Vištienos čili troškinys

Vištienos čili troškinys

Čili troškinį visada malonu ir skanu valgyti, o gaminimas paprastas ir greitas. Aš vis išbandau kiek skirtingus čili receptus, nes norisi atrasti patį geriausią receptą. Tiesa, įprastai šiame patiekale naudojama jautiena. Kadangi beveik nevalgau raudonosios mėsos, tad šį kartą gaminau iš vištienos. Esu gaminusi ir iš kalakutienos faršo, bet skonis labai panašus į vištienos.

Kadangi troškinys visiškai neriebus, pagardinkite graikišku jogurtu, grietine ar sūriu. Geriausia būtų naudoti Čederio sūrį, bet mano parduotuvėje jo nėra, tad naudojau įprastą. Su tortilijų traškučiais šis troškinys tampa dar skanesniu.

INGREDIENTAI

400 g vištienos faršo
1 (400 g) skardinė smulkintų pomidorų
2 valg. š. pomidorų pastos
1 (400 g) skardinė raudonųjų pupelių
1 raudonosios paprikos, smulkiai supjaustytos
1 svogūno, smulkiai supjaustyto
3 česnako skiltelės, susmulkintos
1 vištienos sultinio kubelio
1 1/3 st. vandens
2 arbat. š. čili
1 arbat. š. raudonėlio, kumino, cukraus
žiupsnelis juodųjų pipirų, jūros druskos

GAMINIMAS

1. Puode įkaitinti aliejų. Suberti svogūną, česnaką ir papriką. Kepti pamaišant apie 6 min.
2. Suberti vištienos faršą, prieskonius, druską. Kepti maišant apie 5-6 min, kol vištiena bus baltos spalvos.
3. Supilti pomidorų pastą. Ją sumaišyti su faršu. Supilti smulkintus pomidorus, vandenį, sultinio kubelį. Užkaisti iki virimo. Įberti cukraus. Primažinti temperatūrą ir kaitinti ant žemos temp. apie 10 min.
4. Suberti pupeles. Jei reikia, įberkite daugiau prieskonių. Kaitinti ant žemos temp. dar apie 5 min.
5. Patiekti su tortilijų traškučiais, sūriu, graikišku jogurtu, marinuotais jalapenais, šviežia kalendra.

Skanauk su Aušra

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną