Žurnalo „Geras skonis“ 2014 metų rudens numeris jau laukia skaitytojų!

Žurnalo „Geras skonis“ 2014 metų rudens numeris jau laukia skaitytojų!

Žurnalo „Geras skonis“ rudens numeryje rasite:
„Numerio tema“ – šokoladas išradinguose užkandžiuose, sriubose, pagrindiniuose patiekaluose ir... net desertuose. Beje, prieš beveik 2 000 metų šokoladas nebuvo naudojamas kaip saldumynas. Vietinės Pietų Amerikos gentys, tokios kaip olmekai, inkai, actekai ir majai, pirmosios patiekė šokoladą kaip gėrimą. Jos fermentuodavo kakavos pupeles, kad suteiktų gėrimui daugiau kartumo, ir skanindavo jį įvairiais prieskoniais, įskaitant aitriąsias paprikas. Ar žinote, kad daugelis virtuvės meistrų pataria naudoti kakavos pupeles kaip prieskonius? Kad kakavos pupelės panašios į vynuoges, kurių skonį lemia terroir (dirvožemis) ir klimatas?

Skambant prancūziškiems šansonams ir plevenant žvakių liepsnelėmis tarsi gastronomijos žiniuonė virtuvėje sukinėjasi aktorė Nijolė Narmontaitė, šiais – teatro metais, parašiusi knygą „Aktoriai, režisieriai... kasininkės. (Ko nematė žiūrovai)“. Iš kokių paslaptingų sudedamųjų dalių pagamintas pyragas? Koks užpilas karštą obuolių desertą paverčia saldžios tematikos pageidavimo lyderiu?  Aktorė  savo virtuvės patirtį pateikia  rubrikoje „Namų skonis“  taip skaniai, kad „Gero skonio“ žurnalistai jau išbandė visus receptus. Patikėkite, pagal juos paruoštų patiekalų neįmanoma nenorėti!

„Gėrimų“ skiltyje pristatomas jaunasis rudens vynas ir Božolė krašto istorija. Juk nuėmus derlių ateina žavi akimirka, kai jau gali išmėginti jo skonį. Ragaujant bet kokį pirmą derlių – obuolius, pienių ar rūgštynių ūglius – kiekvienas skonio receptorius patiria ryškiausius pojūčius. Taip pat jaučiasi ir kasmet jauną pirmąjį rudens vyną ragaujantys vyno entuziastai. Taigi, ko tikėtis iš 2014 metų Beaujolais Nouveau?

Ruduo – puikus metas planuoti kelionę. Tad „Gero skonio“ žurnalistė parvežė pilnus lagaminus įspūdžių iš tolimosios Čilės – ekstremalaus grožio, vyno ir savitos virtuvės šalies. Vartysite nuotraukas ir pajusite kapučino kavos, kurią Čilėje visada patiekia su plaktos grietinėlės kaupu, kvapą, austrių sūrymą ir troškintos lamos mėsos skonį, skimbčiojančias taures Carménère ir juokaujančių padavėjų šypsenas...

Ir dar... Netradicinės kulinarinės knygos, kai norisi daugiau nei recepto. Vyno klastotės – pasaulyje ir Lietuvoje – kaip jas atpažinti? Interviu su geriausia pasaulio šefe Helena Rizzo. Kerinčios elegancijos modeliai ir saldaus miego receptai...

Pasaulis yra didelis ir įvairus. Malonaus Jums skaitymo!

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną