Vieta, kur vegetarai gailisi, kad nevalgo mėsos

Vieta, kur vegetarai gailisi, kad nevalgo mėsos

Skaniausi mėsos patiekalai Vilniuje...

...drąsu sakyti, bet gal net Lietuvoje. Prieš savaitę, apsilankius čia pirmą kartą, su kolege ragavome steiką su pelėsiniu sūriu, veršienos kepsnį ir mėsos rinkinį, kuriame: jautienos išpjova, kiaulienos šonkauliukai, vištos krūtinėlė, ėriena, dešrelės ir ant grotelių keptas sūris. Vienintelis dalykas, kuris visuose šiuose pietuose buvo blogas, tai, kad porcijos „nemoteriškos“, todėl visko suvalgyti taip ir nesugebėjome.

Nemažai tenka dirbti su grilio meistrais todėl žinau, koks turi būti gero mėsos kepsnio skonis. Tai dūmo aromatas, minkšta mėsa, ir natūralus, o ne po prieskoniais ir marinatais paslėptas, mėsos skonis. Nemėgstu panegirikos, tačiau mėsa tirpo burnoje, druska, pipirai ir truputėlis žolelių išlaikė šviežios, kokybiškos mėsos skonį. Restorane įrengta atvira virtuvė, todėl su vyno taure prie baro galima stebėti visą gamybos procesą. Kiek pavyko išsiaiškinti „El gaucho sano“ vienintelis restoranas Vilniuje, kepsnius kepantis ant žarijų. Patikėkit skonis ir kvapas nepalyginamas su mėsa kepta dujiniais griliais.

Dar vienas pliusas – padažai. Prie patiekalo gauname originaliai, moliniuose indeliuose, pateiktą garnyrą – keptas bulvytes ir šviežių daržovių salotas, kartu su trimis padažais. Iš, kurių vieno nepalikau nei lašelio, tai - Chimichurri padažas, pagamintas iš kapotų petražolių česnako, čili, sumaišytų su alyvuogių aliejumi ir vynuogių actu.

Bendraukite su personalu


Kam nusibodusios jaunutės padavėjos nežinančios iš ko pagaminti jų pačių siūlomi patiekalai, „El gaucho sano“ bus atradimas. Čia su svečiais bendrauja pats restorano šefas. Čia dirbantys padavėjai mėgsta bendrauti su klientais, tad jei užsimegs kontaktas sužinosite daug įdomių dalykų ir apie restoraną ir apie patiekalus. Pavyzdžiui, kad restorano šefas Stanislovas kartu yra ir someljė, laimėjęs pirmą vietą pačiame pirmame Lietuvos someljė konkurse, kad bent porą kartų per metus i restoraną atvyksta Argentinos kulinarijos profesionalas Mario Ricardo Avallone ir padeda tobulinti meniu, kad mėsa perkama iš Lietuvos ūkininkų, kad restorano pavadinimas lietuvių kalboje reiškia „Sveikas piemuo“...

Sužinosite ir apie įspūdingą vynų kolekciją...bet šį malonumą pasilikome kitam kartui.


„El gaucho sano“ valgiaraštis >>

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną