Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Zyviec“ – žinomiausias pasaulyje lenkiškas alus

2007-05-21
Paskelbk savo straipsnį

„Zyviec“ eksportuojamas daugiau nei į 48 pasaulio šalis (nuo JAV, Rusijos, Japonijos iki Australijos ir Bahamų) – alaus mėgėjų ir gurmanų gerai žinomas ir vertinamas firmos ženklas.
Balandžio 19 dieną Varšuvoje Hiltono viešbutyje antrą kartą vykusiame Superbrands konkurse buvo apdovanotas 41 stipriausias Lenkijos brandas (firmos ženklas). Tarp tokių žinomų firmų kaip Adidas, Durex, Google, Nokia, Harley-Davidson „Superbrands“ apdovanojimą pelnė ir Zyviec kompanija.

Superbrands konkursą sugalvojo pasaulinė organizacija The Superbrands Ltd., kurios būstinė yra Londone, ji veikia daugiau nei 12 metų daugiau nei 70 pasaulio šalyse, 4se kontinentuose. Ji teikia apdovanojimus stipriausiems firmos ženklams vietinėse šalių rinkose.
Zyviec taip pat pirmas lenkiškas prekės ženklas išsikirtas kartu su tokiais gigantais kaip BBC, IBM, Nokia, Chelsea Football Club prestižiniame neseniai vykusiame Superbrands konkurse Didžiojoje Britanijoje. Zyviec pelnė „Brands to watch“ apdovanojimą. Toks apdovanojimas skiriamas produktams, kurie vykdo išskirtinę marketingo strategiją ir per trumpą laikotarpį pelno didelę Didžiosios Britanijos rinkos dalį, vėliau jie pretenduoja į „Superbrands“ apdovanojimą.

Tai nėra pirmi apdovanojimai, kuriuos pelno Zyviec. 2005 metais Eurobest konkurse Zyviec prekinio ženklo interneto svetainė pelnė „interactive“ apdovanojimą. Toks apdovanojimas buvo įteikiamas pirmą kartą šio konkurso istorijoje.

Alaus daryklos istorija. Zyvieco aludarystės tradicijos siekia viduramžio laikus. 19 amžiaus viduryje Zyviec alaus daryklą įkūrė Habsburgų kunigaikštis Albrechtas Friderikas(1817-1895),. 1856 metai alaus darykla buvo užregistruota – tai oficiali alaus daryklos veiklos pradžia. Zyvieco alus gaminamas iš natūralaus kalnų krištolo vandens, jis suteikia aukštą kokybę ir savitą skonį. Pasinaudojusi tų laikų moksliniais techniniais (garų varoma mašina) bei fermantacijos srityje padarytais atradimais zyviec alaus darykla jau po 12 metų pirmavo tarp 260 Galijos (Europos sritis, besidriekianti dabartinėse Šiaurės Italijos, Prancūzijos, Liuksemburgo, Belgijos, dalies Nyderlandų ir Šveicarijos teritorijose) alaus daryklų.
Šiuolaikinio marketingo užuomazgos. Devyniolikto amžiaus viduryje Zyviec pradėjo rūpintis pozityvaus alaus daryklos brando įvaizdžio kūrimu, pradavimo tinklų plėtra, įgyvendino sėkmingą tais laikais marketingo strategiją. Bendradarbiaudama su platintojais tiekdavo barų ir restoranų įrangą, alaus pilstymo aparatus, šaldytuvus ir reklamos priemones. Prekės ženklas Zyviec atsidūrė ant stiklinių, bokalų, ąsočių, statinių, servetėlių, menių, padėkliukų alui, kalendorių, restorano vitrinų. Šios marketingo idėjos buvo labai novatoriškos.

Nuo 1990 metų Zyviec labiau susikoncentravo į vietinės rinkos plėtrą. Sėkmingai stiprindamas firmos vardą ir įsitvirtinęs gimtinėje jis pelnė ir pasaulinį pripažinimą.
 
Per pastaruosius 50 metų Zyviec dėka aukštos alaus kokybės ir išskirtinio skonio pelnė daug pasaulinio lygio alaus konkursų apdovanojimų Londone, Paryžiuje, Liuksemburge, Čikagoje, Ženevoje.

Kiekvienais metais birželio mėnesį Zyviec senos ir naujos alaus daryklų teritorijose rengia mugę, į kurią atvyksta alaus istorijos mylėtojai iš viso pasaulio. Mugėje eksponuojama viskas, kas susiję su alumi, jos gamybos technologijomis ir istorija. Kolekcionuotojai iš Čekijos, Vokietijos ir Anglijos suteikia galimybę išvysti unikalias rinktines kolekcijas. Mugės metu renkamas geriausias naminis alus.

Alaus daryklos patalpose taip pat  yra įsikūręs muziejus, lankytojai gali susipažinti su Zyvieco bravoro istorija.

Nors Zyviec viena moderniausių alaus daryklų pasaulyje, ji vis dar gamina alų pagal beveik du amžius nepakitusias senas alaus tradicijas ir receptūras. Nuo 1881 metų nepakitusios sudėties ir gamybos receptas Zywiec Porter pripažintas pasaulio alaus mėgėjų. Tai stiprus, tamsus alus, kurio išskirtinis skonio savybės išgaunamos maišant aukštos kokybės kvapnius salyklus.

Zyviec iš viso gamina vieną tamsaus alaus rūšį (Zywiec Porter), dvi skoninio alaus rūšis (Freeq ir Freeq Green Lime), vieną nealkoholinio(Zywiec) ir dvi šviesaus alaus rūšis (Zywiec ir Heineken).

Pagal internetą parengė Elena Germanovič
Interneto archyvo nuotrauka
Meniu.lt informacija