Varške įdaryti baklažanai

Varške įdaryti baklažanai

INGREDIENTAI 
Vieno vidutinio dydžio baklažano
pusės svogūno
apie 100 g varškės (galima maišyti su fetos sūriu)
apie 50 g fermentinio sūrio
sauja graikinių riešutų (nebūtina)
1 a.š. džiovintų žalumynų su česnaku (jei neturite, tiesiog dėkite žalumynų ir įspauskite česnako skiltelę)
pusės rutuliuko mocarelos
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

GAMINIMAS (40 MIN)

Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau. Vidų išskobkite, bet ne iki galo. Baklažanų puseles pabarstykite druska ir atidėkite į šalį. Išskobtą minkštimą supjaustykite. Susmulkinkite svogūną. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus. Apkepkite svogūnus. Ten pat sudėkite baklažano minkštimą. Pakepkite ant mažos kaitros kokias 10 min. Tuo metu į nedidelį dubenėlį sudėkite varškę. Sutarkuokite fermentinį sūrį. Dėkite jį į varškę, ten pat suberkite žalumynus ir pakepintus svogūnus su baklažanais. Graikinius riešutus pasmulkinkite ir sudėkite į varškę. Pagardinkite druska ir pipirais.
Baklažanų puseles nusausinkite popierine servetėle. Apšlakstykite aliejumi. Į jas kraukite varškės įdaro. Ant viršaus uždėkite pjaustytus mocarelos griežinėlius. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 min.
Originalus receptas iš visur po truputį.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną