Žaliavalgiškas morkų tortas

Žaliavalgiškas morkų tortas

INDREDIENTAI (5 - 6 porcijos)
puodelio minkštų datulių be kauliukų;
2 puodelių susmulkintų (kuo smulkiau, jei įmanoma iki miltų) kokosų drožlių;
1 puodelio migdolų;
1/5 puodelio graikiškų riešutų (galima naudoti vien tik migdolus);
1 puodelio, per pačią smulkiausią tarką, tarkuotų morkų;
1/4 puodelio razinų;
1/2 puodelio RiRi kokosų vandens;
1 arbatinio šaukštelio šviežio tarkuoto imbiero;
1 arbatinio šaukštelio cinamono;
1/4 arbatinio šaukštelio malto muskato;
1/8 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių;
žiupsnelio druskos;

Kokosų pertepimui reikės:
1,5 puodelio kokosų kremo arba pieno (bet reikalinga ta tirštoji, riebioji dalis);
3 šaukštai agavos ar kito saldiklio;
3 šaukštai kokosų miltų (tiesiog susmulkintų drožlių iki miltų, gali prireikti ir daugiau).

Glaistui arba pertepimui aš naudojau kokosų pieną, jei norite labiau žaliavalgiško, galite mirkytus anakardžius naudoti, bet skanesnis variantas su kokosų pienu.

GAMINIMO BŪDAS (20 MIN + 40 MIN stingimui)

Kombaine su S formos peiliukais susmulkinkite datules, kokosų drožles (smulkinau atskirai iš pradžių blenderyje), migdolų riešutus (irgi galima atskirai iš pradžių pasiruošti), graikiškus riešutus ir prieskonius. Kai gausite tokią trupininę masę - tada suberkite morkas ir kokosų vandenį dar kelis ratus prasukite kombaine, bet neilgai, paskui išimkite ašmenis ir įmaišykite razinas. Padalinkite torto masę į dvi dalis ir išklokite pirmą dalį formoje, kur nusima kraštai. Tada įdėkite formą ir kitą torto dalį į šaldytuvą 20-30 min.

O kol kas gaminame pertepimą: tiesiog suplakame visus ingridientus, čia geriau nenaudoti blenderio, nes jis plakant gali suskystint. Nebent naudokite rankinį blenderį arba mikserį. Dėkite tiek kokosų miltų, kad gautųsi tokia grietinės tirštumo masė, kad galima būtų tepti. Pusvalandukui pašaukite į šaldytuvą.

Viską traukite iš šaldytuvo ir sluoksniuokite: tepkite kremą ant pirmo sluoksnio formelėje, tada ant viršaus formuokite kitą sluoksnį ir ant pačio viršaus - vėl glaistas. Puoškite stambesnėmis kokosų drožlėmis, arba kaip aš - blanširuotų migdolų plokštelėmis.

Recepto autorius: http://1specialday.blogspot.lt/

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną