Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Tradicinė „Švyturio“ kolekcija – improvizacijoms su alumi

2009-02-20
Paskelbk savo straipsnį

225 metų jubiliejų švenčiantys „Švyturio“ aludariai Lietuvos alaus rinkai pristatė „Tradicinę „Švyturio“ kolekciją – tris klasikines alaus rūšis, išpilstytas į senovinius, reljefinius butelius. Šalies alaus rinkos lyderė bendrovė „Švyturys-Utenos alus“ į šios kolekcijos sukūrimą investavo daugiau kaip milijoną litų.

„Pristatydami „Tradicinę „Švyturio“ kolekciją, visų pirma siekiame prisidėti prie aukštesnės alaus kultūros skatinimo Lietuvoje, atsisukti į išskirtinį skonį vertinantį vartotoją, mėgstantį improvizuoti, derinti skirtingas alaus rūšis su patiekalais, atrasti naujų skonių niuansų“, – tvirtina UAB „Švyturys – Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas, kuris ir pats, siekdamas išmokti alaus ir maisto derinimo ypatybių, virtuvės paslapčių sėmėsi iš geriausių šalies kulinarijos ekspertų.

Žinomas šalies kulinarijos meistras Arūnas Oželis, pakvietęs alaus virtuvės patiekalų paragauti į restoraną „Žemaičių smuklė“, teigė, kad valgių ir alaus rūšių derinimas – tikras menas. „Kiekvieną kviečiu pamėginti pažinti alaus ir maisto derinimo paslaptis, improvizuojant atrasti labiausiai patinkančius skonius bei derinius. Pats neseniai įsitikinau, kokie nesunkiai pagaminami, tačiau puikiai net gurmanų stalui tinkantys gali būti su alumi gaminami patiekalai“, – sako jis.

„Tradicinė „Švyturio“ kolekcija – tai trys pasaulyje plačiausiai paplitusios, labiausiai vertinamos alaus rūšys – nepasterizuotas lager tipo „Ekstra Draught“, kvietinis „Baltas“ ir tamsusis „Baltijos“. Pasak garsiausios Lietuvos aludarės, „Švyturio“ alaus daryklos gamybos vadovės Džuljetos Armonienės, tai pagal tradicines alaus receptūras iš aukščiausios kokybės žaliavų gaminamos alaus rūšys, savo skonių ir aromatų charakteringumu nė kiek nenusileidžiančios kitiems įprastai prie kokybiško maisto derinamiems gėrimams ir geriausiai derančios prie skirtingų patiekalų bei užkandžių.

„Dėl itin plačios skonių ir aromatų paletės alus – universalus ir ypač lankstus gėrimas, neprastesnis maisto palydovas nei vynas. Alus gali būti derinamas prie įvairiausių patiekalų – nuo mėsos iki sūrių ir net desertų. Jis – ir puikus pagalbininkas gaminant patiekalus – verdant, troškinant, marinuojant, gaminant padažus. Alaus virtuvė skirta mėgstantiems eksperimentuoti, mėgautis maistu“, – teigia D. Armonienė, priminusi ir senosios lietuviškos alaus virtuvės ištakas.

Visos, kolekcijai priklausančios, alaus rūšys išpilstytos į naujus reljefinius tamsaus stiklo alaus butelius – tokius, į kokius jau anksčiau buvo išpilstytas „Ekstra Draught“ alus. Taip pat atnaujinti visų šių produktų kamšteliai ir butelio kaklelio etiketės.

„Tradicinės „Švyturio“ kolekcijos alaus rūšys bus parduodamos ne tik atskirai, bet ir specialiose šešių butelių pakuotėse, kuriose – po du skirtingų rūšių alaus butelius. Kartu su kolekcijos pakuotės pirmąja partija bus platinama ir specialiai išleista knyga „Alus ir maistas. Derinimo knyga“, kurioje pateikiama išsami informacija apie tris tradicines alaus rūšis, patarimai apie maisto ir alaus derinimo ypatybes, siūlomi su skirtingu alumi gaminamų patiekalų receptai.

Daugiau informacijos>>

„Švyturys-Utenos alus“ informacija