Nuo kovo 4 iki 6 d.
Diuseldorfe vyksiančios „ProWein 2012“ mugės metu savo gaminius
pristatys daugiau nei 3 800 eksponentų iš maždaug 50 šalių,
įskaitant ir daugiau nei 300 tarptautinių stipriųjų gėrimų
tiekėjų, pasižyminčių skirtingu asortimentu.
„Konkrečios
kilmės vynai“ centrinėje degustacijos zonoje
Tradiciškai,
ryškiausią „ProWein“ momentą sudarys centrinė degustacijos
zona, kuri yra rengiama bendradarbiaujant su „WeinWirtschaft“
prekybos žurnalu bei siūlo lankytojams galimybę ir 2012 m.
nemokamai paragauti maždaug 1 000 skirtingų vynų, vadovaujantis
pagrindine dabartinės rinkos tema. „Konkrečios kilmės vynai“
bus 2012 m. mugės „ProWein“ šūkis. Čia žmonės turės
galimybę atrasti įdomius, autentiškus vynus iš viso pasaulio,
kurie perteikia regionines auginimo sąlygas bei pasižymi
skirtingais ir atpažįstamais vyno profiliais. „ProWein 2012“
mugės metu Degustacijos zona bus perkelta į naują vietą –
naujai prijungtą 7.1 salę.
Didelė ekologiškų vynų
platforma 7.1 salėje
Pirmą kartą bendrai dalyvaujančios
Vokietijos bei tarptautinio sektoriaus asociacijos ir bendrovės
pristato savo ekologiško vyno gaminius. Pirmą kartą pasitelkiamoje
7.1 salėje lankytojai gali tikėtis susipažinti su koncentruota
ekologiško vynuogių auginimo sektoriaus kompetencija ir patirtimi.
Dalyvauja: „Ecovin“, „Demetra“, „Fepeco“ (Ispanija),
„FNIVAB“ (Prancūzija), Biologinė Regioninė Reino-Pfalco krašto
asociacija („Landesverband Rheinland Pfalz“), „Naturian“,
„VIVOLOVIN“ ir „Peter Riegel“.
„Geriausi vyno
draugai“
6 salėje esančioje galerijoje daugiau kaip 30
dalyvių pristatys „Geriausius vyno draugus“. Šis specialus
renginys, organizuojamas bendradarbiaujant su „Der Feinschmecker“
žurnalu, supažindina su aukštos kokybės delikatesais, kurie itin
puikiai tinka prie vynų bei stipriųjų gėrimų. Dalyviai, kurie
šalia kitų valstybių, atkeliauja iš Vokietijos, Ispanijos bei
Italijos, pristato išskirtinį malonumą gomuriui suteikiančius
gaminius. Dėl šios priežasties yra tiesiog būtina susipažinti su
„Geriausiai vyno draugais“, ypač lankytojams iš specialių
mažmeninės prekybos ir viešojo maitinimo sektorių, nes čia jie
ras daugybę idėjų ir skanių staigmenų, kurias galėtų įtraukti
į savo asortimentą.
Laboratorija „Pasidaryk pats“ –
Užpilai, biteriai ir kt.
Specialios atrakcijos metu
garsūs baro pardavėjai atskleidžia savo receptų paslaptis
Stipriųjų gėrimų salėje esančiame FIZZZ bare, kurį organizuoja
„Meininger Verlag“ (leidykla). Kadangi kūrybingos asmenybės
įvairius sirupus vis dažniau gamina tiesiai už baro, tai
atskleidžia jų individualumą! Pavyzdžiui, Arnd Heißen (iš
„Ritz uždangos klubo“, Berlyne) kuria gėrimus su įvairiausiais
kvapais išsinešimui. Kaip? Būtent tai jis ketina parodyti „ProWein
2012“ mugės metu FIZZZ bare rengiamos laboratorijos „Pasidaryk
pats“ lankytojams.
Eksponentų pagalbos programa
Nuo
informatyvių seminarų, apimančių geriausiai vertinamų
specialistų paskaitas, tiesiai prie patrauklių degustacijos
užsiėmimų: patys „ProWein“ eksponentai kviečia suinteresuotas
šalis prie savo stendų dalyvauti 300 pačių įvairiausių renginių
pačiomis įvairiausiomis temomis. Pranešėjai ir kalbėtojai yra
pirmaujantys sektoriaus ekspertai, gerai žinomi someljė ir
tarptautinės prekybos žurnalistai. Eksponentų pagalbos programa
yra įvairi ir novatoriška. Nuo 2012 m. vasario visos datos bus
pateiktos adresu www.prowein.com
.
„ProWein“ keliauja į miestą
Visos
Diuseldorfe vykstančios „ProWein“ mugės metu maitinimo įstaigos
ir specializuoti prekiautojai organizuos išskirtinius vyno bei
stipriųuų gėrimų pristatymo renginius su šūkiu „ProWein
keliauja į miestą“. Pasitelkdami pačius įvairiausius renginius,
restoranai, barai ir vyno prekybos atstovai sieks palikti įspūdį
vietiniams bei tarptautiniams lankytojams. Duomenys (nuo 2012 m.
vasario vidurio) pateikiami adresu www.prowein-goes-city.de
.
Parodoje – retų gėrimų pristatymai
„ProWein“
lankytojai turės galimybę tiek tarptautinės rinkos lyderių, tiek
mažesnių, specializuotų įmonių stenduose atrasti neįprastas
naujoves, tradicinius klasikinius gėrimus, regioninius delikatesus
iš įvairių šalių.
Šiemet pirmą kartą mugėje dalyvaus
„Rockland Distilleries“ iš Šri Lankos, kuri pademonstruos savo
tradicinį araką – distiliuotą alkoholinį gėrimą, pagamintą
iš palmių cukraus sirupo. Taip pat pirmą kartą savo gaminius
eksponuos ir Airijos maisto valdyba, pristatanti įvairius viskių ir
likerių tiekėjus.
Šalia naujų dalyvių gaminių, „ProWein 2012“
taip pat bus pristatoma ir itin įdomių naujų produktų.
Pavyzdžiui, „Ziegler“ spirito varykla pirmą kartą tarptautinės
prekybos auditoriją Diuseldorfe supažindins su savo nauju viskiu
„Aureum 1865“.
Be to, šalia kitų šalių rinkos atstovų,
stipriuosius gėrimus, pvz.: įvairius vaisių brendžius,
demonstruos gamintojai iš Graikijos, Prancūzijos, Vokietijos ir
Austrijos. Konjakas, romas, degtinė ir daugybė kitų specializuotų
gėrimų bus įtraukti į platų „ProWein 2012“ mugėje
pristatomų gaminių asortimentą.
Restoranų, vyninių,
specializuotų parduotuvių atstovus raginame aplankyti „ProWein
2012“ parodą ir parsivežti naujų idėjų savo verslui.
Daugiau
apie parodą: www.prowein.com
„ProWein“ informacija