Tbilisi

3.8
Virtuvė: Kaukazo, Gruzinų
Įstaigos tipas: Restoranai, Maistas į namus, Vyninės
Siūlome
Mus rasite
Naugarduko g. 12, VILNIUS

Turbūt nėra lietuvio, kuriam teko išvykti iš Gruzijos tuščiu skrandžiu. Apie aštriąją Charčio, gardžiuosius Chačapuri paplotėlius su sūriu ar sultingąjį viščiuką Tabaka yra girdėjęs kiekvienas, o apie gruzinų svetingumą keliautojai lietuviai galėtų parašyti net ir visą enciklopediją.

Gruziniško maisto restoranas „Tbilisi", įsikūręs Vilniuje, Naugarduko gatvėje, stengiasi išlaikyti teigiamą Gruzijos vardą ir savo svečiams siūlo gausybę gruziniškų vynų bei maistingų patiekalų. Šiame restorane jus pasitiks draugiškas kolektyvas ir pasiūlys tikrame malkiniame grilyje keptus patiekalus: šašlykus, viščiuką Tabaka, taip pat įvairius desertus bei gruziniškus užkandžius, o užsisakius patiekalus, padės išsirinkti derantį vyną ar mikliai papilstys Čačos – gruziniškos degtinės, kuria Vakarų Gruzijoje užsigeriama valgant saldumynus, o Rytų – sūdytas užkandas.

Tbilisi" restoranui mikrobangų krosnelė ar gruzdintuvė – svetimi žodžiai. Viskas kepama natūraliame grilyje, o tai nėra taip dažna visais sezonais dirbančiuose restoranuose. Daugiausia dėmesio skiriama natūraliems prieskoniams, šviežioms salotoms bei kokybiškai mėsai. Tie, kas ragavo vieno iš pagrindinių restorano patiekalų – viščiuko Tabaka – teigia, kad kokybė ir dėmesys maistui pasijunta iškart su pirmuoju kąsniu! Ne ką mažiau nustebina iešmelių ir salotų derinys – sultingi, dūmo skonio šašlykai puikiai dera su gaiviomis ir neapsunkinančiomis salotomis.

Tačiau maistas be vyno – kaip pasimatymas be bučinio. Jancis Robinson 1994 m. išleistoje knygoje teigia, kad vyno istorijos šaknys yra pietinėje Kaukazo dalyje – Gruzijoje, o tą paliudija neseniai atrasti 3000 metų senumo vyno ąsočiai. Jie buvo naudojami autentiškai gruzinų vyndarystei, vadinamai „kvevri". Senovinės tradicijos išliko iki šiol, ir kai kurios daryklos vyną gamina tiktai pagal „kvevri" technologijas. Jų tiekiamų vynų galite teirautis ir „Tbilisi" restorane esančioje vyno parduotuvėlėje. Net žodis „wine" (angl. vynas) yra kildinamas iš žodžio „ghvino". Nors po sovietinių laikų įprasta manyti, kad gruziniški vynai yra tiktai saldūs ir tiršti, Gruzija gali pasiūlyti itin daug skirtingų vynų – net 500 iš 4000 pasaulyje registruotų vyno rūšių priklauso Gruzijai! „Tbilisi" rasite didžiausią gruziniškų vynų pasirinkimą, kurio galvosūkius padės išspręsti restorano kolektyvas. Vyną galėsite užsisakyti prie valgio arba įsigyti atskirai, kaip krautuvėlėje.

Norintieji surengti išskirtinę šventę su gruzinų virtuve, gali kreiptis į administraciją ir išsakyti savo pageidavimus. Naujose patalpose atsiradus daugiau laisvės rengti banketus ar furšetus, restoranas pasiruošęs priimti svečius, norinčius pažymėti šventę tiek mažame, tiek didžiuliame draugų ir artimųjų rate. Esant išskirtiniams pageidavimams, šventę galima surengti ir klientų išsirinktose patalpose ar sodyboje, viską pagyvinant vietoje kepamu gruzinišku maistu. Taigi „Tbilisi" mielai padės suorganizuoti šventę bet kokia proga.

 


Darbo laikas
Pr. - Kt. 11:30 - 22:00
Pn. 11:30 - 23:00
Št. 12:00 - 23:00
Sk. 12:00 - 22:00
Verslo pietūs
Pr. - Pn. 11:30 - 15:00
Št. - Sk. -

Gruziniška puota Jūsų šventei

Gairės: Gruzinų/Gruzijos virtuvė, pasiūlymai pobūviams, pasiūlymai pobuviams Vilniuje
Gruzinų virtuvė pasaulyje garsėja savo gausumu, ryškiais skoniais, o patys gruzinai – legendiniu vaišingumu. Tuo tarpu gruziniškos virtuvės ambasadorius Vilniuje, restoranas „Tbilisi“, garsėja itin plačiu tradicinių gruzinų patiekalų asortimentu ir savo šiltu priėmimu.

Gruzinų virtuvė negali apsieiti be: chinkali, chačapuri, kukurūzinio viščiuko Tabaka, čašušuli, tolma ir žinoma įvairių rūšių šašlykų. Visus šiuos patiekalus pagal autentiškus receptus Tbilisi restorane ruošia virtuvės šefas gruzinas. Kai kurių lankytojų vertinimu „virtuvėje šefas kuria tikrus stebuklus, kurių paragauti turėtų užsukti kiekvienas“.

Autentiškas, gruziniškas Tbilisi restorane ne tik meniu ir virtuvės šefas. Aplinka, bei atmosfera, kuriama ne tik interjero detalių ir šilto aptarnavimo, priimant lankytojus, kaip svečius, bet ir unikalios muzikos. Šeštadieniais restorane vyksta gyvos gruziniškos muzikos vakarai, skamba romantiškos gruzinų baladės. Autentiška, gyva muzika gali skambėti ir per Jūsų šventes ir pobūvius.

Gruziniška virtuvė, ko gero, pats geriausias pasirinkimas pobūviui, kadangi stalas visada bus gausus, o geras gruziniškas vynas bus proga pasakyti dar ir dar vieną tostą. Restorano pagrindinėje salėje vienu metu švęsti gali apie 40, o banketinėje salėje iki 25 žmonių. Tuo tarpu furšetų metu be vargo tilps ir 80 žmonių. Pakvėpuoti grynų oru, ar padaryti pertraukėlę šventės metu galima restorane įrengtoje lauko terasoje.

Išvežamieji banketai
Svečių skaičius 60
Vidutinė kaina asmeniui €€
Restorano parkingas miesto.
Rūkymo zona
VIP salė
Galimybė keisti stalų planą
Šokių salė
Garso aparatūra
Šviesos aparatūra
Wi Fi
Kaljanas
Karaokė

Atsiliepimai apie Tbilisi

Palikti atsiliepimą
  • Eglė 5
    0
    Tasty chacapuri, cashashuli, and chicken tabaka. The staff is friendly and did a great job with our birthday banquet. Would highly recommend.
  • Juli 5
    0
    Jauki vieta vakarieniai ir ne tik. Abu banketus paruošė labai gerai. Esame patenkinti !
  • Marina 5
    0
    Viščiuko Tabaka ir Cachasuli versiena su Marani Muhkazani vynas..Puiki!!
  • Robertas 5
    0
    Tikras Gruziniskas maistas..Yummy!
  • Вера 0
    0
    Супер! Очень все понравилось: еда и обсуживание! Очень приятная и приветливая официантка.
  • Tomas 5
    +1
    Tiesiog labai skanu!
  • eddie 4
    0
    ...oopps forgot the rating..4 star.
  • eddie 0
    +1
    I have been to this place several times in the last year and I have to say that there has been a big improvement in the food quality and portion size. I believe the restuarant has been under new management since January and it certainly can be seen in the generous and tasty portions served for business lunch. As I read the last reviewers comments, I believe she is referring to an article written over one year ago about the previous restuarant called Tiflisi Dukani...the place I am recommending here is called Tbilisi..and it is quite good.
  • lietuve 0
    -1
    Žiauru. Niekada kojos ten nebekelsiu. Užsisakyta charčio sriuba- tiesiog užvirntas vanduo, idėta ryžių iš maišelio (nes sulipę į gabalus), įdėta trintų konservuotų pomidorų ir ir keli mėsos gabaliukai, kurie buvo išvirti arskirai. Matyt, jie mėsą imėta po to kai užsisakai su kokia nori-jautiena ar aviena. Mėsos sultinio skonio nė kvapo. Cezario salotos- imesti keli salotų lapai, du mažieji pamidoriukai, keli griežinėliai agurko, puse mėlynojo svogūno, 4 gabaliukai vištienos ir majonezas. Pasišaipymas iš žmonių, o kainos tai kosmosas. Vien sriuba kainavo 22 Lt. Kaina tūrėtų atitikti kokybę! Bet ne man vienai taip atrodo- pasisakitykite. http://skonis.lrytas.lt/gurmanu-klubas/restoranas-tiflisi-dukani-visiskai-negruziniskas-kosmaras.htm
  • Vytautas 5
    +1
    Būta šiandien dviese. Aptarnavo Vytautas (tik bendravardis). Užsakyta: 2 kiaulienos sprandinės iešmeliai (vienas su daržovėmis, kitas - be),Molodini salotos, Tkemali ir Naršarab padažai (rūgščių slytvų ir granatų), 0,5 l. Borjomi, 2 ledų su braškėmis. Šašlykai: skanutėliai, burnoje tirpstantys, tiesiog pavyzdiniai. Padažai: dieviški, teisingi. Khemali padažas - kaip visada, identiškas tikram gruziniškam.. Ledai:skanūs. Aptarnavimas: visapusiškai teisingas, padavėjas buvo labai paslaugus ir malonus. Išvada: kokybė vėl puiki, šašlykai teisingi, padžaai dieviški, aptarnavimas liuks. Faktas, kad verta grįžti dar ir dar kartą.
Daugiau atsiliepimų
Pasiūlyk restoraną