Vaikai renkasi ekologiškų patiekalų meniu (svetur)

Vaikai renkasi ekologiškų patiekalų meniu (svetur)

Jei būtų vadovaujamasi Vakarų Velso projektu, ekologiški vaisiai ir daržovės taptų pagrindiniu maistu, patiekiamu mokyklose. Karmantenšyro taryba nesenai išleido „bandomuosius“ ekologiškus valgiaraščius, kuriuos, nuolat tobulindami, sieks padaryti pagrindiniais šalies mokyklose. Velse tokio pobūdžio programa yra vykdoma pirmą kartą – Didžiosios Britanijos mokyklose tik kartais yra rengiamos ekologiško maisto šventės.

Ar ši programa bus veiksminga, paaiškės, kai bus paskaičiuota, ar iš biudžete turimų pinigų bus galima pirkti ekologiškus maisto produktus visus metus.

Jau ir anksčiau Vakarų Velso regiono mokyklose „įsitvirtinusiame“ valgiaraštyje buvo siūloma daug vaisių ir daržovių, dėl kurių vaikai ir jų tėvai pradėjo daugiau vartoti ir pirkti sveiko maisto. Statistika rodo, kad regione vaisių ir daržovių pardavimai išaugo apie 40 proc.

Ekologiškų produktų centro informacijos atstovai teigia, kad ekologiško maisto privalumai nebuvo taip aiškiai įrodyti. Pagrindinis aspektas – saugoma aplinka. Tokiais veiksmais valdžia siekia užauginti sveikus įpročius propaguojančią visuomenę.

Ekologiškų produktų gamintojai ūkiuose turi daug didesnę biologinę įvairovę bei naudoja daug mažiau iškastinio kuro (naftos produktų). Taigi ekologiško maisto „įvedimas“ į Velso mokyklas turi daug platesnį poveikį visuomenei.

Pagal Icwales.icnetwork.co.uk parengė Jolita Vitkauskaitė
www.seasonedpioneers.co.uk nuotrauka
„Ozono“ informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną