Universitetų konsultantas vaišino švediškais patiekalais

Universitetų konsultantas vaišino švediškais patiekalais

„Mano mama buvo virėja, todėl aš labai mėgstu gaminti. Ruošiu autentiškos švediškos virtuvės patiekalus, o kai kurie mano naudojami receptai yra net 75 metų senumo“, - sakė P. Michaelsson, virtuvėje besisukantis nuo 7-erių metų.

Švedų kompanijos „Electrolux“ įrengtoje naujoje „ČiopČiop“ virtuvėje P. Michaelsson užkandžiui paruošė tradicinės saldžiai marinuotos silkės su svogūnais ir morkomis bei lašišos su garstyčių, acto ir krapų padažu. Pagrindiniam patiekalui buvo patiekti mėsos kukuliukai su raudonųjų serbentų džemu, bulvių apkepas, pagardintas ančiuviais, svogūnais ir grietine bei lengvai marinuotų agurkų garnyras. Desertui svečiai ragavo tradicinį obuolių pyragą su vanilės padažu.

„Lietuvoje tikrai daug švedų kapitalo kompanijų, o galimybių paragauti šios šalies patiekalų – trūksta. Ateityje tikimės plėsti pažintį su švediška virtuve, ypač jei atsirastų profesionaliai ją išmanančiųjų“, - sakė „ČiopČiop“ pardavimų ir projektų vadovė Urtė Mikelevičiūtė.

Renginyje, prie kurio organizavimo prisijungė ir švedų kapitalo kompanijos „Rimi“, „Swedbank“, „Ikea“, „Tork“, tradicinę švedišką dainą atliko du iš Stokholmo atvykę chorai, prie kurių prisijungė ir Švedijos ambasadorė Lietuvoje Cecilia Ruthström-Ruin.

Valborg, arba Valpurgijos naktis, germanų šalyse švenčiama iš balandžio 30 į gegužės 1, tačiau Švedijoje ši šventė turi mažai religinio atspalvio ir daugiau siejama su pavasariniu gamtos atgimimu.

„Švedijoje, kaip ir Lietuvoje, šaltas ir tamsus metų laikotarpis yra gana ilgas, todėl labai džiaugiamės bundančiu pavasariu. Žmonės įprastai tądien dirba soduose, o vakare dainuoja, vaišinasi ir degina laužus. Sutemus virš Švedijos būtų galima pamatyti daug deginamų laužų taškelių“, - sakė šventę kartu su „ČiopČiop“ organizavusi Švedijos ambasadorė C.Ruthström-Ruin.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną