Viengungių virtuvė

Viengungių virtuvė

Ne visi viengungiai (net jei ir gali sau leisti) ryte, dieną, vakare vaikšto į kavines ar restoranus pasistiprinti. Daugelis viengungių vyrų mielai triūsia virtuvėje su didžiuliu entuziazmu. Keletą viengungių pažįstu ir aš, kurių pagaminti patiekalai tiesiog neįtikėtinai skanūs. Jie labai norėjo pasidalinti savais receptais, tad skanaus!

Paprasta kiaušinienė
Daug mokslo šiam patiekalui paruošti nereikia. Viskas paprasta. Jums reikės dviejų vidutinio dydžio pomidorų, vieno panašaus dydžio svogūno ir dviejų kiaušinių. Labai svarbus santykis. Pomidorus sutarkuokite burokine tarka (jie beveik susitrins). Tuomet taip pat sutarkuokite ir svogūną. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Suberkite svogūną ir kepinkite tol, kol suminkštės, vėliau sudėkite pomidorus. Kepkite ant silpnos ugnies, nuolat maišykite. Ragaukite, kol pajusite, kad svogūnai ir pomidorai jau tinkamai paruošti. Tada į keptuvę įmuškite kiaušinius. Vėlgi viską maišykite ir kepkite. Kai kiaušiniai bus „gatavi“, apibarstykite druska bei pipirais. Viskas. Galima su balta duona kirsti tiesiai iš keptuvės. Tiesa, aš ragavau su juoda rugine. Nežinau kodėl, bet toks ingredientų santykis paprastą patiekalą padaro tokį skanų!

Studentiškos keptos bulvės su salotomis
Bulvės – daugelio studentų (ne tik Lietuvos) mėgiamas valgis. Mane įtikino, kad šis patiekalo receptas tiesiog nepakartojamas, o ypač pojūčiai po valgio. Ką gi... pasigaminau ir nenusivyliau. Jums prireiks bulvių, morkų, pomidorų, česnakų, svogūnų, rozmarino, petražolių.

Išsivirkite bulves su lupenomis – tai svarbu. Paruoškite salotas: sutarkuokite morką, smulkiai supjaustykite pomidorą, sutrinkite česnaką, smulkiai supjaustykite svogūną, pasmulkinkite petražoles. Viską gerai išmaišykite, užpilkite alyvuogių aliejaus, įspauskite citrinos sulčių ir dar kartą išmaišykite. Jokių pipirų ar druskos, tačiau jei norite salotas šiek tiek pagardinti druska, tai padarykite prieš pildami aliejų, kadangi druska aliejuje sunkiai tirpsta.

Salotos jau paruoštos – metas bulvėms. Jas nulupkite ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Kai įkais, suberkite smulkintą česnaką, pakaitinkite. Tuomet česnaką išimkite ir sudėkite bulves. Apskrudusias, traškias ir auksinės spalvos bulvytes pabarstykite rozmarinu ir viską sudėkite į lėkštę. Vėlgi, jei trūks druskos, prašom, nors siūlyčiau nei salotų, nei bulvių nesūdyti.

Prie paprastos kiaušinienės dar labai tiko sumuštinis su ožkos sūriu ir juoda arbata, o prie bulvių – taurė sauso baltojo vyno. Žinoma, dėl skonio nesiginčijama. Gero apetito!

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukos: www.home.howstuffworks.com; www.oishiiringo.blogspot.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną