Valakampiuose – naujas traukos centras (Vilnius)

Valakampiuose – naujas traukos centras (Vilnius)

Tik vasarą daugiau žmonių sulaukiantis sostinės Valakampių pirmasis paplūdimys jau turi dingstį būti lankomas ištisus metus. Ilgai be šeimininkų stovėjusiame pastate ką tik atidarytas
restoranas „Riviera“ ir viešbutis „Villa Valakampiai“. Taip pat čia įrengtos salės dalykiniams renginiams bei pobūviams. Pastato rūsyje kviečiama į pirtį su baseinu.

Išjudinti įvairias paslaugas paplūdimyje ryžosi vilniečių Jūratės ir Rimgaudo P. Kiliulių šeima. Abiem tai naujas gyvenimo iššūkis: Rimgaudas anksčiau vadovavo vienos bendrovės svečių namams ir kelionių kompanijai. Jo žmona buvo daugelio rezonansų visuomenėje sulaukusių publikacijų Lietuvos dienraščiuose, tarp jų ir „Respublikos“ priede „Gyvenimas“, autorė.

Pora tikisi, kad didžiausiu traukos centru taps dvejose salėse įrengtas restoranas „Riviera“. Šeimininkų sprendimu restoranui pasirinktas jaukus ir neįpareigojantis „lounge“ stilius, puikiai derantis su pušyno ir gražiais Neries slėnio vaizdais, atsiveriančiais pro stiklintas sienas.

Ši aplinka naujiems kūrybiniams ieškojimams įkvepia ir restorano virtuvės šefą Miroslavą Styčinskį. Turintis didelę darbo patirtį (7 metus vadovavo sostinės viešbučio „Šekspyras“ virtuvei) ir ne vieną tarptautinį kulinarijos konkurso apdovanojimą vyrukas sako, kad
sudarydamas „Rivieros“ valgiaraštį mėgino rasti aukso vidurį tarp visiems prieinamų patiekalų ir tokių, dėl kurių būtų verta atvažiuoti specialiai. „Kiekviename patiekale mėginau pateikti viso pasaulio žemėlapį“, – kūrybos stilių atskleidė virtuvės meistras.

Šiuo metu restorano valgiaraščio pagrindą sudaro originalios sriubos (15-18 Lt), salotos (12-23 Lt) ir kepsninėje ruošti mėsos, jūrų gėrybių ir žuvies patiekalai (23-89 Lt), prie kurių garnyras ir padažai patiekiami pasirinktinai. Dar vienas netikėtumas – valgiaraščio skyrelis „Žaidimų aikštelė“, kuriame siūlomi gurmaniški virtuvės šefo žaidimai lėkštėje: menkės kepsnys su juodaisiais trumais bei antienos filė su apelsinų ir raudonųjų svogūnų padažu. Dėmesio verti ir tik iš natūralių produktų ruošiami autoriniai desertai (13-20 Lt) – švelni rabarbarų suflė su mangų padažu, alpinijų salotos su karamele, krokinis vaisių pudingas, braškių ir maskarponės tiramisu.

Dabar restoranas vienu metu gali priimti apie 70 žmonių. Tačiau vasarą lauko terasoje šeimininkai ketina susodinti dar apie 200 svečių. Paversti Valakampių paplūdimį miestiečių ir Vilniaus svečių traukos vieta J. ir R. P. Kiliuliai žada ir kitomis iniciatyvomis. Pora turi sumanymų greta savo valdų organizuoti Valakampių džiazo festivalį, kitokią muzikos ar madų šventę...

Daugiau apie restoraną>>

Ramunė Žukauskienė
Irmanto Sidarevičiaus nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną