Violeta Tarasovienė apie namų virtuvę bei cukinijų blynus

Violeta Tarasovienė apie namų virtuvę bei cukinijų blynus

Scenoje energija alsuojanti Violeta Tarasovienė ne ką lėčiau sukasi ir savo namų Klaipėdoje virtuvėje. Ir nors savęs profesionale vadinti negali, bet maisto gaminimas dainininkei ne prievolė, o malonumas.

Lapkričio mėnesį Klaipėdoje įvyksiančiam koncertui basiruošianti V.Tarasovienė prisipažino, kad jai patinka išbandyti naujus patiekalus virtuvėje, naujovėms ji visada sako taip. „Anksčiau bandžiau pakartoti, tai, ką paragaudavau restorane ar kavinėje, ar pas draugus. O po to jau atėjo toks dalykas, kai užsimaniau kažko daugiau. Idėjų semiuosi internete, iš žurnalų, laidų“, - apie tai, iš kur atkeliauja nauji patiekalai pasakojo moteris.

Naujovės naujovėmis, o kurios šalies virtuvė jai patinka labiausiai? V.Tarasovienė sakė, kad iš kiekvienos pasaulio virtuvės išsirinktų po mėgstamą patiekalą, todėl negali įvardinti konkretaus regiono meniu.

Namuose gaminanti ir japoniškus sušius, dainininkė atskleidė, kad vėdarams ir cepelinams paruošti jai tiesiog gaila laiko. „Cepelinus ir balandėlius daro mama, kai atvažiuoja. Aš tik padedu. Tokių valgių gaminimas užima labai daug laiko. Mūsų darbų grafikas sustyguotas, mums reikia greitai valgyti ir kad man nereikėtų ilgai stovėti prie puodų. Todėl ir renkuosi „blic“ receptus“, - juokdamasi pasakojo ji.

O tarp tų greitai paruošiamų patiekalų ir makaronai, ir vištiena, ir įvairios sriubos. Interviu dieną Tarasovų šeima pietums ruošė moliūgų sriubą ir sparnelius su kukurūzų miltais. „Mūsų labai platus asortimentas to, ką valgome. Todėl negaliu įvardinti vieno tokio dalyko, kurį nuolat valgytume diena iš dienos. Mūsų meniu keičiasi. Dabar mūsų atradimas, Vilius sufleruoja, yra kapotos lašišos kotletukai. Tai mūsų atradimas, valgysim juos dažniau“, - sakė ji.

Dabar virtuvėje V.Tarasovienei tenka suktis vienai, anksčiau jai padėdavo vyresnioji dukra Elinga. „Vyresnėlė virtuvėje paaugusi jau gamindavo kartu. Ir jai visai neblogai pavykdavo, o kai išsikraustė, tai labai prašė, kad jai surašyčiau visus patiekalus, kuriuos gaminu namuose. Nuo burokėlių sriubos iki kotletų. O dabar ji labai sėkmingai namuose gamina. Ir net jautieną burgundiškai!“, - džiugiai kalbėjo moteris.

Nei idėjų, nei noro suktis virtuvėje nestokojanti dainininkė su šeima kasdien valgo namie. „Savaitgaliais arba aš gaminu kažkokį patiekalą, kuris reikalauja daugiau laiko, arba mes visi einame kažkur papietauti, pavakarieniauti, leidžiame sau tokią pramogą. Šventes taip pat paminime nueidami pavakarieniauti mieste“, - šeimos tradicijomis dalijosi V.Tarasovienė.

Paprašyta pasidalinti savo mėgstamomis vietomis Klaipėdoje, dainininkė ilgai negalvojo – išvardijo kiekvienos vietelės privalumus, mat ten lankytasi ne kartą ir ne du: „Pats pirmas, kurį mes lankėme Klaipėdoje – kavinė baras „Flamingo“. Čia valgydavome ir dienos pietus, ir jie mums vestuvių tortą darė. Po to atradome kitas erdves, pavyzdžiui, „Achtung Baby“ senamiestyje. Jie kiekvieną savaitę pakeičia meniu ir gamina vis kažką kitko. Ir tai labai faina ir smagu, kad galima daug ko paragauti. Mes ten šventėme savo vestuvių metines, tai meniu karaliavo paelija. Tikrai buvo verta dėmesio! Net sakėme, kad Ispanijoje nevalgėme tokios, kokią čia ragavome. Draugų mėgstmas pubas –  „Seven“. Mėgstame ten užsukti, nes ten patys skaniausi burgeriai. Jei norim picos – einam „Pas Francesko“. Tai tikras italas Klaipėdoje, kuris kepa puikias picas. Tokias, kurios nenusileidžia Italijoje kepamoms. Kai lankėmės jo tėvynėje ragavome picos, kuri skoniu nesiskyrė nuo čia, pas mus, kepamos. Sušius valgome suši bare „Suktinukas“. Ten dirbančios panelės vis kažką naujo sugalvoja, duoda mums padegustuoti. Tačiau turime problemų su kiniečių maistu. Anksčiau turėjome mėgstamą vietą, kur lankydavomės, po to jie truputį pagedo. O naujos virtuvės dar neradome. Klaipėdoje buvo net keli žuvies restoranai, betjie sunkiai išsilaikė. Vis tik – žuvis pakankamai brangus reikalas. Draugai eina į „Monus“, į „Momo Grill“, kur viskas aukštame lygyje. Ten ir tuno steiką galima gauti. Tačiau mes žuvį gaminame namuose. Esame ragavę „fish and chips“ prie jūros, bet jie nebuvo tokie kaip Airijoje.“

Tai štai tokia ta žvaigždės virtuvė – čia vietos yra ir lietuviškiems patiekalams, ir užjūrio suktinukams. V.Tarasovienė pasidalijo ir receptu: „Kadangi dabar cukinijų metas, tai siūlau išbandyti labai paprastą cukinijų blynų receptą.“

 

VIOLETOS TARASOVIENĖS RECEPTAS

Cukinijų blynai:

  • 1 nedidelė cukinija
  • 50gr sūrio (bet kokio fermentinio)
  • 1 kiaušinis
  • 3 šaukštai miltų
  • saujelė krapų, druska, pipirai.

Cukinijas sutarkuojam burokine tarka, pabarstome druska, išmaišom ir perdedam į sietelį, kad nutekėtų skystis. Tuo tarpu tarkuojam sūrį burokine tarka, smulkinam krapus. Tada nuspaudžiam cukiniją, įmaišom  kiaušinį, sūrį, miltus, krapus. Sūdome ir pipiriname. Kepame, kaip bulvinius blynus keptuvėje, ant aliejaus. Patiekiame su grietine arba varškės-česnako padažu.

Varškės padažas:

  • 1 pakelis varškės 200gr
  • 1-2 skiltelės česnakų
  • saujelė krapų
  • 3 šaukštai grietinės
  • druska, pipirai
  • truputis pieno (jei mėgstate skystesnį padažą)

 

Kristina Šapytė @Meniu.lt

 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną