„Vaflių namų“ fėja Laura Mazalienė: „Gimus pirmajai dukrai maistas iš keptuvės persikėlė į garpuodį“

„Vaflių namų“ fėja Laura Mazalienė: „Gimus pirmajai dukrai maistas iš keptuvės persikėlė į garpuodį“

Žavi ir drąsi – taip norėtųsi pavadinti „Vaflių namų“ šeimininkę Laurą Mazalienę. Vasarą susilaukusi antros dukrelės ši moteris nestabdė ritmo ir kerėjo savo šypsena bei skleidžiama energija. Su meniu.lt Laura pasidalijo mintimis apie kulinariją ir, žinoma, vaflius.

Dvi dukreles su vyru žurnalistu Šarūnu Mazalu auginanti Laura kulinarinius įgūdžius gali tobulinti tik savaitgaliais, kai vyras padeda užimti dukras. Gaminti mėgstanti moteris pasakojo, anksčiau labai mėgdavusi kepti įvairiausius pyragus. „Bet sužinojusi, kad vyras netoleruoja glitimo (kviečių baltymo, kurio yra miltuose), šis pomėgis buvo pamirštas. Iš beglitiminių miltų labai sunku iškepti purų, skanų pyragą...Bet mokausi“, - optimizmo nepraranda Laura.

Kai meniu koreguoja vaikai

Vaikų atsiradimas šeimoje neretai pakeičia ir tėvų valgymo įpročius. Ne išimtis ir Lauros šeima: „Juokiamės, jog gimus pirmajai dukrai maistas iš keptuvės persikėlė į garpuodį. Dabar stengiamės valgyti sveikiau, lengviau. Didžioji mūsų raciono dalis - garintos daržovės ir lengva mėsa, po truputį pradedame atrasti salotas. Tačiau kartais norisi ir sunkesnio maisto....O mano firminis patiekalas – traškūs brokoliai su šonine ir čederio padažu. Vyras visada džiaugiasi išvydęs šį trio mūsų šeimos meniu lentoje.“ Ji pasakojo, kad namie per daug neeksperimentuoja ir renkasi laiko patikrintus patiekalus.

O kur vafliai? „Labai gerai patarlė: batsiuvys be batų. Kol nebuvo vaflių namų, tol namuose vafliai tikrai buvo dažnas patiekalas: vafliai su uogomis, varške, vafliai su šonine ir klevų sirupu. Dabar labai retai juos kepame. Matyt, atsivalgėme... Daug degustuojame restorane, ieškome naujų skonių. Dabar visose kelionėse ieškome vaflių ir, jei kas labai sužavi, bandome pritaikyti restorane“, –šypsojosi L.Mazalienė.

Kas ką tik paminėjo vaflius?

Net ir kiek pavargusi nuo vaflių Laura vis dar turi savo mėgstamiausius: „Esu iš tų,  kurie negali gyventi be saldumynų. Nei vienos dienos be jų neištveriu. Dabar kiek sunkiau, nes mažoji dukra alergiška šokoladui, pienui, glitimui, kiaušiniams, tad tenka daug ko atsisakyti. Kol kas mano favoritas – vaflis su karamelizuotais ir veganiškais ledais. O svajoju apie aštrius vaflius...Vaflių namuose turime vieną tokį su aštriu mango čatniu. Tik, kol maitinu dukrą, vengiu aštraus maisto.“

Aštrūs patiekalai yra vieni tų, kuriuos labai mėgsta Laura, o jos mėgstamiausia virtuvė – azijietiška: „Mes su vyru dieviname Aziją. Ir kartu jos maistą. Tačiau atsiradus vaikams, namuose dingo wok keptuvės, aštrūs padažai. Nors vyras kartais pasilepina, o aš laukiu, kada mažylės praaugs.“

„Aš galėčiau gyventi „Gaspar‘s“ restorane“

Namie kiek susitraukus patiekalų meniu, Laura su šeima mielai renkasi gardumynus mieste. „Dabar pasirinkimus apriboja vaikai. Einame ten, kur jiems yra veiklos. O jei pavyksta ištrūkti be jų, renkamės tailandietišką, indišką virtuvę. Aš galėčiau gyventi „Gaspar‘s“ restorane, o vyras vis bando prijaukinti mane prie šonkaulių“, - meniu.lt pasakojo „Vaflių namų“ šeimininkė.

Saldūs vaikystės sentimentai

Paprašyta prisiminti vietas, kuriose lankydavosi pavalgyti anksčiau ir kurių jau nebėra, Laura grįžo į vaikystę. „Sentimentus daugeliui mūsų kelia vaikystės prisiminimai. Klaipėdoje buvo tokia kavinė „Du gaideliai“. Ten buvo pasakiško skonio ledai. Taip aš prisimenu tą vietą. Net vyrui sakiau, kodėl nėra Lietuvoje ledainės. Tikros ledainės. Bet, kiek girdėjau, tokia jau pakeliui“, - šypsojosi ji.

Kas buvo , nesugrąžinsi, bet galima sukurti kažką naujo. Laura pasakojo pasigesdavusi restorano, kuriame būtų kuriami patiekalai bei glitimo. Tad ėmė ir tokį įkūrė.

O su Meniu.lt skaitytojais Laura Mazalienė dalijasi keptų brokolių su šonine ir čederio padažu. Išbandykite ir jūs!

Brokolį susmulkinu ir gabalėlius išvolioju išplaktame kiaušinyje. Tuomet sudedu juos į indą su krakmolu ir viską išmaišau. Įkaitinu keptuvę su ghi sviestu ir sudedu smulkintą brokolį. Keptuvėje tuo pačiu metu pakepinu šoninę (3-4 juostelės žmogui), o puode išlydau čederio sūrį. Tuomet serviruoju: į lėkštę dedu apkeptus brokolius, šoninę ir užpilu čederio padažo. Visada gaminu „iš akies“.

 

Kristina Šapytė @Meniu.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną