Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Tomas Andersas atsisakė brangaus delikateso

2008-05-25
Paskelbk savo straipsnį

Foie gras („fua gra“) išvertus iš prancūzų kalbos reiškia „riebios kepenys“, tiksliau – specialiai maitinamų ančių arba žąsų kepenėlės. Tačiau kai mėgaujiesi tokiu delikatesu, vargu ar galvoji, kokį gyvenimą nugyveno paukštis. Kulinarijos istorija pasakoja ne linksmus dalykus. Kad kepenėlės būtų kuo didesnės, paukštis buvo šeriamas riešutais, jam neleidžiama vaikščioti, netgi buvo laikomas maiše ar užkasamas į žemę, paliekama kyšoti tik galva...

Šiuo delikatesu nevengia pasmaguriauti ir pasaulio įžymybės. Štai buvęs grupės „Modern Talking“ solistas Tomas Andersas į savo solinį koncertą, vykusį Kaliningrade, atvyko labai pavargęs. Pasėdėjęs viešbučio bare, dainininkas nuėjo pailsėti į savo numerį. Prieš pat koncertą Tomas Andersas užėjo į viešbučio restoraną.

Dainininkas užsisakė žąsų kepenėlių foie gras, tačiau pamatęs, iš ko jos paruoštos, patiekalo atsisakė. Įnoringoji žvaigždė pareiškė, kad foie gras yra gaminamos iš žąsų kepenėlių, o jam patiektas delikatesas buvo paruoštas iš ančių kepenėlių. Gurmanu save vadinantis Tomas Andersas teigė, kad žavisi kulinarija, išmano daugelį šios srities dalykų bei pats puikiai gamina. Tačiau garsusis dainininkas nežino, kad tos pačios foie gras gaminamos ir iš ančių kepenėlių.

Foie gras yra prabangus patiekalas. Šis delikatesas laikomas prancūzų virtuvės simboliu, kuris kadaise puikavosi tik ant karalių, kardinolų, aristokratų stalų. Šiandien šiuo skanėstu gali pasimėgauti ne tik „mėlynojo“ kraujo atstovai. Prancūzų kulinarai daugybe būdų ruošia šį delikatesą, tad gurmanai tikrai turi iš ko rinktis. Save pamaloninti galima užsisakius foie gras sriubos, foie gras sušių, foie gras picos ir netgi foie gras saldainių.

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotrauka: www.musik-base.de
Meniu.lt informacija