Vakarų europiečių maitinimosi įpročiai

Vakarų europiečių maitinimosi įpročiai

Grupė dietologų nusprendė išsiaiškinti, kokiose šalyse maitinimosi įpročiai labiausiai kenkia žmogaus sveikatai, o ypač širdies ir kraujagyslių sistemai. Tyrime dalyvavo daugiau nei 16 tūkstančių žmonių iš 52 pasaulio šalių, tarp kurių beveik šeši tūkstančiai piliečių neseniai buvo patyrę širdies infarktą.

Dietologai išskyrė tris pagrindinius maitinimosi tipus: Vakarų, Rytų ir Viduržemio jūros. Rytų grupei priskirtų šalių racione daugiausiai dominuoja jūrų produktai ir ryžiai, tačiau jame apstu įvairių prieskonių ir aštrių maisto produktų, mėgstamas keptas maistas. Viduržiemio jūros regiono grupei priskirtos šalys vėlgi vartoja daug jūros produktų, taip pat alyvuogių aliejaus, daržovių ir vaisių. Vakarų grupei priskirtų šalių racione dominuoja mėsos patiekalai, kiaušiniai, duona, įvairūs gyvuliniai riebalai.

Nesunku nuspėti, kurios iš šių grupių maitinimosi įpročiai yra kenksmingiausi. Ne paslaptis, jog pasaulyje viena sveikiausių laikoma Viduržiemio jūros regiono virtuvė. Taigi vakariečiai valgo daug nesveiko maisto, kuris kenkia širdžiai bei kraujagyslių sistemai. Pagrindinė priežastis – per didelis druskos ir gyvulinių riebalų kiekis. Tiesa, dietologai priduria, jog labai svarbu ir šalis bei asmeninis požiūris į maisto kultūrą.

Pagal rol.ru parengė Jolanta Kahveci
Nuotraukos: sxc.hu
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną