Vyno ir desertų derinių čempionatas 2017

Vyno ir desertų derinių čempionatas 2017

Aštuntasis Vyno ir desertų derinių čempionatas šiemet vyks lapkričio 20 d., nuo 16 val., viešbutyje „Kempinski Cathedral Square“, Vilniuje. Varžyboms jau užsiregistravo 18 komandų, sudarytų iš virėjų, konditerių ir someljė. Kiekviena komanda teisėjų komisijai pateiks specialiai varžyboms sukurtą desertą ir tobulai prie jo derantį vyną.

Šiemet varžybose matysime ne tik ankstesnių metų dalyvius ir čempionus, tačiau ir gausų būrį debiutuosiančių komandų:

  • Restoranas „Habit“
  • Desertinė „Atostogos“ 
  • Albertas Koncijalovas
  • Restoranas „Renaissance“
  • Renatas Jauniškis ir Justinas Kapkovičius
  • Restoranas „Valgomasis“
  • Restoranas „Trinity“
  • Restoranas „Sweet Root“
  • Rokas Jarašūnas ir Petras Jarašūnas
  • Restoranas „Le BonJour“
  • „Neužpildytas meniu“ (Vladislavas Gaiževskis, Žydrūnė Žebrauskaitė, Vitoldas Veliulis, Ignotas Janulevičius, Vilija Karbauskienė)
  • Andzejus Traskovskis ir Linas Kuklerius
  • Rytis Grigaitis, Kristina Liukaitytė
  • Restoranas „Amandus“
  • Restoranas „Time“
  • Restoranas „Dine“
  • Restoranas „Telegrafas“
  • Restoranas „Somm“

2017-ųjų metų čempionate teisėjaus čempionato sumanytojas, vyno ekspertas Arūnas Starkus, žurnalistė, kulinarinių laidų vedėja, knygų autorė Beata Nicholson, verslininkas ir maisto gurmanas Saulius Pačekajus, „Verslo žinių“ „Laisvalaikio“ rubrikos redaktorė Beatričė Laurinavičienė ir „Gero skonio“ vyr. redaktorė Rasa Ščeponienė. Kaip ir kasmet, derinius vertins ir tinklaraštininkų stalas.

Jau aštuntus metus nugalėtojams bus teikiamos paauksuotos šakutės. 2 ir 3 vietos laimėtojus „Sangaida“ apdovanos „Schott Zwiezel“ stiklo ir krištolo gaminiais. Specialūs prizai bus įteikti už lietuviškiausią desertą, geriausią vyną („Sangaida“ su „Schott Zwiezel“), lengviausią vyną („Acqua Panna“).

Žiūrovai, stebėdami varžybas, turės galimybę degustuoti „Vyno klubo“ atstovaujamų gamintojų „Kracher“, „Ximenez-Spinola“, „Anselmann“, „M. Schomann“, „Barbeito“ desertinius vynus, „Huracan coffee“ kavą, Gintaro Sino vynus.

Daugiau informacijos žr. vynasirdesertai.lt. Čempionatą organizuoja: Lietuvos someljė mokykla, Lietuvos someljė asociacija ir Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.

 

Dėl papildomos informacijos ir akreditacijos varžybas stebėti specialioje žurnalistų ir tinklaraštininkų zonoje kreipkitės:

Agnė Dirgėlienė, tel. nr. (8) 68505060

 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną