This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Omleto keksiukai su špinatais

2019-01-18
Share your recipe

Jeigu mėgstate valgyti omletą pusryčiams, šis receptas Jums turėtų patikti. Šiuos omleto keksiukus kepiau orkaitėje, tad juose visiškai nėra riebalų (žinoma, išskyrus žiupsnelį sūrio), todėl ir kalorijų mažiau. Keksiukai puikiai tiks ir sportuojantiems žmonėms, nes kaip žinia kiaušiniai yra baltymų šaltinis, o špinatuose taip pat yra lengvai pasisavinamų baltymų.

INGREDIENTAI

6 dideli kiaušiniai
1/3 st. pieno (naudojau augalinį avižų pieną)
1 st. šviežių špinatų, stambiai supjaustytų
1 raudonoji paprika, smulkiai supjaustyta
2 valg. š. šviežių petražolių, susmulkintų
1 arbat. š. džiovintų bazilikų
druska ir juodieji pipirai

GAMINIMAS

1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temp.
2. Dideliame inde lengvai išplakti kiaušinius, supilti pieną. Suberti visus ingredientus, išskyrus sūrį. Viską išmaišyti.
3. Masę tolygiai paskirstyti keksiukų formelėse. Jei naudojate metalinę - ištepkite aliejumi. Aš naudojau silikonines formeles.
4. Ant viršaus užbarstyti sūrio.
5. Kepti apie 30 min.

Skanauk su Aušra