Žvejo užeiga „Žuvelė“ - šviežiau nebent sushi

Žvejo užeiga „Žuvelė“ - šviežiau nebent sushi
Juodkrantėje ant marių kranto atidaryta sezoninė kavinė - Žvejo užeiga „Žuvelė“, kurioje ruošiami įvairūs patiekalai iš vietinės žvejų pagautos, šviežios žuvies. Žvejų šeimyna šeimininkaujanti „Žuvelėje“ visada maloniai Jus sutiks, o mūsų paruošta žuvis atskleis tikrąjį žuvies skonį!

Ko galima paskanauti „Žuvelėje“?

„Žuvelės“ vadovė pasakoja : „Vadovaujamės principu – ką pagaunam, tą ir patiekiam svečiams. Užeigoje dominuoja patiekalai iš šviežios jūrų ir marių žuvies. Taip pat žuvį rūkome. Vaikams galime pasiūlyti starkio kotletukų, starkio pirštelių, žuvies sultinio su žuvies kukuliukais ir kitų (ne žuvies) patiekalų. Mūsų firminiai patiekalai – tai garsioji žuvienė-ungurienė, verdama iš penkių rūšių žuvies, o taip pat kiti firminiai patiekalai – gurmaniškas ungurio šašlykas, gaminamas pagal išankstinį užsakymą, straganina, ruošiama pagal senųjų kopininkų receptą, - šviežias marinuotas žiobris arba perpelė, patiekiama su karštomis bulvėmis. Turime ir tradicinę straganiną – karpačio, ruošiamą iš šaldytos prieskoningos žuvies. Siūlome prieš dieną užsisakyti garuose troškintą įdarytą karšį – šeimyninis patiekalas. Klientai vertina šviežiai keptą natūralaus skonio plekšnę, uotą, starkį. Tie, kurie nenori rankioti ašakėlių, renkasi įvairius patiekalus iš starkio filė. Siūlome garintą starkį su daržovėmis, troškintą baltojo vyno ir grietinėlės padaže, trintą špinatų sriubą su žuvies kukuliais. Visų labiausiai pamėgta žinoma, žuvienė-ungurienė.

Žvejo užeigos teritorijoje yra rūkykla, kurioje kasdien rūkoma mūsų žvejų pagauta marių ir jūros žuvis.


Įsimintiniausia firminio patiekalo atsiradimo istorija


Įdomiausia galbūt žuvienės-ungurienės recepto atsiradimo istorija. Recepto autorius – senelis Alfonsas. Jis anksčiau savo botu (nedideliu laivu) „Ovingis“ plukdydavo svečius Juodkrantės pakrantėmis ir vienoje įlankoje, tarp nendrių, virdavo neapsakomo skonio žuvienę-ungurienę iš ką tik iš tinklų ištrauktos žuvies. Senelis šią įlanką praminė „Restoranu Nendrelė“. Būtent tokio skonio žuvienės ir galima paskanauti „Žuvelėje“. Ji verdama iš 5 rūšių žuvies: ungurio, starkio, karšio, ešerio ir karoso, o jos paruošimo procesas užtrunka apie dvi valandas.

Mūsų žvejas senelis Alfonsas yra vyriausias ilgametis žvejas Neringoje, vis dar užsiimantis versline žvejyba.

Daugiau informacijos:
http://www.jovila.lt/zuvele

2011 07 15

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną