Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Tres Mexicanos“ - tradicijos, spalvos, skonis (Vilnius)

2009-06-22
Paskelbk savo straipsnį

Sostinėje duris atvėrė nauja tradicinės meksikiečių virtuvės kavinė „Tres Mexicanos“, kuri svečius kviečia ragauti meksikietiškų patiekalų ir trumpam nusikelti į šį nuostabų, saulėtą kontrastų kraštą.

Tilto g. 2, netoli katedros, gegužės pabaigoje atvėrusios duris įstaigos istorija tikrai neeilinė. Kavinės savininkai – trys meksikiečiai, suvieniję jėgas bendram tikslui. Štai kodėl restoranas pavadintas „Trijų meksikiečių“ (isp. „Tres Mexicanos“) garbei. Kalbiname direktorių ir vieną iš šeimininkų, Jose C.De Leon Padilla, kuris taipogi yra virtuvės šefas ir kūrė valgiaraštį. 

Kavinėje dominuoja šviesūs tonai – tradiciniai ir būdingi Meksikai: geltona, oranžinė spalvos. Interjeru rūpinosi 27 metų austras, atvažiavęs mokytis į Lietuvą, tačiau rezultatu šeimininkai patenkinti – sienos dažytos specialia technika, kuri naudojama Meksikoje. Erdvės puoštos profesionalaus fotografo nuotraukomis ir atspindi šio krašto tradicijas (šokiai, festivaliai), spalvas (pastatų nuotraukos), skonį (vaisių ir patiekalų nuotraukos). Kavinė nėra didelė – joje 34 vietos, tačiau tvyro puiki atmosfera – juk meksikiečiai, linksmi žmonės. Besišnekant su savininku, į kavinę užsuko meksikiečių pora –  į Lietuvą jie atkeliavo kartu su specialiu turu ir žinoma jie negalėjo praeiti pro šalį. Kavinėje iš karto pasigirdo ispanų kalba ir malonus juokas.

Kaip teigia Jose, meksikiečiai visada šaldytuve turi tortilijos, kuri jiems atstoja duoną, avokado, sūrio, padažo (isp. salsa), iš kurių greitai pagaminama tortilija su įdaru (isp. taco): „Meksikiečiai visada šiek tiek alkani, tačiau šį alkį jie greitai numalšina.“  Jose nuogąstauja, kad gali pasiūlyti ne tokį platų patiekalų pasirinkimą kaip Meksikoje – kur daugybė dieviškai skanių tropinių vaisių, didelis daržovių pasirinkimas. Vis dėlto kavinėje patiekalai gaminami pagal tradicinius receptus, naudojant kokybiškus ingredientus, todėl jų skonis – originalus. 

Kavinėje galėsite ragauti įvairių patiekalų, su skirtingais padažais. Jose tikina, kad pagrinde naudojami keturi: taco salsa – pomidorų padažas, žalias padažas – su žaliais pomidoriukais, kurie prinokę yra žalios spalvos (ne raudonos), švelnaus skonio padažas, chipotle salsa – su chipotle pipirais, šiek tiek aštresnis, mole padažas – vienas iš ingredientų yra šokoladas. Nors pomidorų padažas pats populiariausias, įdomu ragauti mole padažo, kuris iš tikrųjų intriguoja neeiliniu skoniu, jį galima maišyti su kitais padažais. Minėti padažai naudojami prie užkandžių, salotų, karštųjų patiekalų. 

Jei jau užsuksite į kavinę pagaukite „Sopa de Elote“ - kukurūzų sriubos, ji malonaus, švelnaus skonio. Iš salotų įdomesnės „Rancho Grande“ - traškus tortilijos dubenėlis, o viduje prikrautos salotos su pomidorais, avokadu, apkepta marinuota su specialiais prieskoniais St.Fe vištiena, pupelėmis ir sūriu. Vienas iš legendinių meksikietiškų patiekalų – „Mole Poblano“ - pagal originalų receptą į patiekalą įeina daugiau nei 40 ingredientų, kavinėje skanaudami šį patiekalą su vištiena, meksikietiškais ryžiais, apkeptomis pupelėmis trumpam nusikelsite į triukšmingas Meksikos miesto gatves. Taipogi galite ragauti patiekalų su kiauliena, jautiena, žuvimi. Iš kiaulienos patiekalų vertėtų išskirti „Tacos de Pastor“ - su marinuota mėsa, gardinamas pomidorų padažu, patiekiamas su kukurūzų paplotėliu su įdarais. Kainos kavinėje vidutinės, o karštųjų patiekalų kainos siekia 12-18 Lt.

„Tres mexicanos“ gamina maistą išsinešimui – skubantiems tai patogus variantas, o tiems, kurie turi daugiau laiko – siūloma pietauti, vakarieniauti ar tiesiog atsigaivinti karštą vasaros dieną. Įdomesnis „Agua Fresca“ – vaisių gėrimas, tradicinio Jamaikos skonio, patiekiamas stiklinėje arba ąsotyje, lengvas ir gaivinantis. Jus tikrai suintriguos „Cafe de Olla“ – kavos gėrimas, pajusite cinamono aromatą, gėrimas ruošiamas su įvairiais prieskoniais. Jaime ir Jose išdavė, kad netrukus svečiai galės ragauti ir firminio kokteilio „Tres mexicanos“, į kurio sudėtį įeis tekila, kavos likeris ir kava. Kavinėje taip pat platus margaritų pasirinkimas – jų čia net devynios rūšys, todėl vakarėlių metu atmosfera čia labai įkaista.

Beje, Jose arkliukas desertai – patys užsukite, paragaukite ir įvertinkite šeimininko siūlomų gardėsių.

Daugiau apie kavinę>>

Elena Germanovič
Nuotraukos: iš „Tres mexicanos“ atidarymo
Meniu.lt informacija