Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Varlių šlaunelių – į Visaginą (Visaginas)

2006-06-13
Paskelbk savo straipsnį
Ir didmiesčių gyventojams reiktų pasukti galvą, kur nusivesti partnerį egzotiškų pietų. Tačiau jei verslo reikalai jus nublokš į Visaginą – būkite ramūs: restorano „Magelita" valgiaraštis neprivers raudonuoti, o armėniškas svetingumas nustebins daugiau negu maloniai.

Visaginas – nedidelis miestas. Automobiliu nuo vieno jo galo iki kito – keliolika minučių kelio, tad galima spėti, jog darbuotojai per pietų pertrauką užkąsti grįžta namo. Matyt, ir vakarais visaginiečiai mieliau renkasi namų virtuvę, o šiltais vasaros vakarais mėsytę patys kepsninėje pasičirškina. Taip manyti verčia faktas, kad mieste vos keli restoranai, gal kiek daugiau kavinių. Restoranų aprašymais vien tik interneto svetainėse nepasikliaujame. Teiraujamės
miesto gyventojų, kur šie rekomenduotų papietauti atvykėliams, kur vestųsi pietų verslo partnerį. Tokių, regis, nestinga, nes Visagine kuriasi svečių šalių įmonių padaliniai, apie investicijas atomininkų mieste svarsto vis daugiau verslininkų.

Miesto senbuvių patarti renkamės restoraną „Magelita“.

Įspūdžių kaleidoskopas
Pirmi įspūdžiai puikūs: jaukiame uždarame kiemelyje su židiniu išrikiuoti kaltinio metalo stalai, nuo lietaus ir saulės prie jų susėdusius apsaugotų pavėsinės. Prie vartelių lūkuriuoja pagyvenęs vyriškis. „Laba diena“, – maloniai šypsosi ir pakviečia užeiti.

Pasvarstome, ar nevertėtų lauke susėsti. Deja, vasara Lietuvoje sunkiai įgauna pagreitį, lauke vos keliolika laipsnių šilumos ir krapnoja įkyrus, veikiau rudeniškas lietus. Tad neriame vidun, tikėdamiesi ne mažiau jaukios aplinkos. Antras įspūdis kiek suglumina. Restoranas labiau primena kokią nors valgyklą. Viduje dvi salės, pirmojoje baras ir keli stalai. Antrosios palubėje sukasi aštuntojo dešimtmečio diskotekose buvęs itin populiarus iš veidrodėlių suklijuotas rutulys.

Prieblanda, akyse mirguliuoja nuo veidrodėlių atsimušantys atšvaitai. Nelabai ta kaimo diskotekos atmosfera nuteikia dalykiniam pokalbiui su verslo partneriu.

Bet mūsų taip lengvai „nepaimsi“. Juolab kad trečią įspūdį jau kuria padavėja, maloniai patikinusi, jog papietausime greitai, ir čia pat prisistačiusi su valgiaraščiais. Užbėgant įvykiams už akių, galima iš karto pasakyti – aptarnavimas itin malonus: padavėjos paslaugios, mielai pasakoja, kokia vieno ar kito patiekalo sudėtis, kokie padažai labiau derėtų prie salotų, kokiu vynu rekomenduotų užgerti pasirinktą valgį.

Ne tik gurmanams
Valgiaraštis gausus, bet pirmiausia į akis krinta kainos – jos nemažos, ypač kaip miesteliui, kuriame yra tik arti 30.000 gyventojų. Tačiau išvadų daryti neskubame. Įtarimą, jog už nurodytą kainą gausime jos vertą patiekalą, sustiprina prie kaimyninio stalo sėdinčių lankytojų, pamačiusių jiems atnešamų patiekalų gabaritus, nustebimo šūksnis „Ojėzusmarija“.

Pirmiausia renkamės alų, nes pietūs nusimato sotūs, todėl ne nuodėmė nuplauti juos gurkšniu kitu. Maloniai nustebina, jog yra pilstomo švelnaus „Budweiser“ alaus, nes paprastai retai jo kur gausi.

Išsirinkti patiekalus tikrai nebuvo pats lengviausias darbas. Sūrių asorti (14–20 Lt) praleidžiame. Kaip ir sumuštinių rinkinį su žuvimis, ikrais, krevetėmis (36 Lt). Brangoka. Dėl tos pačios priežasties susilaikėme nepaskanavę ir varlių šlaunelių (55 Lt), sraigių (45 Lt), karališkų krevečių konjake (85 Lt).

