Po ilgos pertraukos į Baltijos maisto ir gėrimų parodą BAF grįžta šeimų kulinariniai pasirodymai. Šeštadienį trys tarptautinės šeimos, kurios vienija Lietuvos, Gruzijos, Italijos ir Rusijos virtuves, ne tik gamins, bet ir papasakos, kuri virtuvė namuose „ima viršų“.
Didžiausia Baltijos šalyse maisto ir gėrimų paroda BAF šiandien atvėrė duris lankytojams: tiek industrijos profesionalams, tiek mėgėjams, smaližiams ir gurmanams. Paroda vyks tris dienas, lapkričio 8–10 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.
Šią savaitę, lapkričio 8–10 d., Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks dvi tarptautinės parodos: parduotuvių, viešbučių ir restoranų įrangos paroda „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“ ir Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF.
Italų virtuvė mėgstama ir viena populiariausių pasaulyje. Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF jau šią savaitę, lapkričio 8–10 dienomis, delegacija iš Italijos kvies naujai pažvelgti į itališką virtuvę ir mokys, kaip gaminti ne tik skaniai, bet greitai ir sveikai.
Dizaineris Robertas Kalinkinas sukūrė išskirtinio dizaino uniformą, o žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas prisidėjo prie kūrybos proceso ir tapo fotosesijos modeliu.
Visą savaitę nuo lapkričio 5 iki 11 d. žmonės prabangiuose Lietuvos restoranuose skirtingų patiekalų galės paragauti iš išskirtinio festivalio meniu. Net 33 šalies restoranai prisijungia prie šio projekto, kurie nekantriai ruošiasi ir laukia savo lankytojų.
Vienintelė Lietuvoje ir Baltijos šalyse maisto ir gėrimų paroda BAF šiemet vyks jau lapkričio 8–10 d. parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Šių metų programos įvairovė leis tik ne užuosti, bet ir ragauti, taip pat pačiam išmėginti savo kulinarines žinias.
Liko lygiai mėnuo iki tarptautinės parduotuvių, viešbučių ir restoranų įrangos parodos „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro“. Jau lapkričio 8–10 dienomis „Litexpo“ parodų ir kongresų centras prisipildys pasaulinėmis svetingumo ir gastronomijos tendencijom
Į kulinarijos pasaulį žengia šeimyninis trio. Daug metų dirbę scenoje, renginių režisūroje, radijuje, dabar savo patirtį perneša į virtuvę ir visus lankytojus džiugina skoniu ir kokybišku maistu.
„Ambiente“ paroda yra vienas iš svarbesnių metų įvykių; tai tarsi barometras, kuris parodo, kokios bus mados ir tendencijos. Taip pat tai yra kokybės ir dizaino platforma. Paroda vyks Frankfurte, Vokietijoje 2019 metų vasario 8 – 12 dienomis.
Pamaišydama sulaukiau, kol makaronai gražiai apskrus, sudėjau į lėkštes ir dar pabarsčiau mielių dribsnių, smulkintų krapų ir svogūnų laiškų. Skanaus!
Tešlą atšildome. Kadangi naudojau tokią tešlą, kurioje yra 6 lapeliai, tiesiog supjausčiau lapelius perpus [...]
„Vegfest LT“ renginiai yra skirti populiarinti veganizmą, augalinę mitybą bei sveiką gyvenseną. Festivalis Kaune bus jau septintasis šio ciklo renginys, Kaune organizuojamas antrąjį kartą.
Lygiai už mėnesio – rugsėjo 8 d. Kaune, Nepriklausomybės aišktėje greta soboro, vyks jau antrą kartą laikinijojoje sostinėje organizuojamas augalinio maisto festivalis „Vegfest LT Kaunas“
Nacionalinės šefų rinktinės koziris: pirmasis tarptautinės kategorijos teisėjas Lietuvoje. Juo tapęs šefas Jaroslav Orševski tikisi pasinaudoti patirtimi skinant pergales su Nacionaline Lietuvos šefų rinktine. [...]
Susipažinkite su profesionaliausių Lietuvos šefų komanda, kuri susibūrė dėl vieno tikslo – garsinti Lietuvos vardą šių metų lapkričio 22-29 d. vyksiančiame pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World CUP” ir iškovoti aukštą poziciją bei gauti pakvietimą į pasaulio kulinarijos olimpiadą.
Senuosiuose Pacų rūmuose duris atvėrė net dvi naujos vietos: Sofijos baras ir 14 14 Horses restoranas
Šių metų rezultatai rodo, kad šefo vaidmuo, jo įtaka, kuriant išskirtinę restorano patirtį ir emociją yra esmė. Taip pat labai smagu ir Lietuvoje matyti pasaulinę tendenciją, kad, norint būti sėkmingam nebeužtenka padaryti tik įspūdingo patiekalo –labai svarbu laikytis tvarumo ir kitų atsakingo vartojimo principų, naudoti kuo daugiau vietinių produktų [...]
Maisto namų „ByFood“ šefas Gedas tikina, kad grilio sezonas kasmet įgauna kitokį atspalvį, lietuviai vis dažniau renkasi natūralumą, kokybę ir drąsiau eksperimentuoja. O tapti „kiečiausiu“ grilininku draugų kompanijoje, jis išskiria kelis esminius dalykus, kuriuos turi žinoti kiekvienas, norintis tokiu tapti [...]
Kitą savaitę, birželio 27–29 d., Honkonge vyksiančiame tarptautiniame kulinarijos konkurse „Hot Chef Challange“ pirmą kartą varžysis Lietuvos atstovės.
Vakar Ispanijos Bilbao mieste nuaidėjo pasaulio restoranų apdovanojimų ceremonija. Renginio metu buvo paskelbtas kasmetinis 50 geriausių pasaulio restoranų sąrašas. Lietuvos geriausių restoranų dešimtukas bus atskleistas jau kitą savaitę, birželio 28 d.
Vilnius, 2018 m. birželio 14 d. - „Kempinski Hotel Cathedral Square“ naujuoju vyriausiuoju virtuvės šefu tapo Vytautas Alekna. Jis - pirmasis vyriausiasis šefas iš Lietuvos 76 Kempinski viešbučius jungiančioje prabangių viešbučių grupėje. [...]
Pasitinkant vasarą, Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė šiltojo sezono valgiaraščio pasiūlymus. Renginį vedė virtuvės šefė Honorata Lyndo – pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“ aukso medalio laimėtoja [...]
Aktyvios gyvensenos šalininkai, sportą laikantys neatsiejama gyvenimo dalimi, gerai žino: norint, kad treniruotė išties būtų produktyvi, organizmą būtina aprūpinti energija. Todėl gyvenant fiziškai aktyviai itin svarbiu faktoriumi tampa subalansuota mityba [...]