Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

VMVT rengia specialius seminarus maitinimo įmonėms

2013-05-09
Paskelbk savo straipsnį
Ruošiantis Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos (ES) Tarybai, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba planuoja patikrinimus visose viešojo maitinimo įmonėse, kurios teiks maitinimo paslaugas mūsų šalyje vyksiančių ES renginių dalyviams, taip pat įmonėse, kuriose tikimasi sulaukti didesnio svečių ar turistų srauto. Todėl jau nuo gegužės mėnesio pradžios Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Druskininkų ir Trakų viešojo maitinimo specialistams organizuojami specialūs mokymai ir seminarai.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai minėtų miestų ir regionų kavinių ir restoranų atstovus pakvietė į seminarus „Ūmių infekcinių žarnyno susirgimų protrūkių prevencija“. Šie seminarai – prevencijos priemonė, siekiant užkirsti kelią ūmių infekcinių žarnyno susirgimų protrūkiams, kylantiems dėl viešojo maitinimo įmonių veiklos.

Gegužės 2 d. seminaras šia tema vyko Vilniuje. Vėliau tokie seminarai bus rengiami ir kitų šalies miestų ir rajonų viešojo maitinimo specialistams.

Šių seminarų metu viešojo maitinimo verslo atstovai supažindinami su ūmių infekcinių žarnyno susirgimų protrūkių statistika, pagrindinėmis susirgimus sukeliančiomis priežastimis ir jų prevencija. Akcentuojama maisto saugos ir bendrų higienos reikalavimų svarba, pristatomi naujai įsigalioję teisės aktais, aktualūs viešojo maitinimo įmonėms.

,,Nors infekcinių žarnyno susirgimų protrūkių dėl viešojo maitinimo įmonių veiklos mažėja (2011 m. užregistruoti – 25, 2012 m. – 14), tačiau reikia stengtis apskritai išvengti tokių atvejų. Apibendrinus pagrindines priežastis, nulemiančias ūmių žarnyno susirgimų protrūkius, galima teigti, kad dažniausiai juos sukelia maisto produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais vartojimas (26 %), kryžminė tarša (25 %), savikontrolės sistemos neefektyvumas ir bendri higienos pažeidimai (po 8 %), netinkamos produktų laikymo sąlygos (8%). Ganėtinai dažnai infekcijos platintojais būna sveikatos nepasitikrinę virtuvių darbuotojai“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vita Šturmienė.

Savaitės renginių sąrašas: http://vmvt.lt/lt/renginiai   
Daugiau informacijos – bendruoju VMVT telefonu 8 800 40403.

VVMT informacija