Naujienos

Jauki kavinė iš krovininių konteinerių
Perdirbti krovininiai konteineriai vis dažniau naudojami statybai – iš jų surenčiamos bohemiškomis bakalėjos JAV ir netgi ištisi prekybos centrai Anglijoje.

Pirmojoje tokioje „Starbucks“ kavos parduotuvėlėje galite apsilankyti Vašingtone, JAV. Ji pastatyta iš keturių konteinerių, pagal LEED standartus, naudojant perdirbtas medžiagas ir atsinaujinančius išteklius. Kavinė aptarnaus tik užsukusius ar užvažiavusius automobiliu paimti kavos išsinešimui.

Daugiau nei 17 000 parduotuvių visame pasaulyje turinti „Starbucks“ iniciuoja pastatų ekologiškumo programą siekdama prisidėti prie aplinkos apsaugos. „Mes nuolat siekiame įgyvendinti pagrindinius savo veiklos principus – būti susibūrimo vieta ir sumažinti neigiamą poveikį aplinkai, kuriai tarnaujame ir priklausome. Džiaugiamės galėdami panaudoti tuos konteinerius, kurie transportuoja mūsų kavą ir arbatą po visą pasaulį“, - atvirauja „Starbucks“ atstovas Alanas Hidowich.

Projektą įgyvendinę specialistai ir dizaineriai tiki, jog šis drąsus žingsnis paskatins ir kitas kompanijas, ypač greitojo maisto užeigas, kurti interjerą iš perdirbtų medžiagų. 

Nuotrauka: sweatybettypr.com

Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė

Daugiau straipsnių šia tema:

„Brasserie de Verres en Vers“ kviečia sveikos ir sezoninės virtuvės gerbėjus ragauti šparagų meniu. Gegužės 9 - Birželio 12d., skubėkite atsivalgyti, kol šparagai dar švieži, nes tokie jie patys skaniausi. Skaityti daugiau
Turbūt jau žinote, kad maisto produktai ir jų sudedamosios dalys alergiškiems žmonėms gali sukelti rimtas pasekmes? O gal ir patys esate ar jūsų šeimos nariai yra alergiški kokiai nors maisto sudėtinei daliai ir žinote ką reiškia užsisakyti jums tinkantį... Skaityti daugiau
Kelerius pastaruosius metus Lietuvoje ir visame pasaulyje ypatingai aktualūs tapo žuvų pasirinkimo ir vartojimo klausimai. Nemaža dalis itin mėgstamų žuvų rūšių atsidūrusios ties išnykimo riba, o žuvininkystės ūkiuose užaugintos žuvies kokybė ne visada... Skaityti daugiau
Mažiau nei per dvi valandas Didžiojoje Britanijoje susidaro tiek atliekų, jog jomis galima būtų užpildyti Siemens areną. "Pradėk nuo savęs" - taip skelbia visos sąmoningo vartojimo ir aplinkosaugos kampanijos. Tą ir nusprendė padaryti 50-ies vietų restorano... Skaityti daugiau
Vartotojai, manantys, kad etiketėse esanti informacija klaidina arba kaip nors kitaip pažeidžia jų teises, kviečiami patys įkelti etikečių fotografijas su savo klausimais ir komentarais. Į kiekvieną klausimą atsakys kompetentingi ekspertai, valstybės institucijų... Skaityti daugiau
LARTA tyrimo duomenimis, beveik 80 proc. lietuvių norėtų daugiau žinoti apie patiekalų, kuriuos jie valgo maitinimo įstaigose, sudėtį, apie 50 proc. apklaustųjų sutiktų mokėti brangiau, jei tiksliai žinotų, ką valgo. „Katpėdėlė“ užsakymu daryta... Skaityti daugiau
1994 m. Danijoje buvo pradėta įgyvendinti aplinkosauginė Žaliojo rakto programa, kuria siekiama skatinti atsakingo verslo principus ir aplinkosaugines iniciatyvas apgyvendinimo paslaugų sektoriaus įmonėse. Šiuo metu daugiau nei 2000 dalyvių 40-yje šalių apdovanoti... Skaityti daugiau
Turbūt jau ne kartą girdėjote, jog daugiau nei pusė pasaulio žuvies išteklių yra visiškai išeikvoti ir dar trečdalis – pereikvoti arba ženkliai sumažėję, o po mažiau nei keturiasdešimties metų komercinės žvejybos ir visai nebeliks. Iliustracijų šiems... Skaityti daugiau
Geriausi didžiausių Prancūzijos, Italijos, Skandinavijos restoranų virėjai (nuo Michelin žvaigždutėmis pažymėtų iki nedidelių, bet tarptautinėje arenoje įvertintų restoranų) daugelį produktų perkasi patys. Ne, ne užsakinėja patys, o renkasi kiekvieną rytą... Skaityti daugiau
Jeigu šiandien restoranas orientuojasi į pigiausias žaliavas ir filosofiją „pelnas – šiandien, o rytoj – bus matyti“, atėjus tam rytojui gali tekti ant durų kabinti iškabą „Parduodu“, nes visame pasaulyje restoranų verslas keičiasi iš esmės. Per... Skaityti daugiau
Šių metų (2013 metų birželio 5d.) Pasaulinės Aplinkosaugos Dienos tema - Suprask.Valgyk.Tausok. Tai iniciatyva, kurios tikslas yra sumažinti ekologinį maisto pėdsaką. Pasak Jungtinių Tautų Maisto ir Žemdirbystės Organizacijos (angliškai UN Food and Agriculture... Skaityti daugiau
Kuomet visame pasaulyje buvo renkami geriausi restoranai, Lietuvoje trečiadienį, išrinktas Atsakingiausias Lietuvos restoranas. Juo tapo restoranų grupė Fortas su restoranu „Terrazza“. Atsakingiausias Lietuvos restoranas 2013 išrinktas už didžiausią pažangą,... Skaityti daugiau
Jau trečius metus iš eilės visame pasaulyje auga vietinės, sezoninės, ūkininkų produkcijos populiarumas. Tiek geriausių pasaulio restoranų meniu, tiek ir namų virtuvėje. Lietuvos šefai taip pat neatsilieka nuo pasaulinių tendencijų ir pateikia idėjų, kaip iš... Skaityti daugiau
Per pastaruosius metus pasaulinis viešojo maitinimo sektorius sparčiai persiorientuoja į vietinę produkciją, sezoninę virtuvę bei į daugiau maistinių medžiagų turinčias porcijas. Beveik 100 įvairių Lietuvos restoranų, kavinių atstovų, iš daugiau nei 50... Skaityti daugiau
Balandžio 30 d. Vilniuje restoranų vadovai ir virtuvės šefai kviečiami sužinoti aktualiausias restoranų verslo tendencijas, restoranų lankytojų lūkesčius, atrasti bendradarbiavimo galimybes su Lietuvos ūkininkais, gauti aktualios informacijos apie restoranuose... Skaityti daugiau