This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant

Make it yourself

  • Article for all tastes
Mitybos specialistė: kokia varškės nauda ir ką iš jos gaminti?

Lietuviams užsienyje rasti įprastos lietuviškos šviežios varškės yra sudėtinga, užtat gimtojoje šalyje šis tradicinis pieno produktas gyventojų stalą pasiekia ypač dažnai, o įvairovė – itin gausi.

  • Recipes
Humusas su skrudintomis sezamų sėklomis

Maisto vertė ir kokybė man yra taip pat svarbi nepriklausomai nuo to, ar jam pasiruošti turiu valandą ar tik tiek, kiek užtrunka susitepti sumuštinį. Pastaruoju metu maisto pasiruošimui turiu tą trumpesnę laiko atkarpą, tačiau valgyti sveikai noriu lygiai taip pat, todėl dažniausiai renkuosi humusą. Jį galima tepti ant ko tik norisi, maišyti su makaronais, kruopomis ar tiesiog kabinti daržovių lazdelėmis. Humuso sotumas ir maistinė vertė neabejotina, kaskart gaunu naudingų baltymų, riebalų, vitaminų ir mineralų.

  • Recipes
Rūkytų jalapenų majonezas

Šis majonezas yra ne toks, kokį įprastai rasite prekybos centre. Nacionalinės šefų rinktinės narys, „City Chef“ virtuvės šefas Artūras Samavičius dalinasi naminiu rūkytų jalapenų majonezo receptu – šį pagardą galite derinti ir prie savo firminio burgerio ir prie bet kokių užkandžių, kur norite šiek tiek aštrumo.

  • Recipes
Grikių duonelė

Grikių duonelė

  • Recipes
Čili troškinys su moliūgais

Čili troškinys su moliūgais

  • Recipes
Burokėlių ir avokadų salotos su triušiena

Burokėlių ir avokadų salotos su triušiena

  • Recipes
Šefo garnyro receptas

Nacionalinės šefų rinktinės narys, viešbučio „Novotel“ virtuvės šefas Vytautas Zdanauskas dalinasi paprastu, greitai paruošiamu, bet itin gardžiu garnyro receptu. Galite derinti prie įvairios mėsos ir daržovių – puikus pasirinkimas pietums ar lengvai vakarienei.

  • Recipes
Svogūnų džemas

Pagaminkite svogūnų džemą, sudėkite į gražius uogienės stiklainiukus ir padovanokite artimiesiems gurmanišką skonio patirtį.

  • Recipes
Juodųjų lęšių, burokėlių ir falafelių salotos

Juodųjų lęšių, burokėlių ir falafelių salotos

  • Recipes
Skrudintų sezamų granola su kokosais ir avietėmis

Skrudintų sezamų granola su kokosais ir avietėmis

  • Recipes
Keptų moliūgų ir avinžirnių salotos

Keptų moliūgų ir avinžirnių salotos

  • Recipes
Blynai su kokosais, karamele ir kriaušėmis

Blynai su kokosais, karamele ir kriaušėmis

  • Recipes
Imbiero džemas

Šefo džemas kitaip: prie mėsos ir žuvies patiekalų.

  • Recipes
Pad Thai su tofu sūriu

Pad Thai su tofu sūriu

  • Recipes
Veganiški kokosų miltų blynai be glitimo

Veganiški kokosų miltų blynai be glitimo

  • Recipes
Keptos daržovės su bolivinėmis balandomis

Keptos daržovės su bolivinėmis balandomis

  • Recipes
Moliūgų džemas

Moliūgų džemas

  • Recipes
Kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba

Kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba

  • Recipes
Suši su bolivine balanda

Suši su bolivine balanda

  • Recipes
Baklažanų troškinys

Baklažanų troškinys

  • Recipes
Augalingi pusryčių sausainiai

Augalingi pusryčių sausainiai

  • Recipes
Makaronai su avokado ir baziliku padažu

Makaronai su avokado ir baziliku padažu

  • Recipes
Kanadietiški blynai

Nacionalinės šefų rinktinės narys, virtuvės šefas Nikita Vornik neįsivaizduoja pusryčių be gardžių, purių blynų. Išbandykite jo receptą!

  • Recipes
Bolivinių balandų ir morkų kepsneliai

Bolivinių balandų ir morkų kepsneliai

More news 135