Naujienos

John’o Lennon’o mini festivalyje – užkandžiai pagal atlikėjo ir jo žmonos receptus
Penktadienį Vilniuje pirmą kartą vyksiančio John’o Lennon’o mini festivalio lankytojai bus kviečiami vaišintis užkandžiais, paruoštais pagal legendinio atlikėjo ir jo žmonos Yoko Ono receptus. Juos iš JAV turimų archyvų festivalio iniciatoriui – fotomenininkui Sauliui Paukščiui atsiuntė senas pažįstamas, o galimybę paragauti pagal originalius receptus pagamintų užkandžių sostinės gyventojams suteiks menininko Augustino Beinaravičiaus vadovaujama komanda.

„Dar prieš atidengiant John’o Lennon’o skulptūrą sostinėje, tyliai puoselėjau mintį, jog Vilniuje galėtų būti atidaryta šio atlikėjo vardo kavinė ar bent jo mėgstamas patiekalas būtų įtrauktas į vienos iš kavinių ar baro meniu. Šiuo tikslu parašiau ir paprašiau informacijos apie tai pažįstamo, dirbančio JAV Santa Monikos koledžo muzikos istorijos fonde. Jis atsakė, jog fondo archyvuose iš tiesų yra nemažai faktų, liudijančių, jog John’as Lennon’as ir jo draugai nebuvo abejingi geram maistui“, – apie receptų atradimo istoriją pasakoja S. Paukštys.

Fotomeniniko paprašytas dr. Jonny Kim Garwey jam atsiuntė net kelis receptus. Vieną jų – sausainių – legendinis atlikėjas išbandė įkvėptas atsiminimų apie savo mamą ir užrašė savo dienoraštyje. Kitą, karšto vyno paruošimo, receptą J. Lennon’as siuntė savo laiške „The Beatles“ grupės būgnininkui Ringo Starr’ui, rašydamas, jog šio gėrimo taurė atlikėją ypač atgaivina rudenį. Trečiąjį receptą JAV archyvuose S. Paukščio kolega rado Yoko Ono laiške savo vyrui, kuriame ji pasakoja, jog keptu sūriu vaišino judviejų draugus.

Sausainių, kepto sūrio ir karšto vyno vilniečiai galės paragauti rytoj, penktadienį, nuo 18 val., sostinėje, „Oslo namų“ (Mindaugo g. 27) teritorijoje, kur š.m. gegužę atidarytas John’o Lennon’o skveras ir atidengta šio britų atlikėjo skulptūra. Čia vyksiančiame koncerte pasirodys jauni atlikėjai „Jazz by two“ (Anna&Ieva), „Milde blue&Blackwood Band“, specialiai festivaliui susibūrusi kompanija „John Lennon B-Day band“ bei dainininkė Jurga Šeduikytė su grupe. Renginį 20 val. vainikuos fejerverkai pagal „The Beatles“ dainą „Revolution“.


Keptas Yoko sūris
Receptas iš Yoko Ono laiško John’ui Lennon’ui (Niujorkas, 1975.05.17)

•    Varškės sūris: 1 vnt.  
•    Česnakai: 2–3 skiltelės
•    Provanso žolelių prieskoniai: 1 arbatinis šaukštas  
•    Druska: žiupsnelis
•    Aitrioji paprika: 1 arbatinis šaukštas
•    Aliejus: šaukštas arba du

Sutraiškykite česnako skilteles. Ant jų užbarstykite druskos, maltos aitriosios paprikos, žolelių. Išmaišykite. Šiuo mišiniu įtrinkite sūrį ir dėkite jį į maišelį bei palaikykite valandą šaldytuve. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ant skardos klokite kepimo popierių ir jį ištepkite aliejumi. Sūrį kepkite 50 min., kol dailiai apskrus. Sūrį galima pabarstyti trintais kmynais.

Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė

Daugiau straipsnių šia tema:

Kovo 18-19 d. viešbučio „Radisson Blu” konferencijų centre Vilniuje vyks jau penktąjį kartą organizuojama Ann Wigmore sveikos mitybos konferencija. Pranešimus renginyje skaitys visame pasaulyje žinomi mitybos specialistai Brenda Davis, Jeffrey Smithas, Mladenas... Skaityti daugiau
Nėra sudėtinga suorganizuoti šventės stalą. Tereikia suplanuoti ir suderinti meniu, apskaičiuoti, kiek reikės gėrimų, pasirūpinti tinkamais indais... Kada atiduoti šaltus, kada karštus patiekalus ... Kaip sutaupyti, bet neprarasti kokybės... Kaip susodinti... Skaityti daugiau
Iš ko Jums susideda žodis šventė? Pirmos mintys šaunančios į galvą daugeliu – stalas, vaišės, gėrimai, muzika/šokiai, vienas kitas žaidimas, torto dalinimas, išlydint svečius. Tačiau jau seniai vien gausus stalas nebesimbolizuoja gerovės ir svetingumo. Tad... Skaityti daugiau
Šią savaitę kulinarijos ir renginių studijoje “Čiop Čiop“ studijos vadovė ir tinklaraštininkė Urtė Mikelevičiūtė pristatė naujausias vestuvių tendencijas 2017-iems metams. Buvo išskirtos trys pagrindinės kryptys: boho, aristokratija bei minimalizmas. Skaityti daugiau
Vakar „Kempinski“ viešbutyje 13 virėjų, konditerių ir someljė bei vyno žinovų komandų kūrė saldžius stebuklus ir kovojo dėl „Auksinės šakutės“ įvertinimo. Septintą kartą vykusio Vyno ir deserto čempionato nugalėtojais tapo restorano „Stebuklai“... Skaityti daugiau
Visame pasaulyje populiarėjantis veganizmas neaplenkė ir Lietuvos. Į sparčiai augančią veganų bendruomenę jau atkreipė dėmesį verslas - prekybos centruose ir specializuotose parduotuvėse atsiranda veganams skirtos lentynos, o maitinimo įstaigos į meniu įtraukia... Skaityti daugiau
Jau ateinantį pirmadienį, spalio 24 d. prabanga alsuojančiame „Kempinski“ viešbutyje šurmuliuos septintasis Vyno ir desertų čempionatas. Beveik rekordinis 20-ties – virėjų, konditerių ir someljė ar vyno žinovų – komandų skaičius sieks aukščiausio... Skaityti daugiau
Nepraleiskite progos sudalyvauti unikaliame visame pasaulyje - Vyno ir desertų derinių čempionate spalio 24-ąją dieną! Kurkite! Derinkite! Dalyvaukite ir nugalėkite! Septintąjį kartą nugalėtojais bus skelbiamos virėjų, konditerių ir someljė ar vyno žinovų... Skaityti daugiau
Unikali proga pavakarieniauti su nacionaline šefų rinktine ir būti nustebintais novatoriškais sprendimais, išradingais patiekalais, burnoje tirpstančiais naujais skoniais bei praplėsti žinias apie pasaulines gastronomijos madas. Vakarienė vyks Klaipėdoje, restorane... Skaityti daugiau
Ketvirtasis Kairėnų vasaros festivalis į pasimatymus su muzika kvies\čia birželio-rugpjūčio mėnesiais. Šiemet festivalis pristato dar įvairesnę ir spalvingesnę programą, kurią neabejotinai įvertins geros muzikos gurmanai. Šeši vasaros koncertai lyg šilto... Skaityti daugiau
Stokholmo parodų rūmuose balandžio 26-29 dienomis vyko paroda „Gastro Nord 2016“ - tai pirmaujanti bei galima sakyti vienintelė Šiaurės regionuose viešbučių, restoranų, viešojo maitinimo ir greito maisto įstaigų paroda. Skaityti daugiau
Kovo 2-3 dienomis Vyno klubas kviečia Jus į dvi dienas kupinas Pjemonto! Tai puiki ir reta proga susitikti su „Mauro Molino", „Produttori del Barbaresco", „Elvio Cogno" ir „Ca' dei Mandorli" vyninių atstovais ir paragauti „Barolo", „Barbaresco", „Barbera" bei... Skaityti daugiau
Atgaivinkime istorinę lietuvių virtuvę savo namuose ruošdami šventines vaišes! Kokia gi iš tiesų toji lietuviška virtuvė? Kas jai būdinga? Kas lėmė jos formavimąsi, darė didžiausią įtaką? Kaip ji keitėsi bėgant amžiams ir kokią ją turime šiandien?..... Skaityti daugiau
Š. m. lapkričio 9 dieną vyks šeštasis Vyno ir desertų derinių čempionatas – tarptautinės virėjų, konditerių ir someljė varžybos, kuriose dalyvių komandos teisėjų komisijai pateikia specialiai varžyboms sukurtus vyno ir deserto derinius. Organizatoriai... Skaityti daugiau
Vestuvių fotosesija – individualus, labai asmeniškas ir netgi intymus procesas, kurio kūrime dalyvauja ne tik fotografas, bet ir patys jaunavedžiai. Dažnai itin daug pastangų skiriama tos vienintelės, gražiausios vietos svajonių fotosesijai paieškoms. „Vis dėlto... Skaityti daugiau