Naujienos

Viskio žinovė vyrų dominuojamoje srityje svetima nesijaučia
Gairės: gėrimai, viskis
Pirmą kartą Lietuvoje viešėjusi jauniausia Škotijos viskio maišytoja Kirstie McCalum sako kartkartėmis sulaukianti tylių vyriškos lyties ragautojų replikų „ką ji čia veikia“. Tačiau toks požiūris jos vedamų degustacijų metu kaip mat pasikeičia, o ir darbinių keblumų vyrų dominuojamoje srityje viskio žinovė sako niekada nepatyrusi.

„Mūsų srityje svarbu ne kas esi, o ką moki daryti. Mano užsiėmimui svarbiausia turėti gerą uoslę ir skonį – tai jau pusė darbo, o likusią dalį lemia patirtis“, - sakė bendrovės „Mineraliniai vandenys“ kvietimu Vilniuje dvi dienas viešėjusi škotė. Jauniausia Viskio maišytoja Škotijoje ji tapo 2007 m, o nuo 2012 m. pradžios yra „Burn Stewart Distillers“ prekių ženklų ambasadorė.

Nors atvykusią į Vilnių ją užklupo netikėtas sniegas, tačiau „Žemaičių smuklės“ paruošti cepelinai nenuvylė. „Mes Škotijoje turime nemažai patiekalų iš bulvių, taigi man tai nebuvo keistas patiekalas“, - sakė K. McCalum.
Pasak viskio žinovės, didžiausias privalumas būnant viskio ambasadore yra galimybė keliauti ir bendrauti su skirtingų kultūrų žmonėmis, dalinantis žiniomis apie mėgstamą gėrimą. Per pastaruosius metus ji jau lankėsi JAV, Prancūzijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Švedijoje, Suomijoje, Danijoje, o iš Lietuvos šiandien išvyko į Latviją ir Estiją. „Vienintelis šio darbo trūkumas – galintis pasimesti bagažas. Tai ir nutiko Vilniuje. Laimei, lagaminas greitai atsirado“, - pasakoja puikią nuotaiką spinduliuojanti škotė, apsidžiaugusi, kad iki degustacijos vietos nereikėjo bristi per pusnis, avint pavasariniais bateliais.

Vilniuje ji surengė dvi degustacijas, kuriose pristatė visus šešis atstovaujamos distilerijos prekių ženklus – „Scottish Leader“, „Black Bottle“, „Ledaig“, „Deanston“, „Tobermory“ ir „Bunnahabhain“.  Pasak vyriausiaja maišytoja svajojančios tapti K.McCalum, labiausiai viskio maišymo darbe ją žavi didžiulė įvairovė, galimybė išgauti įvairiausius aromatus ir skonius, o sunkiausios ir mažiausiai patinkančios darbo dalies ji net negalėtų įvardinti.

„Norint tapti vyriausiuoju maišytoju reikia ne tik pažinti viskį, bet ir jo vartotojus – tai dvi neatsiejamos darbo dalys“, - sako viskio žinovė. Paklausta, ar skiriasi įvairių šalių viskio ragautojai, ji sako, kad tendencijos daugelyje šalių panašios – viskiu ima domėtis jaunesnė auditorija, taip pat jį ragauja ir daugiau moterų. K.McCalum didelį įspūdį savo žiniomis padarė viskio ragautojai Švedijoje, uždavę itin specifinius klausimus, rodančius didžiulį išprusimą šioje srityje.

Viskio maišytoja ir ambasadorė įsitikinusi, kad didžiulė viskių įvairovė sudaro galimybę kiekvienam atrasti patinkantį viskį. Ji pati nesibaido ir viskio kokteilių, ir įprastos viskio ir kolos kombinacijos, tačiau konkretų gėrimą visada renkasi pagal nuotaiką.



Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove

Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė

Daugiau straipsnių šia tema:

