Veganiški keksiukai su tahini ir avietėmis

Veganiški keksiukai su tahini ir avietėmis

Taip norisi to šilto oro, kaitrios saulės, malonaus vėjo, bet visgi dar tik vasario pabaiga. Tad nereikia per daug kažko tikėtis. Dar man labai norisi šviežių uogų. Nors prekybos centruose jų galima įsigyti visus metus, bet kol kas nekyla ranka pirkti.

Jeigu labai norisi, geriau nusipirkti šaldytų uogų. Jos puikiai tinka į įvairius kepinius. Tad šiuos veganiškus keksiukus ir kepiau su šaldytomis avietėmis.
Keksiukai iškepė purūs, lengvos tekstūros. O jau tos avietės… Tikras pavasaris šiuose keksiukuose. Į keksiukus įpyliau šiek tiek tahini – sezamų pastos. Ji tinka ne tik padažams ar humusui gaminti. Jeigu jūsų naudojamas tahini nėra visiškai skystos tekstūros – ištirpinkite jį.

Naudojau pusiau viso grūdo speltos miltus. Skamba keistokai ir spėju Lietuvoje tokių nėra. Puikiai tiks ir paprasti speltos miltai arba mišinys iš šių ir viso grūdo speltos miltų.

INGREDIENTAI

1 st. (200 ml) augalinio pieno (naudojau avižų pieną)
1 nedidelis bananas, sutrintas šakute
2 valg. š. linų sėmenų
4 valg. š. šviesaus tahini, ištirpinto
3 valg. š. kokosų aliejaus, ištirpinto
1/4 (50 ml) klevų sirupo
3 valg. š. rudojo cukraus
2 st. (210 g) pusiau viso grūdo speltos miltų
1 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
1 arbat. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelis druskos
1 3/4 st. šaldytų aviečių (sumaišytų su 1 arbat. š. miltų)
3 valg. š. juodojo sezamo (nebūtinai)

GAMINIMAS

1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temp.
2. Indelyje linų sėmenis sumaišyti su 6 valg. š. vandens. Palaikyti apie 5 min.
3. Dideliame inde sumaišyti visus drėgnus ingredientus, cukrų, linų sėmenis. 
4. Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską. Juos suberti į drėgnų ingredientų mišinį. Viską išmaišyti.
5. Suberti šaldytas avietes. Sumaišyti.
6. Į 12 keksiukų formelių paskirstyti tešlą. Apibarstyti juodomis sezamų sėklomis (nebūtinai).
7. Kepti apie 30 min.

@Skanauk su Aušra

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną