Naujienos

Naminiai mėsainiai
Žinote kur gauti skaniausius mėsainius? Pasigaminti juos patiems: iš kokybiškų žaliavų, pagal gerą receptą. Išbandykite ne tik šio recepto klasikinį variantą, bet ir mėsainio ruošimą kepsninėje.

Ingredientai:

(4 mėsainiams)
Mėsos įdarui:
250 g liesos maltos jautienos
1 nedidelio raudono svogūno
1 nedidelės skiltelės česnako
1 a. š. KOTANYI bazilikų
1 a. š. KOTANYI maltos kalendros
1 a. š. Vorčesterio padažo
1 nedidelio kiaušinio
žiupsnelio jūros druskos
KOTANYI šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 v. š. alyvuogių aliejaus

Mėsainių įdarui:
1 pomidoro
Salotų lapų
Marinuotų agurkėlių
1 raudonojo svogūno
Čederio sūrio
Majonezo
Šviežių petražolių

Gaminimas:
Svogūną supjaustykite mažais kubeliai, išspauskite česnaką, sumaišykite visus ingredientus išskyrus alyvuogių aliejų. Mėsą padalinkite į lygias keturias dalis, suformuokite plokščius kepsnius ir palikite šaldytuve 1-2 valandoms.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Apkepkite kepsnius iš kiekvienos pusės 3-4 minutes. Nevartykite!
Bandeles pašildykite orkaitėje. Ant vienos pusės dėkite salotos lapą, užtepkite majonezo, tuomet uždėkite mėsainio kepsnelį, griežinėlį sūrio, pagardinkite petražolėmis. Uždenkite kita bandelės puse, šiek tiek pakepkite orkaitėje, kol sūris gražiai išsilydys.

Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė

Daugiau straipsnių šia tema:

Mažiau nei po mėnesio Valentino diena. Ar jau žinote, kuo nudžiuginsite savo mylimiausius? Desertas iš geriausių Lietuvos konditerių garantuos palaimingą "ach". Iki pat Valentino dienos pristatysime po vieną iš geriausių Lietuvos desertų damų. Agnė Žukovskytė... Skaityti daugiau
„Naujausios tendencijos, vyraujančios pasaulio restoranų desertų meniu – įdomūs, dažnai nestandartiniai, netikėti sprendimai, stebinantys klientus, pavyzdžiui, desertai su daržovėmis." - Apie desertų tendencijas ir madas pasakoja LRVVKA narė, restorano... Skaityti daugiau
Kas yra tai, be ko neapsieina nei vieno restorano meniu? Kas tas patiekalas, kurį tikrai rasite kiekvienų dienos pietų ir a la carte meniu? Atsakymas paprastas – sriuba. Tik štai jei norime, kad dienos pietų grįžtume vėl ir vėl, o įspūdžiai apie a la carte... Skaityti daugiau
Šiuolaikiška klasika. Šis receptas neįprastas tuo, kad naudojamas alaus kokteilis Radler. Gaiviai saldus citrusinių vaisių skonis – tikras gardumėlis! Kol višta kepa, alus skardinėje garuoja, todėl mėsa išlieka minkšta ir sultinga, o tai ypač svarbu... Skaityti daugiau
Jautiena gardinta aromatingomis Provanso žolelėmis - greitai pagaminamas, sotus ir skanus patiekalas. Skaityti daugiau
BBQ sezonas įsibėgėja - išbandykite šį puikų, dietišką receptą. Švelnus vištienos ir cukinijos derinys labiausiai patiks moterims, bet pagardinus geru BBQ padažu taps vasaros hitu ir vyrams. Skaityti daugiau
Kvapnios ir gaivios vasariškos salotos su egzotišku granatų prieskonių idealiai tiks prie kepsninėje ruoštų patiekalų, arba gali tapti puikiu pasirinkimu lengviems pietums ar sveikai vakarienei. Skaityti daugiau
Visai nebūtina būti vegetaru, kad išbandyti klasikinių patiekalų receptus be mėsos. Iškepkite aromatingą picą su kvapniomis žolelėmis ir kvieskitės vasariškų pietų draugus vegetarus. Skaityti daugiau