This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kaune įvyko Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos susirinkimas-prezentacija (LRVVKA)

2005-03-23
Publish your own article

Kovo 19 dieną Kaune įvyko Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) susirinkimas. Nuo 11 val. ryto į pramogų ir laisvalaikio centrą „Los Patrankos“ gausiai susirinkę LRVVKA nariai ir svečiai buvo apimti velykinių nuotaikų.

Renginio vedėjas, pasipuošęs tautiniais rūbais, ateinančius svečius pasitiko grodamas armonika. Renginio metu jis nuotaikingai linksmino svečius velykiniais žaidimais, konkursais bei lietuvių liaudies dainomis. Nepabūgę užlipti ant scenos ir sudalyvauti konkursuose buvo apdovanoti AB „Malsena“, pagrindinio šio susirinkimo-prezentacijos rėmėjo, prizais.

LRVVKA vykdančioji direktorė Loreta Charčenkienė papasakojo apie LRVVKA narių dalyvavimą vasario 16-19 dienomis Sankt Peterburge vykusiame Baltijos šalių kulinarinės taurės konkurse. Čia dalyvavo Estijos, Latvijos, Lietuvos, Rusijos ir Suomijos virtuvės meistrai. Konkurse Lietuvą atstovavo Vytautas Samanavičius (restorano „Navalis“ virtuvės meistras), Vladislavas Judickis („Nesse Baltija Vilnius“ direktoriaus pavaduotojas), Aldona Gečienė (restorano „Dvaras“ gamybos vadovė), žiuri komisijoje dalyvavo Ona Jurkšienė (restorano „Maisto fabrikas“ direktorė), komandai vadovavo Loreta Charčenkienė (LRVVKA vykdančioji direktorė). Lietuvos komanda bendroje įskaitoje užėmė antrą vietą, o atskirose rungtyse LRVVKA atstovai užėmė trečiąsias vietas.

Valius Čepanonis, LRVVKA prezidentas, pasakojo apie savo viešnagę į Estijoje esančią „Santa Maria“ prieskonių gamyklą. Joje p. Valius pasisėmė naujų žinių ne tik apie prieskonių gamybą, bet ir apie jų panaudojimą ruošiant naujus patiekalus. Iš Skandinavijos atvykusio virėjo pademonstruotas žuvies, pagardintos įvairiais prieskoniais ruošimo paslaptis buvo galima stebėti ekrane.

Toliau buvo pradėta pagrindinė susirinkimo-prezentacijos tema – AB „Malsena“ susirinkusiems pristatė savo naujovę. Tai po pusmečio tyrinėjimų sukurtas specialus miltų mišinys, skirtas plonapadėms picoms kepti. Mišinys yra sukurtas iš lietuviškų miltų, todėl yra pigesnis nei Lietuvoje parduodami iš užsienio atvežti mišiniai. Šis mišinys pasižymi tuo, kad iš jo lengviau yra paruošti tolygų picos padą, jį galima sukti ant piršto nesibaiminant, kad padas suplyš. Iš naujojo miltų mišinio picoms picas kepė ir miltų privalumus paaiškino „Mambopizza“ technologas Vladimiras Timaškovas (Vladimir Timaškov), kuris savo darbe seniau naudotus kitus miltus jau pakeitė į naujuosius AB „Malsena“ miltus.

Tiesioginėje vaizdo transliacijoje iš klubo „Los Patrankos“ virtuvės, kur buvo ruošiamos ir kepamos picos, susirinkusieji galėjo stebėti dideliame ekrane. Toliau iš rėmėjų produktų buvo ruošiami velykiniai ir proginiai patiekalai.
Klubo „Los Patrankos“ virtuvės šefė paruošė velykinį užkandį iš kiaušinių bei karštąjį patiekalą iš vištienos kulšelės įdarytos jautienos filė. Restorano „Dvaras“ virtuvės šefė Aldona Gečienė gamino lašišos karpačio su rūkytomis krevetėmis, krevečių ir avokadų salotas, kiaulienos bei jautienos suktinukus. UAB „Vičiūnai ir ko“ pristatė keletą naujovių. Tai jų pradedamas tiekti visiškai naujas produktas Rytų Europoje – rūkytos krevetės, bei belgų kompanijos „Midibel“ šaldytų bulvių pusgaminiai. UAB „Dasita“ pristatė konditerijos žaliavų naujoves iš firmos „Martin Crown“. Negalėjusio atvykti konditerio Daniel Common paruoštą filmą apie desertų iš naujųjų produktų gamybą buvo galima stebėti ekrane.
UAB „Scilis“ pristatė vokiečių gamintojo „Hutschenreuther“ naują balto kietojo porceliano indų kolekciją „Impression“ skirtą naudoti profesionalams. Šie indai visus sužavėjo savo dizainu ir plačiu pritaikymu serviruojant stalą.

Kompanijos „Bonduelle“ atstovas Lietuvoje susirinkusiems pakvietė dalyvauti balandžio 10 d. Vilniuje, UAB „Baltic Master“ demonstracinėje virtuvėje, vyksiančiame kulinarinio konkurso „Žalioji Bonduelle kepurė“ finalinio turo atrankiniame konkurse. Šio konkurso nugalėtojas gegužės 10 d. dalyvaus finaliniame konkurse Lenkijoje.
Toliau buvo demonstruojamas trumpas filmukas iš Vilniuje vykusių Kurto Schellerio virėjų tobulinimosi kursų. O susirinkimą pabaigė gardžios vaišės, kurių metu buvo galima paragauti naujų, prezentacijos metu pristatytų produktų.

Kitas LRVVKA susirinkimas-prezentaciją, skirtas vasaros sezonui atidaryti, yra planuojamas balandžio 17 d. Klaipėdoje.
2-asis Lietuvos grilio čempionatas planuojamas gegužės 21-22d. Druskininkuose.

Vytautas Mickevičius
Meniu.lt informacija ir nuotraukos