„Vikingo smuklę“ Šventojoje pamėgo ir tautiečiai, ir užsieniečiai (Šventoji)

„Vikingo smuklę“ Šventojoje pamėgo ir tautiečiai, ir užsieniečiai (Šventoji)

Šventosios kurorto centre įsikūrusi „Vikingo smuklė“ atvykusius vasaroti į Lietuvos pajūrį kviečia ne tik sočiai ir skaniai pasistiprinti, bet ir maloniai praleisti laiką nuolat organizuojamuose renginiuose, pasiklausyti tikro garso muzikos, tiesiogiai pabendrauti su garsiausiais šalies atlikėjais.

„Prieš 16 metų čia atidarėme nedidelę ledainę, – prisiminimais dalijasi restorano savininkė Jūratė Breivienė. – Norinčių pasmaguriauti puikaus skonio ledų ir desertų netrūko, todėl pradėjome svarstyti galimybę veiklą plėtoti. Nusprendėme įkurti jaukų sezoninį restoraną, kuriame bent vieną kartą apsilankę Šventosios poilsiautojai čia norėtų užsukti dar ne sykį. Negaliu nepasidžiaugti – mūsų svajonė išsipildė su kaupu: turime labai daug nuolatinių klientų, ir kasmet jų daugėja!“

Išaugusį naują, daug didesnį ir erdvesnį pastatą apjuosė jaukus, vaizdingas kiemelis. Dabar čia vienu metu galima priimti net pusketvirto šimto lankytojų!

Raminanti įspūdingo fontano čiurkšlių muzika, šiaudiniai kiemo stalelius gaubiantys stogai ir senovės klasika dvelkiantys pinti baldai – vizitinė „Vikingo smuklės“ kortelė.

„Panašios aplinkos Šventojoje daugiau niekur nerasite“, – šypsosi restorano savininkė, už sukurtą ir išpuoselėtą išskirtinį, originalų įvaizdį nuolat sulaukianti gausybės tiek Lietuvos, tiek užsienio turistų komplimentų. Pasak ponios Jūratės, gražių žodžių ir atsiliepimų ypač negaili čia apsilankę vokiečiai.

Dar vienas komplimentas „Vikingo smuklei“ – labai skanūs patiekalai bei... didelės jų porcijos!

J. Breivienė ilgai vardija restorano meniu ir pabrėžia, kad sotūs ir laimingi iš čia išeina net patys išrankiausi klientai, maisto gurmanai. Nieko keisto – virtuvėje sukasi tik labiausiai patyrę, daug metų aukščiausio lygio restoranuose dirbę virėjai, įgudę picų kepėjai. Prieš keletą metų į kvalifikuotų virėjų šeimą įsiliejo ir iškart puikiai užsirekomendavo ilgametis maisto ruošimo specialistas iš Kinijos, vardu Čanas. Jo ruošiamus kinų patiekalus smuklės lankytojai irgi labai mėgsta.

Pasak ponios Jūratės, pajūrio restorane nepasiūlyti kepinių, troškinių ar kitokių gėrybių iš žuvies būtų nusikaltimas, nepagarba užsukusiems svečiams... Tačiau lietuviai, kaip juokauja pašnekovė, vis dėlto lieka ištikimiausi tradiciniams, daugiausia energijos suteikiantiems tautiškiems patiekalams – karbonadams, šašlykui, keptiems šonkauliukams.

„Vikingo smuklė“ neskriaudžia ir desertų, saldumynų mėgėjų. Ne tik vaikai, bet ir suaugusieji neatsispiria burnoje tirpstančio obuolių, šokoladinio ar varškės pyrago gabalėliui, pagardintam ledais, vanilės padažu ar šviežių egzotinių vaisių asorti. Gaivios energijos suteikia išskirtinių skonių ledai bei gėrimai, kurių pasirinkimas čia ypač gausus.

Kiekvieną vakarą „Vikingo smuklėje“ galima pasiklausyti tikro garso muzikos, o diskžokėjas Viktoras nuolat organizuoja smagius pramoginius šou, kuriuose dalyvauja garsiausi šalies atlikėjai.

Su  „Laisvalaikio klubo“ kortele taikoma 15 proc. nuolaida (5 asmenims).

Virginija Grigaliūnienė
Jurgitos Rancevienės nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną