiuosi jas gavusi ir vykdau prašymą.

Grįžtu namo ir pradedu degustacinę vakarienę. Pirmosios į kovą su alkiu stoja brusketos. Skonis nenuvilia: krevetės sultingos, batonas minkštutis, tik norėjosi daugiau mocarelos ant brusketos su saulėje džiovintais pomidorais, nes pastarieji kartu su ančiuviais turi labai ryškų, rūgštoką skonį, kurį mocarela turėtų švelninti.

Sužadinusi apetitą, ragauju Cezario salotas. Viskas atrodo neblogai, padažo netrūksta, vištiena sausoka, o skrebučiai, deja, tapo minkšta mase, bet dėl šios detalės restorano nekaltinčiau, čia, matyt, maisto išsinešti minusas. Ar salotos patiko? Taip.

Na, ir vakaro žvaigždės – karštieji patiekalai. Pirmąją ragauju anties file su apelsinų padažu. Skanu viskas, išskyrus pačią antieną. Mėsa tąsi, skonis nesužavėjo. Pirmajam patiekalui nenusisekus, tikiuosi, kad pasisotinsiu antrekotu. Deja, jautienos antrekoto steikas sužlugdė paskutines viltis šiandien pavalgyti skanios mėsos. Jautiena priminė kramtomą gumą ir, atleiskit man, už maisto švaistymą, bet steiką teko išmesti.

Pavalgiusi skanaus garnyro, perėjau prie deserto. Panakota būtų puiki, jei ne rūgštokas padažas ir artėjančią galiojimo pabaigą signalizuojančios braškės. Tačiau, nubraukus padažą, pavyko pasimėgauti desertu.

Išragavusi visą maistą, pasigedau sriubos, kurią buvau užsakiusi. Susisiekus su restoranu, darbuotoja atsiprašė ir pasiūlė kitos dienos vakare atvežti man kokį nors kitą patiekalą į namus. Atsiprašymas priimtas. Neslėpsiu, malonu gauti maistą į namus, kai jo paprastai mano adresu niekas nepristato. Kitą dieną žadėtu laiku sulaukiu skambučio. Priminti nereikėjo, viskas kaip žadėta – gavau maistą į namus.

Džiaugiausi gavusi įdarytą vištieną. Ragaujam! Vištiena paruošta tikrai geriau nei jautiena ar antiena. Nors mėsa sausoka, padažas ir pelėsinio sūrio bei kriaušių įdaras pataisė padėtį. Šis patiekalas pagerino bendrą įspūdį apie „Portofino“.

Apibendrinant, tikėjausi geresnės patirties. Aukštą kartelę restoranui iškėlė teigiamos pažįstamų rekomendacijos, todėl turiu įtarimą, kad karantino metu, sumažėjus srautui, nukentėjo maisto kokybė ar šviežumas. Todėl linkiu visoms kavinėms ir restoranams netaupyti maisto sąskaita ir tinkamai paruošti produktus, nes antro įspūdžio nebūna.

Sąskaita: sibirietiški barščiai ir jautienos antrekoto steikas - 8,90€, sibirietiški barščiai ir kepta anties filė su apelsinų padažu - 8,90€, Rivjeros Cezario salotos su ant grotelių kepta vištienos krūtinėle - 7,90€, brusketa su pamarinuotais saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela - 3,90€, brusketa su keptomis krevetėmis ir vyšniniais pomidoriukais - 4,90€, vanilinė panakota su braškėmis, 2vnt po - 4,90€.

VISO: 44,30€

Verdiktas: Meniu pasirinkimas nėra platus, bet pakankamai įvairus. Šiek tiek nuvylė, kad negavome pasirinkto kalakutienos kepsnio ir varškės torto, nes šių patiekalų nebebuvo. Tačiau tai, ką gavome kiek nuvylė. Labiausiai lūkesčių nepateisino jautiena ir antiena. Visi kiti patiekalai neblogi, bet visgi nepajutome taip lauko pasimėgavimo ne namuose gamintu maistu. 3/5