This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Avižiniai pusryčių keksiukai

2019-01-11
Share your recipe

Mąstant apie receptus, o ypač apie augalinius kepinius, prioritetinis ir pats svarbiausias punktas, kurį aš visada bandau įgyvendinti – sukurti tokį receptą, kuris nesukeltų man kaltės jausmo, tačiau kartu būtų skanus, sotus ir universalus. Šie keksiukai – nuostabus idealios tešlos, riešutų ir juodojo šokolado derinys. Jie tinka pusryčiams, užkandžiui ir vakarienei. Būtinai paragaukite!

INGREDIENTAI

16 g maltų linų sėmenų
5 valg. š. vandens
3 vidutinių sunokusių bananų
2 arbt. š. valgomosios sodos
50 g kokoso arba rudojo cukraus
60 ml agavos arba klevų sirupo
1 valg. š. malto cinamono
½ arbt. š. druskos
40 g skysto kokoso aliejaus
160 g pilno grūdo kvietinių miltų
40 g migdolų miltų (galima tiesiog sumalti migdolus blenderyje)
45 g avižinių dribsnių
30 g pekano riešutų
30 g juodo 70% šokolado

GAMINIMAS

1. Sumaišome maltus linus su vandeniu.
2. Giliame inde su šakute suminkom bananus. Tačiau suminkom ne iki piurė, o turi likti nedideli gabaliukai. Įberiame sodos.
3. Dedame cukrų, sirupą, druską ir cinamoną. Viską sumaišome.
4. Pilame kokoso aliejų ir vėl maišome.
5. Atsargiai dedame miltus, avižas ir viską sumaišome su mediniu arba plastikiniu šaukštu.
6. Šokoladą supjaustome nedideliais 1 x 1 cm gabaliukais.
7. Silikonines keksiukų formeles lengvai sutepame kokoso aliejumi. Dedame tešlą.
8. Ant viršaus lengvai įspaudžiame pekeno riešutus, bei šokolado gabaliukus.
9. Kepame 25 minutes iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Funkcija su ventiliatoriumi.

Kas Tas Avokadas