Bet ir atėję su plonesne pinigine neišeis alkani. Karštųjų patiekalų kainos svyruoja nuo 13 iki 42 Lt. Vos spėjus užsisakyti maistą po kelių minučių ant stalo rikiuojami įrankiai, drėgnos servetėlės tiems, kurie užsisakė šonkauliukų: kas gi nepasiduos pagundai mesti šalin įrankius ir laužo dūmais pakvipusius šonkauliukus baigti doroti rankomis?

Renkamės ir silkę su bulvėmis (daug, skanu, ypač tinka marinuoti agurkėliai ir svogūnai), šaltibarščius (5 Lt ir valgytojo įvertinimas: „Neblogai“). Dėmesį patraukė ir šviežių daržovių su šilta vištiena salotos (8 Lt).

Pranoko lūkesčius
Salotų gauname visą kalną. Padažą prie jų galima rinktis. Daržovės šviežios, pagardintos sojų padažu burnoje tirpsta. Bebaigiant pirmuosius patiekalus mus aplanko tas pats prie vartelių pasitikęs ponas. Pasirodo, tai restorano šeimininkas ir virtuvės vadovas Manukas Manukianas. Šį sykį mūsų teiraujasi, kaip greitai galėtų patiekti karštus patiekalus. Šaltuosius mūsų kompanija jau bebaigianti, tad po kelių minučių sulaukiame diiiiidžiulių lėkščių su garuojančiais patiekalais.

Lašišos kepsnys (20 Lt) pranoko visus lūkesčius. Lėkštės turinį sudaro, matyt, alkanam vyrui apskaičiuotas lašišos gabalas, kalnelis įvairių daržovių, pagardintų alyvuogėmis, ne menkesnė kaugė ryžių ir pusė citrinos. Užsisakiusiems žuvies tenka ir specialūs žuviai valgyti skirti įrankiai. O jų juk ne visada turi ir gerokai prabangesniais besidedantys restoranai. Su žuvimi puikiai derėjo ir padavėjos rekomenduotas baltasis itališkas vynas.

Apskritai vynų sąrašas itin gausus. Iš viso 116 rūšių iš 13 šalių. Vynai atgabenti ne tik iš senojo pasaulio: Italijos, Prancūzijos, Ispanijos. Nestinga ir vadinamųjų naujojo pasaulio vynų iš Čilės, Argentinos, Kalifornijos (JAV). Visi vynai susiskirstyti pagal kilmės šalis. Kainos svyruoja nuo 25 Lt už butelį iki 320 Lt. Tiek kainavo butelis itališko raudonojo „Sito Moresco Langhe“.

Marinuoti kiaulienos šonkauliukai (18 Lt) nusipelno ir savo pavadinimo, ir kainos, nes sultingi, gerai paskrudinti, kvepiantys subtiliai parinktais prieskoniais.

Bet labiausiai buvo pamalonintas kolega, kurio lėkštėje pūpsojo du didžiausi gabalai kiaulienos, pačirškintos kepsninėje (13 Lt). Kaip vėliau pasakojo p. Manukianas, paprastai priklausytų vienas gabalas mėsos (gabalėliu vadinti neapsiverčia liežuvis).

„Bet pamačiau, jog vyrukas didelis, jam ir pavalgyti reikia vyriškai. Tai ir iškepiau dvigubą porciją“, – šypsodamasis į ūsą aiškina šeimininkas.Ar gali kas būti smagiau, kai po gerų sočių pietų desertui gauni dar ir didžiulę porciją natūralaus, nesuvaidinto virtuvės šefo dėmesio, pagardintą armėniška išmintini: Dievas duoda daugiausiai tiems, kurie yra laimingi.

O sotus žmogus – atviresnis laimei.

VŽ ĮVERTINIMAS 20

„Magelita“
Maistas 4
Valgiaraštis 5
Aplinka* 2
Aptarnavimas 5
Kaina už vertę 4
Automobilio stovėjimas** 5


Vietų skaičius 60 ir 20 lauke
Atskira salė yra
Muzika gyvai -
Diskoteka -
Adresas Jaunystės g. 21, Visaginas
Darbo laikas 12–22 val.
Užsakymų tel. 8 386 73939, 73940
Interneto svetainė -
E. paštas -

Agnė Ranonytė Rasa Dževeckytė
„Verslo žinios“, 2006 06 09
Restorano „Magelita“ archyvo nuotraukos
Skaityti kitus „Verslo žinių“ straipsnius>>