Žaliuoju maistu domisi ir Holivudo žvaigždės (II dalis)

Žaliuoju maistu domisi ir Holivudo žvaigždės (II dalis)

Žaliasis maistas – tai įvairios sultys, kokteiliai iš sutrintų vaisių, daržovių salotos, riešutai, džiovinti vaisiai, mirkytos kruopos, daigintos sėklos. Kiti prie pastarųjų dar prideda kiaušinius, žuvį, mėsą (karpačio), taip pat nepasterizuotus ir nehomogenizuotus pieno produktus, tokius kaip pienas, sūris, jogurtas. Aišku, žaliesiems veganams pastarieji gyvulinės kilmės produktai – visiškas tabu. Taip pat šie žmonės atsisako destiliuotų alkoholinių gėrimų, kavos, arbatos, vitaminų ir maisto papildų. Vyną gerti galima, nes jis gaminamas nenaudojant šilumos. Kalorijų gaunama iš avokadų, kokosų, alyvuogių bei linų aliejaus. Proteinų bei mineralų gausu žalumynuose ir daržovėse, grūduose, riešutuose.

Žaliojo maisto mitybos principus sukūrė Juliano Brotmanas, kuris 1999 metais išleido knygą „Raw: the uncook book“ bei Los Andžele įkūrė žaliojo maisto restoraną. Žaliojo maisto šalininkai tiki, kad, pakaitintas iki 118 laipsnių, maistas praranda naudingąsias savybes.

Žaliojo maisto restoranai veikia Niujorke, San Franciske, Los Andžele. Šia dieta susižavėjo ir Holivudo žvaigždės: Angela Basset, Woody Harrelsonas, Barbra Streisand. Woody Harrelsonas taip susižavėjo šia idėja, jog Vakarų Holivude atidarė deguonies bei žaliojo maisto barą „O2“.

Steve'as Rossas, Meg Ryan bei jogos guru Tea Leoni po kelių savaičių maitinimosi žaliuoju maistu teigė, kad pasijuto kur kas geriau, pagerėjo nuotaika, apsivalė organizmas. Leoni teigimu, griežta dieta padeda ne tik kūnui, bet ir protui.

Elena Germanovič
Šaltiniai: planetraw.com, rawfooddiet.wetpaint.com, en.wikipadia.com
Nuotraukos: planetraw.com, yogamaia.com, blog.nutritiondata.com, healthwellnesspost.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną