Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Vilniuje – naujas gruziniškos virtuvės restoranas ir vyninė „Tiflisi“ (Vilnius)

2009-10-02
Paskelbk savo straipsnį

Rugsėjo 1 dieną, „Pramogų banke“, II aukšte duris atvėrė naujas restoranas. Čia galėsite pasimėgauti ne tik autentiška gruzinų virtuve, bet ir šios šalies vynais, kurių pasirinkimas didžiausias sostinėje...

Jau antras restoranas

Kalbamės su restorano savininku, Lasha Kiknadze, kuris pasakoja, jog Kaune jau metus „Megoje“ veikiantis restoranas susilaukė didelio populiarumo, o nuolatiniai svečiai teiraudavosi, kada pagaliau „Tiflisi“ restoranas atsiras ir Vilniuje: „Džiaugiamės nuo šiol galėdami pasiūlyti ir sostinės gyventojams ragauti mūsų virtuvės meistro ruoštų patiekalų. Pavadinimą pasirinkome taip pat neatsitiktinai. Anksčiau, iki 1936 metų užsieniečių Gruzijos sostinė buvo vadinama – Tbilisi. Miestas pradėtas statyti VI amžiuje, karaliaus Vachtango Gorgasali įsakymu. Tai vienas seniausių miestų pasaulyje, jis turėjo tapti karalių miestu. Dėl aplink trykštančių karštų versmių pastarasis gavo „Tbilisi“ ( tbili – reiškia „šiltas“) vardą.“ - pasakojo p. Lasha.

Patiekalai patiekiami taip kaip Gruzijoje

„Gruzinų virtuvė turi labai gilias tradicijas – šalis garsėja kulinariniu paveldu ir užstalės tradicijomis. Restorane galite ragauti pagal autentiškus receptus ruoštus patiekalus – taip kaip Gruzijoje. Jei valgote šašlyką, Jums atneš iškeptos mėsos, be bulvių košės ar ryžių – Gruzijoje juos valgo būtent taip. Jeigu norėsite, žinoma, garnyrą galite užsisakyti atskirai. Kokybės ir skonio santykis taip pat labai geras – kainos nėra aukštos, o virtuvėje darbuojasi tikri profesionalai. Reikalingus prieskonius vežame iš Gruzijos, todėl pas mus atrasite tikrą gruziniškos virtuvės skonį. Nors dirbame tik mėnesį, pastebėjau, kad sugrįžta tie patys žmonės, kurie atsiveda kartu šeimas ir draugus“, - tęsė restorano savininkas.

Išskirtiniai gruziniški vynai

Vyno kortą sudarė kompetetingas someljė – siūloma rinktis iš penkiolikos gruziniškų vynų. Neseniai sąrašą papildė keli išskirtiniai vynai, kurių Lietuvoje kitur nerasite. Taip pat nemažas Seno ir Naujo pasaulio vynų pasirinkimas. Gėrimai atrinkti taip, kad puikiai derėtų prie patiekalų – jei nežinosite, kurį išsirinkti – patars padavėjos. Svečių patogumui įrengtos dvi vyno spintos – baltų ir raudonų vynų.

Užsuksiems pirmą kartą

„Tiflisi“ restorane galite ragauti įvairių patiekalų iš Vakarų ir Rytų Gruzijos regionų. Virtuvėje sukiojasi meistras iš Gruzijos, o kiekvienas patiekalas išpuoselėtas: „Galima sakyti, kad pusę mūsų valgiaraščio sudaro firminiai patiekalai, pažymėti šauktuko ženklu – ypatingi. Labai sunku būtų išskirti vieną, visi kruopščiai atrinkti, o receptūros autentiškos, perduodamos iš kartos į kartą. Užsukus pirmą kartą siūlyčiau paragauti chinkali – rankų darbo koldūnų su jautiena ar aviena. Tuo tarpu kučmaci patiekalas – Vakarų Gruzijos vestuvinio ritualo dalis, jei ant stalo yra šis patiekalas, vestuvės laikomos turtingomis. Tai prieskoniuose virti jaučio plaučiai , širdis ir kepenėlės – paskaninti aitriaisiais pipirais bei čiobreliais. Mėgstantiems viščiuką tabaka irgi vertėtų užsukti – marinuotas adžikoje, keptas graikiškų riešutų aliejuje ir patiekiamas moliniame inde – nepalieka abejingų aštresnių patiekalų mėgėjų.

Kaip tikina Lasha Kiknadze, moterims restoranas siūlo ragauti pagal specialų receptą gaminamo sviestažuvės šašlyko. Jis švelnaus skonio, patiekiamas su apkeptomis daržovėmis. Jo vertėtų paragauti dailiosios lyties atstovėms, kurios nemėgsta aštrių patiekalų. Restorane taip pat rasite atskirus europietiškos bei kinų virtuvės valgiaraščius.

Didžiulės galimybės vakarėliams ir pobūviams

Tokių vietų Vilniuje labai mažai – didelės erdvės, sumontuota apšvietimo ir viena geriausių Lietuvoje garso įranga, scenos, keli barai. Tai puiki erdvė mados pristatymams, triukšmingiems vakarėliams, uždariems vakarams ar grandiozinėms šventėms. Restorano erdvėse galima rengti pobūvius iki 100 žmonių, furšetuose gali dalyvauti iki 200 svečių. Taip pat galima rengti vakarėlius ar šventes per kelis aukštus - jūsų paslaugoms du naktiniai klubai – viename vienu metu gali linksmintis net iki 1000 svečių, tuo tarpu kitame – iki 500 žmonių. Pastarajame dažnai vyksta uždari vakarai, nes klube daug sėdimų vietų.

Lasha Kiknadze tikisi, kad restoranas užkariaus ne vieno vilniečio simpatijas. Jis užsiminė, kad spalio mėnesį „Tiflisi“ vyks „Tbilisoba“ šventė.

Daugiau apie „Tifilisi“>>

Elena Germanovič
Nuotraukos: restorano
Meniu.lt informacija