This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant

Žalia gentis

  • Recipes
Saldžiarūgštis juodųjų serbentų glotnutis

Kodėl vasara nepasimėgavus saldžiarūgščiu juodųjų serbentų glotnutčiu?

  • Recipes
Veganiški kibinai

Taigi šį kartą skanučiai kibinai buvo iškepti be mišinio ir 100 % veganiški! Įdarui pasirinkau morkas, tofu, svogūnus ir česnaką, tačiau galima improvizuoti, pavyzdžiui, naudoti grybus su svogūnais arba tofu, raugintus agurkus ir pomidorų padažą.

  • Recipes
Blynai

Kai norisi išbandyti kažką naujo, gal ir kiek sveikesnio. Šį kartą – pripažinimo sulaukę bolivinių balandų ir kvietinių viso grūdo miltų blynai.

  • Recipes
Veganiški šaltibarščiai

Kai kurie tradiciniai patiekalai veganizuojami sudėtingokai. Na, bent jau neturint gaminimo įgūdžių.

  • Recipes
Nealkoholinis Arizonos saulėlydis

Sveikuoliams–stropuoliams: kokteilis nealkoholinis, tačiau sveikumu nepasižymi visiškai!

  • Recipes
Žirnienė-daržovienė

irnius užmerkiam iš vakaro ir paliekam brinkti per naktį. [...]

  • Recipes
Nekepintų grikių pudingas

Išbandykite maistingą ryto injekciją

  • Recipes
Saulėgrąžų branduolių sūris

Saulėgrąžų branduolius užpilti vandeniu ir palikti mirkti per naktį. Ryte išrinkti/nupilti į viršų iškilusias saulėgrąžų luobeles. Saulėgrąžų branduolius kelis kartus perplauti vandeniu [...]

  • Recipes
Naminiai ledai

Visiškai paprastas, pigus ir labai skanus desertas - šaltas šerbetas/ledai.

  • Recipes
Grikių miltų blynai (be glitimo, pasakiškai purūs)

Dubenyje sumaišom sausus produktus: grikių miltus, čija miltus, sodą, kepimo miltelius, druską. Tada įmaišom trintą bananą, migdolų pieną ...

  • Recipes
Traškūs šokoladiniai saldainiai

Žalios genties įspūdžiai: Saldainiai traškūs, ne per saldūs. Labai sotūs – po dviejų gabaliukų daugiau nebesinori. Skaniausia – be jokios arbatos ar kito gėrimo...

  • Recipes
Veganiški keksiukai su bananais ir šokoladu

Išraiškingi veganiški keksiukai su bananais ir šokoladu, ne per saldūs, skanūs tiek šilti, tiek atšalę. Rekomenduojame išbandyti ...

  • Recipes
Trinta daržovių sriuba su pievagrybiais

Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Morkas nuskusti, smulkiai supjaustyti ir suberti į puode įkaitintą aliejų. Maišant pakepinti apie 5 min. Tuomet sudėti nuluptus ir pusžiedžiais supjaustytus svogūnus...

  • Recipes
Saulėje džiovintų pomidorų užtepas

Veganiškų pesto padažų rasti sunkoka, o pasidaryti namuose – vieni juokai. Šią užtepėlę skanu valgyti su duoniukais bei makaronais.

  • Recipes
Daržovėmis įdarytos paprikų skiltelės

Daržovėmis įdarytos paprikų skiltelės. Greita, žalia, skanu ir sveika. Net orkaitės nereikia ...

  • Recipes
Frittata: orkaitėje kepta omleto giminaitė

Kad ir kaip mėgstu eksperimentuoti, iki šiol niekaip nesiryžau išbandyti vieno sojų gaminio – minkštojo (silken) tofu. Na, bet galiausiai, gražų sekmadienio rytą, gimė vėlyvi pusryčiai – veganiška frittata. Tai tarsi tarsi omletas, tačiau (1) nenaudojami kiaušiniai (2) kitaip nei omletas, frittata pradedama gaminti keptuvėje, o pabaigiama – orkaitėje. Skonis? Puikus!

  • Recipes
Šiltos salotos su voveraitėmis

Dievinu šparagines pupeles, o taip pat ir voverates. Kai šie ingredientai susitinka vienam patiekale – būna tobula

  • Recipes
Saulėje džiovintų pomidorų užtepas

Veganiškų pesto padažų (tiek žalių, tiek raudonų) rasti sunkoka, o pasidaryti namuose – vieni juokai. Be to, dar išvengiami bereikalingi ingredientai – rūgštingumą reguliuojančios medžiagos, visokie actai ir t.t. Šis labai labai skanu su duoniukais, taip pat makaronais.

  • Recipes
Veganiški bulviniai vėdarai

Vėdarus prisimenu iš gūdžios vaikystės, kai lankydavausi kaime pas močiutę. Kraujiniai vėdarai su kruopomis visad atrodė kažkas šlykštesnio, o štai bulviniai patiko kaip reikiant (gal dėl to, jog esu bulvių žmogus ir vietoj saldainių mieliau renkuosi bulvinius blynus?!). Suaugus ir pasirinkus veg kryptį, mintis apie žarnų valgymą skamba visai nepatraukliai dėl kelių – etinių ir estetinių – priežasčių. O štai alternatyvų radimas – patrauklumo įsikūnijimas! Ta proga mes, Gentiečiai, šėlstame virtuvėje ir skanaujame veganiškus vėdarus!

  • Recipes
Vegetariški varškėčiai - Tofškėčiai

Tofškėčiai išėjo žiauriai purūs ir minkšti! Galima drąsiai ieškoti tešlos konsistencijos variacijų keičiant miltų kiekį. Beje, naudojau saldintą sojų pieną, tad ir su šaukštu cukraus saldumas buvo labiau nei pakankamas.