Virtinukai su avižomis ir jogurtiniu uogų padažu

Virtinukai su avižomis ir jogurtiniu uogų padažu

INGREDIENTAI  (2 porcijos)
250 g varškės
1 stikl. avižų sumaltų iki miltų
1 v. š. chia sėklų
2 vnt kiaušinių
1 a. š. cinamono
1 a. š. vanilės ekstrakto
1/3 a. š. (žiupsnio) druskos

Padažui:
3 v. š. natūralaus jogurto
20 g. (saujos) šviežių ar šaldytų uogų
1 vnt. banano

GAMINIMAS (30 MIN)
Varškę sutrinti su kiaušiniais. Avižinius dribsnius sumalti maisto smulkintuvu iki miltų ir suberti į varškės masę. Chia sėklas, cinamoną, druską ir vanilę taip pat suberti į varškę ir gerai išmaišyti. Puode užvirti vandenį, kol pradės burbuliuoti. Rankomis suformuoti nedidelius rutuliukus ir varškės masės ir sumesti juos į verdantį vandenį. Virti 10-15 minučių. Padažą sutrinti blenderiu ar šakute. Virtinukus geriausia ištraukti kiuarasamčiu arba prieš pateikiant, nupilti vandenį iš puodo. Pagardinti jogurtiniu padažu, šviežiomis uogomis ar vaisiais.

Recepto autorius: https://mitybologija.lt 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną