Žaliųjų lęšių salotos su graikiniais riešutais

Žaliųjų lęšių salotos su graikiniais riešutais

INGREDIENTAI  
200 g žaliųjų lęšių (virtų)
1 vnt. nedidelio mėlynojo svogūno
60 g graikinių riešutų (10 min. išmirkytų karštame vandenyje ir susmulkintų)
½ citrinos sulčių
200 g vyšninių pomidorų
2 g. (saujos) šviežių kalendrų lapelių
1/2 a.š. jūros druskos, juodųjų pipirų (pagal skonį)
1 a.š. alyvuogių aliejaus
100 g špinatų arba kitų žalių lapinių daržovių

GAMINIMAS (15 MIN)
Mirkytus ir apvirtus lęšius sumaišykite su špinatais. Pridėkite ketvirtadaliais supjaustytus vyšninius pomidorus. Mėlynąjį svogūną nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Sudėkite juos į dubėnį kartu su lęšiais ir špinatais. Apšlakstykite viską aliejumi, citrinos sultimis, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. gerai įšmaišykite. Paruoštas lęšių salotas patiekite lėkštėje pagardindami smulkintais riešutais ir alyvuogių aliejumi.

Recepto autorius: http://www.kastasavokadas.lt/ 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną