Vilniaus restorane „Value“ - nauja mitybos koncepcija Point for Point

Vilniaus restorane „Value“ - nauja mitybos koncepcija Point for Point
Nauja pažangi mitybos koncepcija Point for Point jau atkeliavo ir į Lietuvą. Vokietijoje sukurtos koncepcijos esmė – valgyti viską, nealinti organizmo dietomis ar liesu maistu, nesukti galvos mėginant skaičiuoti kalorijas, o tik kontroliuoti suvartojamų riebalų kiekį per savaitę. Koncepcija, pavadinta Point for Point, reiškia vienam gramui riebalų prilygintą vieną tašką. Rekomenduojama savaitės norma žmogui – 500 taškų per savaitę.

Vokietijos mokslininkų sukurta mitybos koncepcija yra pripažinta Europos ir pasaulio šalių mitybos specialistų. Pritaikyta prie didelio gyvenimo tempo diktuojamų sąlygų ir besikeičiančio žmonių požiūrio į mitybą, Point for Point sistema yra būdas kaip drastiškai nekeičiant valgymo įpročių maitintis sveikai ir pilnavertiškai.

Pirmasis Point for Point mitybos sistemą Lietuvoje įdiegė restoranas „Value“ (Gynėjų g. 16, Vilnius).

„Esame pirmieji, ir tikimės, kad netrukus daugiau šalies restoranų prisijungs ir sveikatą tausojanti mitybos koncepcija paplis. Koncepcijos paprastumas leidžia šios mitybos principų laikytis ir namuose. Kviečiame susipažinti ir išmėginti mitybos koncepciją Point for Point mūsų restorane „Value“. Čia suprasite kaip „nesukant galvos“ sveikiau maitintis, – naujienomis dalijosi Aurelija Maldutytė restorano „Value“ valdytojos UAB „Dussmann Service“ generalinė direktorė.

Siekiant kontroliuoti suvartojamų riebalų kiekį nepakanka savo racione riboti riebalinių produktų, tokių kaip aliejus, sviestas ar grietinė, vartojimą. Riebalai dažniausiai yra paslėpti produktų sudėtyje. Riebalus kontroliuojančios mitybos koncepcijos tikslas – suteikti informaciją apie riebalų kiekį produktuose.

„Lietuvoje suaugusieji dažniausiai suvartoja daug didesnį riebalų kiekį per dieną negu yra rekomenduojama. Ilgainiui nekontroliuojamas suvartojamų riebalų kiekis lemia sveikatos sutrikimus. Lietuvos dietologų rekomenduojama riebalų dienos norma žmogui yra nuo 60 – 70 gramų ir nedaugiau kaip 500 gramų per savaitę“ – sakė gydytoja dietologė Edita Gavelienė.

Pasak Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidento ir restorano „Value“ virtuvės šefo Stanislovo Kizinevič, Point for Point koncepcijos pagrindu gaminamiems patiekalams naudojami tik be konservantų, genetiškai nemodifikuoti aukščiausios rūšies produktai.

Apie UAB „Dussmann Service“

UAB „Dussmann Service“ priklauso tarptautinei „Dussmann Service“ įmonių grupei, teikiančiai maitinimo, valymo, apsaugos, pastatų administravimo ir kitas paslaugas daugiau kaip 24 pasaulio šalyse. Lietuvoje įmonė veikia 12 metų. Remdamasi ilgamete „Dussmann Service“ patirtimi maitinimo paslaugų srityje, bendrovė, konsultuodamasi su dietologais ir dietistais diegia pažangiausius sprendimus mitybos srityje. Įmonės restoranas „Value“ pirmasis pristato kartu su Hanoverio (Vokietija) aukštosios medicinos mokyklos profesoriumi Dr. Tomu Schmidtu (Thomas Schmidt) sukurtą riebalus kontroliuojančią mitybos koncepciją Point for Point.


UAB „Dussmann Service“ ir Meniu.lt informacija


Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną