Vyno miltelius gamins ir vokiečiai

Vyno miltelius gamins ir vokiečiai

Dabar ne tik amerikiečiai, bet ir vokiečiai pradės gaminti vyno miltelius, kurie išlaikys naudingąsias savybes ir sudėtyje neturės alkoholio. 

Nesudėtinga įsivaizduoti, kiek šalutinių produktų, kitaip tariant atliekų, lieka po vynuogių išspaudimo – odelės ir kauliukai, kurie yra baltymų, B grupės vitaminų, mineralų ir polifenolių šaltinis. Mokslininkai suprato, kad šį „gėrį“ galima panaudoti. Kasmet Vokietijoje susikaupia krūvos vyno gamybos proceso atliekų – apie 120 tūkstančių hektolitrų. Kaip jas paversti milteliais sugalvojo mažos įmonės Spectral Service specialistai kartu su Technologie-Transfer Zentrum. ProVino projekto metu į vyno miltelius ruošiamasi perdirbti atliekas iš Mosel, Rheinland-Pfalz ir Ahr regiono.

Kol amerikiečiai kepa burgundo spalvos bandeles, šampano skonio krekerius, naudoja Cabernet, Chardonnay, Icewine ir kitus miltus kepiniams, vokiečiai ruošiasi dar plačiau naudoti vyno miltelius. Juos galima dėti į jogurto gėrimus, ledus, šokoladą, sausainius.

Beje, šį produktą galima pritaikyti ir kosmetikos gamyboje – jis gali būti viena sudedamųjų kremų nuo raukšlių ar veido kaukių dalimi. Su šia kosmetikos linija dabar dirba ispanų kompanija Alfaverde Productos Naturales. Vyno milteliai naudingi sveikatai. Mokslininkai teigia, kad jie galėtų būti naudojami širdies bei kraujagyslių ligų profilaktikai, taip pat esant uždegiminiams procesams, trombozėms. Vyno milteliai gaminiams suteikia vynuogių skonio, todėl tame slypi ir dalis romantikos...

Elena Germanovič
Šaltinis: onet.pl; foodnavigator.com
Nuotrauka: wordpress.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną