„Tbilisi“ - trumpiausias kelias į Gruziją

„Tbilisi“ -  trumpiausias kelias į Gruziją


Gruziniška virtuvė - europietiškam skoniui

Ateinantys į „Tbilisi“jau įsitikino, kad restorane patiekiamas tik skanus, tradicinis gruziniškas maistas. Bent kartą čia apsilankę nuolat sugrįžta ir sako, jog restorane kepama tradicinė puri duonelė - dieviška,o geresnių chačiapurių ir chinkalių sostinėje tikrai nėra. Šie ir kiti pamėgti restorano patiekalai lankytojų džiaugsmui iš valgiaraščio niekur nedingo, tačiau nuolat stebinantis ir svečius pamaloninti nusiteikęs kolektyvas. Virtuvės šefas, tikras gruzinas, gerai išmanantis savo šalies tradicinės virtuvės subtilybes, sako, kad restorano meniu gardžių patiekalų sau ras ir damos, ir vyrai, ir vaikai, vegetarai ir sveikuoliai. „Žinoma, atsižvelgėme ir į tai, kad lietuviams artima europietiška virtuvė, tad pagal gruzinų tradicijas pagaminti patiekalai yra pritaikyti europiečių skoniui“.

Sakoma, kad geriau vieną kartą pabandyti nei tūkstantį kartų išgirsti. Tad paragaukite naujų dienos pietų salotų ar„Gemrieli“ su ridikėliais ir fetos sūriu. Nepraleiskite progos paskanauti prabangaus patiekalo - oto su kaparėlių padažu ar patiekalų iš triušienos bei elnienos,dažnai naudojamų tradicinėje gruzinų virtuvėje. „Tiek triušiena, tiek elniena yra liesa mėsa, tinkanti ir tiems, kas rūpinasi dailiomis kūno linijomis, laikosi dietos. Mėsoje nėra medžiagų, didinančių cholesterolio kiekį organizme. Taigi dar kartą galite įsitikinti, kad pagalvojame ir apie savo svečių skrandį, ir sveikatą“, - šypsosi šefas ir siūlo nepamiršti ir naujų, nuodėmingai gundančių desertų - sūrio ir karšto šokolado pyragų.

Atraskite gruzinų virtuvės paslaptis

Susigundžiusiems gruziniška virtuve „Tbilisi“ siūlo ne tik sočiai papietauti ar pavakarieniauti, bet ir puikiai praleisti laiką tikro garso muzikos vakaruose. Be to, norinčiuosius atrasti naujų skonių virtuvės šefas kviečia prie „Gruziniško stalo“. „Maždaug 10 žmonių grupėms siūloma prisėsti prie gausaus stalo ir išbandyti visų valgiaraštyje esančių patiekalų. Tikrai pakilsite sotūs, tačiau nepersivalgę, tikrai visko pabandę“. Tai ne vienintelė galimybė atrasti ir išbandyti neragautus gruzinų virtuvės turtus. Jau nuo gegužės pradžios kartą per savaitę bus rengiamos „Šefo dienos“. Jų metu galėsite paragauti patiekalų, kurių „Tbilisi “meniu nėra.

Šefo rekomendacija:

Triušiena vyno padaže

Gruzinų virtuvėje dažnai gaminama iš triušienos. Atnaujintame meniu yra troškintas triušis su grietinėlės padažu. Iš šios liesos mėsos paruoštas patiekalas - ir skanus, ir sveikas.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną