Vytaro Radzevičiaus Laoso salotos su lietuvišku prieskoniu

Vytaro Radzevičiaus Laoso salotos su lietuvišku prieskoniu


„Esu užkietėjęs keliautojas, mėgstu atrasti, sužinoti ir pažinti pasaulio kraštus įvairiais kampais. Kelionėse labiausiai domina vietinių gyvenimo būdas, aplinka, papročiai ir maistas, kuris neabejotinai yra kiekvienos kultūros dalis. Man tai savotiškas įvairių tautų kultūros tyrimas per kartais net labai egzotišką virtuvę. Vien paskutinėje kelionėje Pietryčių Azijoje – Vietname, Kambodžoje ir Laose – teko paragauti tokios egzotikos, kokios Lietuvoje net nebandyčiau adaptuoti, - sako V. Radzevičius. - Žinoma, buvo ir dangiško skonio  patiekalų, kuriuos vien prisiminus sukyla apetitas, pavyzdžiui, nacionalinis Laoso patiekalas larb – vištienos salotos su žolelėmis.“ 

Grįžęs į Lietuvą Laoso vištienos salotas V. Radzevičius pirmiausiai pagamino šeimai, po to draugams – reikiamų žolelių rasti buvo nesunku. Dabar jų paragauti gali ir „Katpėdėlės“ lankytojai.

„Tai lengvas, gaivus ir kvapnus patiekalas, ypač tinkantis sveikos mitybos mėgėjams: smulkinta vištienos krūtinėlė „kepama“ keptuvėje ant vandens, žolelės natūralios, specifinį žuvies padažą galima nusipirkti mūsų parduotuvėse. Šiuo patiekalu pabandžiau sujungti du kontinentus, dvi labai skirtingas kultūras ir suderinti iš pirmo žvilgsnio nesuderinamus dalykus. Vištiena su tradiciniu Azijos šalių žuvies padažu šiame patiekale – pagrindas, bet patiekalą norėjau „sulietuvinti“, todėl viską paskaninau lietuviškomis žolelėmis,“ - pasakoja V. Radzevičius.

Pirmasis visiškai rekonstruojamas „Katpėdėlės“ restoranas, įsikūręs PC „Banginis“, Lukšio g. 34, Vilniuje, nudžiugins alaus gurmanus: čia ne tik bus galima paragauti patiekalų iš naujojo valgiaraščio su V. Radzevičiaus variacijomis lietuviškos virtuvės tema, bet ir prie vakarienės priderinti įvairiausių rūšių alaus iš viso pasaulio.
„Vičiūnų restoranų grupės“ tinklui priklauso 7 „Katpėdėlės“ restoranai: 2 Vilniuje, 2 Kaune, po vieną Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose.


Šiltos Laoso salotos su vištiena:
Vištiena, šviežios kalendros, šviežia mėta, šviežios petražolės, citrina, žuvies padažas, aitriosios paprikos, ryžiai.
Į gilioje keptuvėje verdantį vandenį dedama smulkiais gabalėliais peiliu sukapota vištienos filė, kuri, nuolat maišoma, kaitinama apie 3-4 minutes. Paruošta vištiena nukošiama, dedama į dubenį, barstoma druska, juodaisiais maltais pipirais, smulkintomis petražolėmis, smulkintais mėtų lapeliais, smulkinta kalendra, dedami plonais griežinėliais pjaustyti čili pipirai, pilamos šviežiai spaustos citrinos sultys ir žuvies padažas.
Į  lėkštę supilami karšti virti ryžiai, ant kurių dedami šilti vištienos gabalėliai su žolelėmis, ant viršaus užbarstoma smulkintos kalendros.
Skanaus.


Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną