Naujienos

Restorano AULA įspūdžiai iš Pietų Korėjos
Pietų Korėja – kupina kontrastų, bet tuo pačiu ir labai svetinga šalis. Korėjiečiai labiausiai vertina tai, kas gaminta Korėjoje, tiek šnekant apie gėrimus ir maistą , tiek ir apie darbą . Korėjiečiai gana stipriai įsikibę savo tradicijų ir sunkiai perima kažką naujo. Pavyzdžiui, grikiai korėjiečių kultūroje yra naudojami arbatai, jeigu tu juos valgai, jiems atrodysi labai „keistas“ ir niekaip neįkalbėsi jų pabandyti paragauti.
Nuolatinis visuomenės spaudimo dėl mokslų, užimamos padėties, karjeros taip pat daro įtaką ir labai aukštam savižudybių skaičiui Pietų Korėjoje.  Čia labai svarbu turėti ne tik puikią karjerą, bet ir antrąją pusę, todėl tiek jaunimo, tiek vyresnio amžiaus žmonių tarpe labai populiarios pažinčių tarnybos. Pažindinimo paslaugas teikia ir kai kurie restoranai. Pavyzdžiui, specialiame restorane prie vieno stalo sėdinti merginų kompanija, ieškanti draugijos, turi tiesiog iškelti į viršų tam skirtą lempą. Šis ženklas
reiškia, kad restorano padavėjas, tučtuojau suranda prie kito stalo sėdinčių vyriškių kompaniją  ir suveda juos drauge. Skirtingai nei Japonijoje, čia poros ne taip bijo viešai demonstruoti savo jausmus, nors kaip įprasta Azijos šalims, vis tiek tai daroma labai santūriai. Korėjiečiai partneriai paprastai laikomi ir labai pavydžiais. Per Valentino dieną paprastai tik merginos dovanoja vaikinams šokoladinius saldainius, vaikinai laukia po mėnesio švenčiamos „White Day“, kurios proga vyrai atsidėkoja saldainiais jiems šokoladą dovanojusioms moterims.

Po darbo korėjiečiai dažniausia traukia atsipalaiduoti į barus, restoranus ar kavinukes. Nors vakarietiško tipo baruose, klubuose gali būti vartojamas tik alkoholis, tačiau įprastai korėjiečių kultūroje vartodami alkoholį, korėjiečiai visuomet valgo. Pavyzdžiui, daugelyje vietų (pvz „SULCHIP“ tipo baruose) negalima užsisakyti tik alkoholio, šalia privalai užsisakyti ir užkandos. Restorane pietaujama sėdint ant žemės aplink mažą staliuką ir dalijantis maistą tarpusavyje, taigi čia labai stipri grupinio valgymo kultūra. Pagrindinis korėjiečių virtuvės pasididžiavimas yra marinuotos daržovės su prieskoniais, vadinamos „Kimchi“, dažnai į dienos racioną įeina ryžiai, žuvis. Nenustebkite, jei atvažiavęs į kokios nors įstaigos ofisą, jus pavaišins kava, o šalia pasiūlys vyšninių pomidorų (čia jie paprastai laikomi vaisiais).  Kai kas korėjiečius vadina Azijos italais. Youtube   patalpintas vieno picerijos tinklo reklaminis pokštas „The True Origins of Pizza", kuriame bandoma
įrodyti, kad iš tikrųjų  Marko Polo nukopijavo picą nuo korėjiečių. Ypač korėjiečiai pasidaro temperamentingi, kai išgeria, tuomet ypač garsiai šaukia. „EXPO 2012, Yeosu“  veikusiame bare „AULA“ galima buvo pamatyti ir kaip korėjiečiai žaidžia jų tarpe labai paplitusius gėrimo žaidimus. Pavyzdžiui, sukant butelį ratu, numušinėjamas butelio kamštelis, o numušusio
žaidėjo kaimynas, turi išgerti. Žaidžiant kitą  žaidimą, stikliukas įstatomas į bokalą alaus ir į jį paeiliui pilama korėjietiškas stiprusis gėrimas „Soju“. Žaidėjas, kurio stikliukas apvirsta, turi bokalą išgerti. Kiti populiarūs žaidimai apima įvairias skaičiuotes, dainavimus, plojimus.

Restoranas AULA, drauge su liaudies meno galerija SAULUVA dalyvavo jau ketvirtoje pasaulinėje EXPO parodoje (Hanoveryje (2000m.), Nagojoje (2005m.) ir Šanchajuje (2010m.)). Lietuvos paviljone tris mėnesius veikusiame bare
„AULA“ korėjiečiai galėjo paragauti „Švyturio“ alaus ir alaus kokteilių, sūrio „Džiugas“, šokolado „Rūta“, vyno „Voruta“ ir o galerijoje įsigyti gintaro gaminių, „BIOK Amberis“ linijos kosmetikos, proginių monetų ir kitų Lietuvą reprezentuojančių gaminių. 