Pristatome Jums vienintelį geriausių vynų sąrašą, kuriame rasite vyno ekspertų, Vynai.com komandos atrinktus ir sureitinguotus vynus, iki 12 Eur. Remiantis JAV ir Didžiosios Britanijos vyno žurnalų praktika, vynai buvo vertinami 100-bale skale. Pagrįstai galima... Skaityti daugiau
Kokteilių gamyboje vis daugiau technologijų ateina iš virtuvės, kurioje skrupulingai derinami skirtingi ingredientai. Ne ką mažiau svarbiais elementais tampa ir pamatiniai, gerai visiems pažįstami skoniai bei sezoniški produktai. Tokiomis įžvalgomis apie naujausias... Skaityti daugiau
Kaip ir kiekvienais metais Vynai.com portalo komanda išrinko geriausius lentynose pasirodžiusius vynus Lietuvoje 2016 metais. Vynus tradiciškai buvo vertinami dvejose kategorijose: gerų vynų (iki 12 Eur) ir proginių vynų (iki 30 Eur). Remiantis JAV ir Didžiosios... Skaityti daugiau
„Tai buvo trečias kartas mano gyvenime, kai verkiau iš džiaugsmo. Pirmieji du buvo gimus mano vaikams, o trečiasis šiandien – iškovojus geriausio Baltijos šalių someljė titulą. Tai kainavo man daugybę pastangų, o jausmas būti pripažintu geriausiu tarp... Skaityti daugiau
Sidras žinomas jau nuo senovės egiptiečių laikų. Tačiau pastaruoju metu šis gėrimas labiau asocijuojamas su susintetintų salstelėjusiu ir užgazuotu skonio gėrimu skardinėse. Iš tikrųjų natūralus ir tikras sidras visiškai skiriasi nuo pramoninio gazuoto... Skaityti daugiau
Karpis daugeliu kalbų vadinasi vienodai (carpe – pranc., carp – angl., карп – rus. ir pan.), nacionalinius jo paruošimo būdus turi kiekviena tauta: a la polonaise (lenkiškai) – šviesiame aluje su daugybe saldžių prieskonių, a la moldavienne (moldaviškai)... Skaityti daugiau
Dėmesio – šiame straipsnyje įtartinai daug kartų naudojamas žodis „kraft“. Pasak kalbininkų, tai yra „amatininkų alus“, ką pavadinčiau pačiu mistiškiausiu žodžiu šiuolaikinėje alaus rinkoje. Kai aludariai paklausia kalbininkų, kaip tuomet reikėtų... Skaityti daugiau
Gruzijos nacionalinė vyno agentūra ir Jos Ekscelencija Gruzijos ambasadorė Khatuna Salukvadze kviečia į edukacinį Gruzijos raudonojo vyno seminarą. Seminaras Balandžio 4 d. 15 val. vyks Vilniuje, Naručio viešbutyje, o balandžio 5d. 10 val. Kaune, Daugirdo viešbutyje. Skaityti daugiau
Visi tik kalba apie burbuliukų kultą ir erą. Visi tik derina šampaną ir kitus putojančius gėrimus prie ko netingi. Visi tik lanko putojančio vyno ir šampano paskaitas ir pildo šiais gėrimais savo vyno šaldytuvus. Tačiau norintiems būti dar vienu žingsneliu... Skaityti daugiau
Jau 14 metų, vynai.com portalas renka geriausius šiemet Lietuvoje pasirodžiusius naujus vynus. Šį kartą pristatome geriausius “Proginius vynus”, kurių kaina svyruoja nuo 12 iki 30 Eur. Sąraše rasite vyno vietą, balą (iš 100), pavadinimą, kilmės šalį, kainą. Skaityti daugiau
Tradiciškai, jau 14 metų iš eilės, vynai.com portalas renka geriausius tais metais Lietuvoje pasirodžiusius naujus vynus. Tam yra išskirtos dvi katgorijos – „Geri vynai“ (iki 12 Eur) bei “Proginiai vynai” (iki 30 Eur). Bendradarbiaujant su vyno platintojais,... Skaityti daugiau
Šaltą žiemos vakarą mėgstantys vyną ir maistą buvo pakviesti į „Gerard Bertrand“ vyno degustaciją. Šių metų Lietuvos vyno čempionate metų vynine tapusios vyninės atvyko pristatyti atstovė iš Prancūzijos Laura Perez-Garrigue. Vakaro metu buvo degustuojami... Skaityti daugiau
Lietuvos someljė asociacija rugsėjo pabaigoje paminėjo someljė profesijos atsiradimo Lietuvoje ir Someljė asociacijos įkūrimo dešimtmetį. Nuo 2005 metų, vadovaujant asociacijos įkūrėjams Rasai ir Arūnui Starkams, Lietuvoje atsirado per du šimtus someljė... Skaityti daugiau
Neseniai paskambino vienas aludaris, sako – turiu naują alų, padėk „išstumti“. Klausiu – su medumi? Atsako – taip, iš kur žinai? Na, po velnių, aludariai. Kur jūsų fantazija? Pasaulyje yra klasifikuojama virš 70 alaus stilių ir postilių. Vien Lietuvoje... Skaityti daugiau
„Vyno klubas“ vasaros sezoną pradeda dviejų vyno ir maisto įžymybių vizitu. Tai istorinio vyno ūkio Weingut Reichsgraf von Kesselstatt savininkė ir jau triskart išrinktoji ‚metų vyndarė‘, Annegret Reh-Gartner ir jos vyras, žymusis Vokietijos šefas, Michelin... Skaityti daugiau