Naujienos

Europos kultūros sostinė Ryga kviečia gero maisto mėgėjus
Latvijos sostinėje Rygoje jau įsibėgėja projekto „Ryga – Europos kultūros sostinė 2014“ renginiai. Kartu su kultūros, muzikos, šiuolaikinio meno gerbėjais į Rygą kviečiami visi tie, kurie mėgsta gurmanišką maistą ir kulinarines keliones– čia tęsiamas projektas „Gero skonio kryptis – Ryga“. Šiais metais visi geriausi miesto restoranai pristatys specialius meniu, kuriuose bus siūloma paragauti išskirtinių sezoninių patiekalų bei artimiau susipažinti su Latvijos virtuve. Įgyvendinant šį projektą taip pat bus surengtos ir dvi Rygos restoranų savaitės (pavasarį bei rudenį).

Rygos pavasario restoranų savaitė vyks gegužės 5–11 dienomis, gamtai bundant iš žiemos miego, o rudenį šis renginys numatytas spalio 13–19 dienomis, per patį derliaus nuėmimo įkarštį. Šių ypatingų savaičių metu virtuvės šefai tieks specialiai pagamintus pietus iš trijų patiekalų – užkandžio, pagrindinio patiekalo ir deserto.

Vykstant projektui „Gero skonio kryptis – Ryga“ turėsite galimybę susipažinti su specialiais valgiaraščiais ir paragauti įvairių šiuolaikinės Latvijos virtuvės patiekalų. Pavasario mėnesiais (nuo kovo iki gegužės) ypatingas dėmesys bus skirtas valgiams su vietiniu ožkų sūriu, kiškiakopūsčiais ir bobausiais. Vasarą (birželio–rugpjūčio mėnesiais) bus pristatyti valgiai, gaminami iš žirnių, vėžių ir agrastų. Rudenį (rugsėjo–lapkričio mėnesiais) restoranai siūlys patiekalus iš aronijų, medaus, Baltijos jūros plekšnių. Na, o valgiai iš pupų, petražolių ir veršienos kepenėlių prie stalo pakvies žiemos mėnesiais (nuo gruodžio iki vasario).

„Pernai mintis paversti Rygą Baltijos šalių kulinarine sostine sulaukė milžiniškos sėkmės – per restoranų savaites patiekta per 10 000 valgių iš specialių valgiaraščių. Tai rodo, kad turistus labai domina mūsų restoranų kultūra. Šiemet ir toliau bendradarbiausime su restoranais bei kavinėmis ir suteiksime Rygos miesto gyventojams ir svečiams galimybę paragauti latviškų patiekalų, kuriuos virtuvės šefai ruoš iš sezono gėrybių, atrinktų kartu su Virtuvės šefų klubo atstovais“, – teigia Vita Jermolovica, Rygos turizmo plėtros biuro (RTPB) tarybos narė.

Projekte „Gero skonio kryptis – Ryga“ dalyvaujančius restoranus ir kavines Rygoje galima atpažinti pagal specialų projekto  ženkliuką, išskirtiniai pasiūlymai taip pat pažymėti ir restoranų valgiaraščiuose. Nors patys restoranai sprendžia, kaip savo patiekalus pristatyti svečiams, projekto dalyviai kviečiami supažindinti lankytojus ne tik su specialiai paruoštais valgiais, bet ir su visais gamyboje naudotais latviškais produktais.

Įgyvendindami projektą „Gero skonio kryptis – Ryga“, RTPB taip pat bendradarbiaus  su užsienio žiniasklaida: į Latviją bus kviečiami kaimyninių ir kitų tikslinių šalių žurnalistai, siekiant populiarinti Latvijos kulinarinį paveldą ir ypatingą dėmesį skiriant Rygoje įsikūrusiems restoranams.

Projektu „Gero skonio kryptis – Ryga“ siekiama garsinti Rygą kaip Baltijos šalių kulinarinę sostinę ir tuo pat metu plėtoti jos restoranų kultūrą. 2013-aisiais metais projekte iš viso dalyvavo 30 restoranų ir kavinių. Tikimasi, kad šiemet projektas dar labiau išsiplės ir pakvies į dar daugiau maitinimo įstaigų.
Išsamesnė informacija apie projektą „Gero skonio kryptis – Ryga“, dalyvių sąrašai bei valgiaraščiai skelbiami portale LiveRiga.com.

Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė

Daugiau straipsnių šia tema:

Net 32 barmenai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių pasiryžo išbandyti jėgas prestižiniame „World Class“ barmenų meistriškumo čempionate. Tarp jų – net penkios merginos. Tam, kad pelnytų geriausio Lietuvos barmeno titulą ir įgytų teisę varžytis su... Skaityti daugiau
Frankofonijos dienų proga į Lietuvą atvyksta išskirtinė Karibų bliuzo grupė „Dèlgres“ iš Gvadelupos (Prancūzijos užjūrio regionas). Ji kone pirmoji savo unikaliu delta bliuzo skambesiu užpildė trūkstamą Karibų muzikos grandį bei naujai papildė patį... Skaityti daugiau
Visą savaitę Lietuvoje vykęs kavos festivalis „Coffee Week Lithuania“ sekmadienį baigėsi net trijų kavos čempionatų nugalėtojų paskelbimu. Kavos ragavimo ir piešimo pieno puta nugalėtojai birželį demonstruos savo įgūdžius Budapešte vyksiančiuose pasaulio... Skaityti daugiau
Kovo 18-19 d. viešbučio „Radisson Blu” konferencijų centre Vilniuje vyks jau penktąjį kartą organizuojama Ann Wigmore sveikos mitybos konferencija. Pranešimus renginyje skaitys visame pasaulyje žinomi mitybos specialistai Brenda Davis, Jeffrey Smithas, Mladenas... Skaityti daugiau
Nėra sudėtinga suorganizuoti šventės stalą. Tereikia suplanuoti ir suderinti meniu, apskaičiuoti, kiek reikės gėrimų, pasirūpinti tinkamais indais... Kada atiduoti šaltus, kada karštus patiekalus ... Kaip sutaupyti, bet neprarasti kokybės... Kaip susodinti... Skaityti daugiau
Iš ko Jums susideda žodis šventė? Pirmos mintys šaunančios į galvą daugeliu – stalas, vaišės, gėrimai, muzika/šokiai, vienas kitas žaidimas, torto dalinimas, išlydint svečius. Tačiau jau seniai vien gausus stalas nebesimbolizuoja gerovės ir svetingumo. Tad... Skaityti daugiau
Šią savaitę kulinarijos ir renginių studijoje “Čiop Čiop“ studijos vadovė ir tinklaraštininkė Urtė Mikelevičiūtė pristatė naujausias vestuvių tendencijas 2017-iems metams. Buvo išskirtos trys pagrindinės kryptys: boho, aristokratija bei minimalizmas. Skaityti daugiau
Vakar „Kempinski“ viešbutyje 13 virėjų, konditerių ir someljė bei vyno žinovų komandų kūrė saldžius stebuklus ir kovojo dėl „Auksinės šakutės“ įvertinimo. Septintą kartą vykusio Vyno ir deserto čempionato nugalėtojais tapo restorano „Stebuklai“... Skaityti daugiau
Visame pasaulyje populiarėjantis veganizmas neaplenkė ir Lietuvos. Į sparčiai augančią veganų bendruomenę jau atkreipė dėmesį verslas - prekybos centruose ir specializuotose parduotuvėse atsiranda veganams skirtos lentynos, o maitinimo įstaigos į meniu įtraukia... Skaityti daugiau
Jau ateinantį pirmadienį, spalio 24 d. prabanga alsuojančiame „Kempinski“ viešbutyje šurmuliuos septintasis Vyno ir desertų čempionatas. Beveik rekordinis 20-ties – virėjų, konditerių ir someljė ar vyno žinovų – komandų skaičius sieks aukščiausio... Skaityti daugiau
Nepraleiskite progos sudalyvauti unikaliame visame pasaulyje - Vyno ir desertų derinių čempionate spalio 24-ąją dieną! Kurkite! Derinkite! Dalyvaukite ir nugalėkite! Septintąjį kartą nugalėtojais bus skelbiamos virėjų, konditerių ir someljė ar vyno žinovų... Skaityti daugiau
Unikali proga pavakarieniauti su nacionaline šefų rinktine ir būti nustebintais novatoriškais sprendimais, išradingais patiekalais, burnoje tirpstančiais naujais skoniais bei praplėsti žinias apie pasaulines gastronomijos madas. Vakarienė vyks Klaipėdoje, restorane... Skaityti daugiau
Ketvirtasis Kairėnų vasaros festivalis į pasimatymus su muzika kvies\čia birželio-rugpjūčio mėnesiais. Šiemet festivalis pristato dar įvairesnę ir spalvingesnę programą, kurią neabejotinai įvertins geros muzikos gurmanai. Šeši vasaros koncertai lyg šilto... Skaityti daugiau
Stokholmo parodų rūmuose balandžio 26-29 dienomis vyko paroda „Gastro Nord 2016“ - tai pirmaujanti bei galima sakyti vienintelė Šiaurės regionuose viešbučių, restoranų, viešojo maitinimo ir greito maisto įstaigų paroda. Skaityti daugiau
Kovo 2-3 dienomis Vyno klubas kviečia Jus į dvi dienas kupinas Pjemonto! Tai puiki ir reta proga susitikti su „Mauro Molino", „Produttori del Barbaresco", „Elvio Cogno" ir „Ca' dei Mandorli" vyninių atstovais ir paragauti „Barolo", „Barbaresco", „Barbera" bei... Skaityti daugiau