 Alaus restoranas „AULA“

Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė
Aula

Aula

Pilies g. 11, VILNIUS
Taikomos nuolaidos: 10%; 15%; 20%.
 (4.6)
Skliautuotose, viduramžius menančiose Vilniaus Universiteto ansamblio patalpose restoranas „Aula" po rekonstrukcijos atidarytas vietoje...

Daugiau straipsnių šia tema:

Neretai skirtingų Kaukazo virtuvių atstovai kviečia ragauti to tikrojo chačiapuri. Tačiau yra tiek skirtingų jų rūšių, ir nei viena iš jų nėra tikresnė už kitą. Puikius chačiapuri gamina ir Armėnai, tačiau Gruzijos valdžios institucijos užpatentavo... Skaityti daugiau
Šiuo metu tradiciniais ir išskirtiniais gaminiais, kurie gali būti specialiai ženklinami, Europos Komisija yra pripažinusi šešis Lietuvoje gaminamus produktus: Daujėnų naminę duoną, žemaitišką kastinį, Stakliškių midų, lietuvišką varškės sūrį, Seinų... Skaityti daugiau
Dr. Rimvydo Laužiko knyga „Istorinė Lietuvos virtuvė. Maistas ir gėrimai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“ (Briedis, 2014) yra bene pirmasis bandymas sistemiškai rašyti apie istorinę Lietuvos virtuvę. Siekta suderinti istoriją ir kulinariją, t. y.... Skaityti daugiau
Norėdami pažinti šiuolaikinės Graikijos virtuvę, jos skonio profilį, maisto gaminimo techniką, valgymo kultūrą, neišvengiamai savo žvilgsnį atgręšime į senąją Eladą, jos mitus bei tikras, nesumeluotas istorijas, tautos genialumą, sąmojį ir neišvegiamai... Skaityti daugiau
Armėnija garsėja, kaip viena seniausių pasaulio civilizacijų, kurioje gausu gamtinių išteklių. Nuo seno šalis vadinama vienu seniausių vynuogynų bei vyndarių lobynu. Biblijoje sakoma, kad „Nojus nužengė nuo Ararato kalno ir pasodino pirmąją vynuogių šakelę... Skaityti daugiau
Grįžusi iš beveik mėnesio trukmės kelionės mašina po Ukrainą ir Krymą, per ukrainietiškos virtuvės vakarą, kurį organizavau artimiausiems draugams, norėdama pasidalinti įspūdžiais, buvau kategoriška – niekada daugiau! Mažų mažiausiai traukė ten... Skaityti daugiau
Keliaudami paprastai neišvengiame ir pažinties su lankomų šalių virtuve, tradiciniais patiekalais, sužinome, kas būdinga tai vietovei. Tačiau yra ir tokių vietovių, kurias pasaulyje garsina tam tikri produktai. Tad kur jų ieškoti? Skaityti daugiau
Itališki desertai sparčiai randa kelią į lietuvių skrandžius ir širdis. Dar ne taip seniai italų virtuvė mūsų šalies gyventojams siejosi tik su picomis ir makaronais, tačiau dabar jau ne vienas mūsų žino, kad tai – tik maža dalelė to, ką mums gali... Skaityti daugiau
Svečius iš užsienio nedvejodami vaišiname didžkukuliais. Ar neklystame Lietuvos kulinarines tradicijas siedami su bulviniais patiekalais ir rūkytais mėsos gaminiais? Apie kulinarinį paveldą ir jo komunikavimą - Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto docentas,... Skaityti daugiau
Rugsėjo pabaigoje, kai vėstančios naktys pamažu pradeda spalvinti medžius, o išsikvėpusios saulės atokaitoje karo prisirpę vynuogių kekės, Vengrijos vyndariams prasideda pats darbymetis – derliaus nuėmimo metas. Tiek plačiuose stambių vynuogių augintojų... Skaityti daugiau
Japonų virtuvė mums tokia pat paslaptinga ir egzotiška, kaip ir pati Japonija. Japonų kulinarai laikosi principo – „Ne sukurk nauja, o atrask ir atskleisk“. Skaityti daugiau
Bulvės Airijoje yra vienas pagrindinių maisto produktų. Jų maistinė vertė šalyje buvo žinoma žymiai anksčiau nei kitose Europos šalyse. Skaityti daugiau
Ritualiniai korėjiečių valgiai mums yra paslaptis, kadangi Lietuvoje dominuoja kinų virtuvė, kuri nustelbia kitas rytų virtuves. Tačiau korejiečių tradicijos ir ritualai tokie pat stiprūs, kaip japonų ar kinų... Skaityti daugiau
Visi žino, kad indų virtuvė neįsivaizduojama be prieskonių, žalumynų, įvairių pagardų, kurie gaminamą patiekalą ne tik praturtina, bet dar labiau pabrėžia jo gerąsias skonio savybes. Skaityti daugiau
Daugelyje šaltinių Gruzijos virtuvė skiriama į dvi dalis – vakarų ir rytų. Viena šio skirstymo priežasčių yra skirtingas didelės šalies klimatas. Skaityti daugiau