Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Vištienos salotos su gervuogių padažu

2019-09-03
Pasidalink receptu

Dalinuosi labai vasariškų salotų su gervuogių pažadu receptu. Svarbus dalykas – vištytė marinuota tame pačiame padaže! Žodžiu vienu šūviu du zuikiai – ir padažas ir marinatas.
Ir dar vienas netyčiukas, kurį išbandžiau ir pridėjau į salotas – gruzdinti fetos ball’sai. Jie nėra būtini, bet žiauriai geri, tai nepatingėkit pasidaryti.

INGREDIENTAI

Marinatui/padažui reikės:
170g arba poros saujų gervuogių;
2 v.š. balzaminio acto;
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
2 v.š. medaus;
nedidelės skiltelės česnako;
šiek tiek citrinos sulčių;
druskos, pipirų;

Fetos balls’ams reikės:
150g fetos;
1 didesnio arba 2 mažesnių kiaušinių;
saujos panko džiūvėsėlių.

Salotoms reikės:
2×150/200g vištienos filė;
mėgstamų salotų lapų (aš naudojau sultenes, rukolą ir romanines salotas);
avokado;
saujelės gervuogių;
saujelės migdolų drožlių;
šiek tiek fetos.

 

GAMINIMAS

Marinato gaminimo eiga:
1. Visus išvarintus ingridientus dedame į maisto smulkintuvą ir triname iki vientisos masės.
2. Vištienos krūtinėlę nuplauname, nusausiname, dedame į sandarų indą, užpilame maždaug puse marinato (kitą pusę pasiliekame kaip padažą), dedame į šaldytuvą ir leidžiame marinuotis bent pusvalandį, bet kuo ilgiau – tuo geriau.

Fetos balls’ų gaminimo eiga:
1. Turimą fetą padaliname į lygius 6 gabalėlius, iš jų suformuojame rutuliukus.
2. Dubenėlyje išplakame kiaušinius, kitame – paberiame panko džiūvėsėlių.
3. Fetą apvoliojame kiaušinio plakinyje, tada džiūvėsėliuose.
4. Kepimo būdai yra du – orkaitėje arba gruzdintuvėje. Jei kepsite orkaitėje – 175 laipsniai ir apie 15 minučių. Gruzdintuvėje – įkaitintame aliejuje 5-7 minutes. Voila.

Salotų gaminimo eiga
1.  keptuvę pilame šlakelį aliejaus, gerai įkaitiname, dedame vištieną, apkepiname iš abiejų pusių po 2-3 minutes ir šauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, kepame apie 15-20 minučių (priklausomai nuo krūtinėlės storio). Iškepusiai vištienai leidžiame kelias minutes “pailsėti” prieš pjaustant.
2. Komplektuojame salotas: į lėkštę dedame salotų lapus, pjaustytą vištieną, avokadą, fetos balls’us, pilame gervuogių padažą, dedame gervuoges, barstome feta bei skrudintomis migdolų drožlėmis.

 

@But First - Food