Traškūs orkaitėje kepti falafeliai

Traškūs orkaitėje kepti falafeliai

Falafeliai dažniausiai daromi iš virtų arba konservuotų avinžirnių ir kepami aliejuje. Tačiau mes gaminsime sveikesnę jų versiją su tiesiog mirkytais avinžirniais ir pačius paplotėlius kepsime orkaitėje. Juos pateiksime su špinatų, bolivinės balandos ir avokado salotomis, bei humusu.

Taip pat nepamirškite, kad jūs visada galite pasidaryti didesnį falafelių kiekį ir užšaldyti juos!

INGREDIENTAI

1 stiklinės arba 180g džiovintų/nevirtų avinžirnių
25g šv. petražolių
15g šv. kalendrų
1 smulkinto svogūno
3 smulkintų česnako skiltelių
1 arbt. š. malto kumino
½ arbt. š. druskos
½ arbt. š. kepimo miltelių
½ citrinos sulčių
Augalinio aliejaus

Salotoms:

80g špinatų
200g virtų bolivinės balandos (kinvos) kruopų
180g kubeliais pjaustyto tofų
2 valg. š. riešutų sviesto
1 kubeliais pjaustyto avokado
Saujos moliūgo sėklų
Alyvuogių aliejaus
Jūsų mėgstamo Humuso

GAMINIMAS

1. Dideliame dubenyje užmerkiame avinžinius ir paliekame mažiausiai 12h (o geriausiai 24h).
2. Nupilame vandenį ir dedame išmirkytus avinžirnius į blenderį/trintuvą. Kartu dedame petražoles, kalendrą, smulkintą svogūną bei smulkintą česnaką. Įberiame kumino, druskos ir kepimo miltelių. Įpilame citrinos sulčių.
3. Viską triname porą minučių. Svarbu, trinkite kol visi ingredientai susimaišys ir susimals. Mums nereikia vientisos masės. Paragaukite. Jeigu jums norisi, įdėkite daugiau druskos.
4. Įkaitiname orkaitę iki 180°C. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių ir ištepiame jį augaliniu aliejumi.
5. Iš avinžirnių masės padarome nedidelius 2-3 cm rutuliukus ir suspaudžiame tarp delnų, kad gautumėme nedidelius paplotėlius.
6. Visus paplotėlius sudedame ant kepimo skardos ir jų viršų irgi patepame augaliniu aliejumi.
7. Falafelius kepame 15 minučių. Ištraukiame iš orkaitės, apverčiame ir kepame dar 10 minučių, kol paplotėliai gražiai apskrus.
8. Sumaišome visus salotų ingredientus , apšlakstome jas alyvuogių aliejumi.
9. Falafelius pateikiame su salotomis ir jūsų mėgstamu humusu.

Skanaus!

@Kas Tas Avokadas

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną