Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Old Vilnius“ – aromatingas brendis iš Konjako rūsių

2007-12-14
Paskelbk savo straipsnį

Lietuvos brendžio rinkoje pristatyta naujiena – XO kategorijos brendis „Old Vilnius“. Gėrimą pristato bendrovė „Vilniaus degtinė“, tačiau kūrinio autorystės kompanijos meistrai nesisavina – nuo pirmojo iki paskutinio lašo šis gėrimas gimsta Tessendier šeimos konjako namuose „Tessendier & Fills“.

Šiuo metu jaukiame Konjako miestelyje įsikūrusiems konjako namams „Tessendier & Fills“ vadovauja ketvirtosios kartos atstovas Jerome Tessendier, kuris ir yra brendžio „Old Vilnius“ autorius. 38-erių J. Tessendier per savo gyvenimą yra sukūręs apie 500 skirtingų konjako ir brendžio rūšių. Paprašytas apibūdinti naujausią savo kūrinį, prancūzas sako, kad Lietuvai sukūrė ypač švelnaus skonio brendį.

„Brendyje „Old Vilnius“ persipina švelnus, šiek tiek salstelėjantis skrudintos duonos, džiovintų slyvų, medaus skonis, jaučiamas vanilės aromatas. Be to, šis gėrimas turi tai, ko iš brendžio labiausiai tikisi jo mėgėjai – ypač ilgai išliekantį džiovintų vaisių poskonį“, - savo kūrinį apibūdina J. Tessendier.

Brendis „Old Vilnius“ Tessendier namų rūsiuose brandinamas nemažau nei 6 metus. Skirtingai nei daugelio Lietuvoje pristatomų brendžio rūšių, visos „Old Vilnius“ gamybos procedūros atliekamos Konjake. „Tessendier & Fills“ kojako namų specialistai gamina ne tik vyno distiliatą, kuris naudojamas brendžio gamyboje, bet ir patį brendį. Lietuvoje šis gėrimas tik išpilstomas į butelius, kurie taip pat yra sukurti Prancūzijos meistrų.

Brendžio „Old Vilnius“ autorius pataria brendį ne gerti, o skanauti, kaip tai daroma konjako tėvynėje. Prancūzai konjaką ir brendį geria matuodami jį lašais. Keliolika lašų suvilgyti liežuvio skonio receptoriai jaučia lėtai besiskleidžiančių skirtingų šio gėrimo skonių niuansus. Jei brendis geriamas dideliais gurkšniais ir „iki dugno“, jis tiesiog neturi galimybių išskleisti savo skonių.

Geriant gurkšniais daugybės ilgai brandinto gėrimo aromatų mišinys tampa agresyvus. Jį sunku gerti, o ką jau kalbėti apie mėgavimąsi poskoniais. „Žmonių supratimas apie konjaką ir brendį yra skirtingas. Mano, kaip skonio kūrėjo uždavinys yra atrasti tuos skirtumus ir pasiūlyti tinkamą gėrimą. Tai tarsi skirtingų kultūrų pažinimas per konjako ir brendžio gėrimo prizmę, kuria man teikia didžiulį malonumą“, – sako J. Tessendier.

Konjako miestelyje įsikūrę konjako namai „Tessendier & Fills“ savo istoriją skaičiuoja nuo 1880 metų, kai matematikos mokytojas Gastonas Tessendier įveisė pirmuosius šeimos vynuogynus. Netrukus Tessendier šeimos verslas išsiplėtė, šeima pradėjo distiliuoti savo gaminamą vyną, o 1928 m. – ir kitų augintojų produkciją. Šiuo metu „Tessendier & Fils“ yra vieni didžiausių konjakdarių regione.


 

 

 


 

J. Tessendier brendi „Old Vilnius“ kūrė
laikydamasis griežtų konjakdarystės tradicijų.

„Saldo partneriai“ informacija