UNESCO Nematerialaus paveldo sąraše esančios prancūzų virtuvės virtuozo Philippe Ferelleco patiekalai sostinės gurmanams

UNESCO Nematerialaus paveldo sąraše esančios prancūzų virtuvės virtuozo Philippe Ferelleco patiekalai sostinės gurmanams

Visą kovo mėnesį „Radisson Blu Astorija” restorane „Brasserie de Verres en Vers” gurmanams suteikta proga paragauti prancūzo Philipe Ferellec‘o specialaus meniu. Virėjas į Lietuvą atvyko specialiu Jo Ekscelencijos Prancūzijos ambasadoriaus Fransua Lomonjė (Francois Laumonier) kvietimu – pristatyti gyvą gero valgymo kultūrą bei Provanso ir Žydrosios pakrantės virtuvės dvasią.

Maisto išmanymas yra svarbi frankofonų bendruomenės vertybė, kurią dera puoselėti. Visai neseniai, 2010 lapkritį, UNESCO prancūzų virtuvę įtraukė į Nematerialaus paveldo sąrašą. Kenijos sostinėje posėdžiavę UNESCO ekspertai pabrėžė, kad prancūzų gastronomija yra „socialinis paprotys, kuriuo siekiama pažymėti asmenų ir bendrijų svarbiausius gyvenimo momentus“.

Meniu.lt redakcijos atstovė specialų meniu aptarinėjo su Prancūzijos konsulu Lietuvoje Jean-Max Viennot ir jo žmona Marie-France. „Prancūzai labai mėgsta susirinkti kartu sočiai pavalgyti ir atsigerti prie maisto derančio vyno bei tokiu būdu pasimėgauti maloniu bendravimu. Tai dalis mūsų senos ir gana aktyvios tradicijos“, – pasakojo konsulas, kuris kartu su žmona ir trimis atžalomis Provanse augina levandas.

Prancūziška virtuvė itin turtinga, išsiskirianti stalo etiketo ir patiekalų pateikimo tradicijomis. Net iki kovo 31 d. vilniečiai ir miesto svečiai turės išskirtinę progą pasigardžiuoti prancūziškais patiekalais, pagamintais iš prabangių prancūziškų produktų.

MENIU

Viduržemio jūros kraštų žuvienė su jūrų velniu, česnakiniu padažu bei šafranu paskanintomis bulvėmis. Riebiųjų ančių kepenėlių ir veršiuko skydliaukės slėgtainis su juodaisiais trumais, mini salotų puokštė su kvapniųjų juodųjų trumų aliejumi. Varlių šlaunelių slėgtainis su keptų česnakų piurė bei kreminiu prancūziško   vermuto padažu Krabų bei norveginių omarų kapotiniu įdarytas Grikių miltų vaflis su svogūnų salotomis, avokadų kremu ir aitriųjų pipirų šerbetu Tarškioje tešloje įvyniota kepta ančiuko krūtinėlė su medaus bei rausvųjų greipfrutų padažu, trintos bulvės su levandų žiedais Briedžiukais padaryta kiaulės koja patiekiama su ekologinių žaliųjų šparagų apkepu Rajų ir lašišų kepsnys su pakepintų salierų piurė, ruduoju sviestu, kaparėliais, ančiuviais bei kepta citrina Traškus Valhronos šokolado ir riešutų batonėlis su saldymedžio ledais Šilti juodųjų alyvuogių pyragaičiai su alyvuogių aliejaus ledais bei saldžia pieno karamele Morengas su ličiais ir rožių kremu

Kviečiame Jus kovą užsukti į modernų prancūzišką „Brasserie de Verres en Vers“ restoraną, kuris 2010 m. lapkritį savaitraščio „The Baltic Times“ apdovanojimuose „Geriausias restoranas Baltijos šalyse“ pelnė I-ją vietą. Išankstinė staliukų rezervacija el. p. reservation.vev@radissonblu.com arba tel. 852 360840.

MENIU.LT informacija

2011 03 21

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną